Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÎMPUSCAT DIN... GRESEALÃ

ÎMPUSCAT DIN... GRESEALÃ

• un agent de pazã de la firma G4 S Cash Sevices SRL si-a împuscat un coleg • glontele a intrat prin partea interioarã a coapsei si a iesit prin partea posterior lateralã • se pare cã autorul s-a jucat cu armamentul din dotare înainte de incident • victima a fost supusã unei interventii chirurgicale si se aflã în afara oricãrui pericol • autorul va rãmîne fãrã autorizatia de port armã •

Un incident mai rar întîlnit a avut loc marti, 14 octombrie, la sediul firmei de pazã G 4 S Cash Service SRL Piatra Neamt, cînd unul dintre agenti si-a împuscat, din neatentie, un coleg. Politistii pietreni au fost sesizati despre cele întîmplate în jurul orei 19,10, chiar de cãtre Dispeceratul firmei de pazã. ÃŽn scurt timp, la fata locului s-a deplasat un echipaj de Politie care a demarat o anchetã în vederea stabilirii circumstantelor în care a avut loc evenimentul. Cercetãrile au arãtat cã accidentul a avut loc în jurul orei 18.45, agentul Claudiu M., de 33 de ani, mînuind defectuos pistolul din dotare care s-a descãrcat accidental si l-a împuscat în picior pe colegul sãu Marcel Bîrsan, de 46 de ani, din Piatra Neamt. Claudiu M. s-a prezentat la serviciu în jurul orei 18. Tînãrul a luat pistolul din rastel, fãrã a verifica încãrcãtorul aferent si dacã arma era asiguratã. ÃŽn momentul în care a introdus încãrcãtorul în pistol, fãrã sã stie cã are cartus pe teavã, arma s-a descãrcat, iar glontul l-a lovit în pulpa piciorului stîng pe Marcel B. Victima a fost transportatã la Spitalul Judetean Neamt unde a rãmas sub supraveghere medicalã. Diagnosticul stabilit de medici a fost „plagã penetrantã prin împuscare“. Politistii sînt de pãrere cã Claudiu M. s-a jucat cu pistolul, deoarece în mod normal arma nu trebuia sã aibã glont pe teavã. Pentru neglijenta sa, tînãrul va da socotealã si în fata legii, dar va rãmîne fãrã permisul de port armã.
„Firma la care erau angajati cei doi agenti are sediul în Bucuresti. La Piatra Neamt este un punct de lucru, agentii avînd contract de pazã cu o bancã. Asearã (n.n. - alaltãieri), Claudiu M. a mers sã facã schimb de turã cu colegul sãu. Asa cum se procedeazã, se predã pistolul si se preia de cãtre cel care intrã în turã. De regulã arma nu are glont pe teavã, de aceea cel mai probabil cel care a apãsat pe trãgaci s-a jucat cu ea. Pistolul s-a descãrcat chiar în piciorul colegului sãu. Este o neglijentã clarã, iar pentru cele întîmplate s-a întocmit dosar penal“, ne-a declarat un politist care a participat la cercetãri.

Pistol închiriat de la Politia Capitalei

Cel în culpã va fi rãmîne fãrã autorizatia de port armã. Pistolul cu care a fost împuscat Bîrsan este un TT închiriat de la Politia Capitalei. Firmele de pazã nu au voie sã cumpere pistoale letale, ci doar sã le închirieze. Ambii agenti de pazã erau în regulã în ceea ce priveste autorizatia de port armã, iar pistolul era detinut legal. Ieri dimineatã, pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale efectuate de o echipã medicalã condusã de cãtre doctorul Iorgu Curelaru, seful sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie. „Starea pacientului este bunã. Desi glontele a intrat prin partea interioarã a coapsei si a iesit prin partea posterior lateralã, a evitat vase de sînge importante si nervi. A rupt în schimb ceva muschi, iar noi am lucrat tocmai pentru a-i reface. Pacientul necesitã îngrijire si supraveghere atentã, motiv pentru care va rãmîne spitalizat circa 10 zile. ÃŽn acest interval va trebui sã mai intervenim chirurgical încã o datã, pentru refacerea completã a pachetului de muschi afectati“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru.
Întrucît evenimentul a avut loc în timpul orelor de serviciu, politistii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamt care a demarat o anchetã împreunã cu Parchetul Neamt. Politistii au întocmit un dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunii de uz de armã letalã fãrã drept si vãtãmare corporalã din culpã.

Articol afisat de 1994 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective