Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Locuinte sociale pentru cinci familii din Tîrgu Neamt

• comisia locativã a desemnat ocupantii celor cinci apartamente din blocul construit pe strada Cuza Vodã

Blocul social ridicat de Primãria Tîrgu Neamt în parteneriat cu ANL pe strada Cuza Vodã va fi dat zilele acestea în folosintã. Comisia locativã condusã de viceprimarul Iftime Petrariu a desemnat ocupantii celor cinci apartamente, iar lista a fost aprobatã si de Consiliul Local, întrunit în sedintã extraordinarã la sfîrsitul sãptãmînii trecute. Familiile vor semna sãptãmîna viitoare contractele de închiriere, dar cheile li se vor înmîna doar dupã ce se prezintã la primãrie cu contracte încheiate pentru utilitãti. Toatã aceastã procedurã n-ar trebui sã dureze mai mult de douã sãptãmîni, considerã viceprimarul Iftime Petrariu. „Trebuie respectatã procedura legalã. A fost nevoie sã treacã cinci zile de la prezentarea proiectului în Consiliul Local, asa cã abia sãptãmîna viitoare vom putea trece la semnarea contractelor. ÃŽnsã nu le vom da cheile locatarilor pînã nu vor veni, la rîndul lor, cu contracte încheiate pentru utilitãti. Pot garanta cã s-a respectat procedura legalã privind repartizarea acestor cinci locuinte sociale. Au fost depuse cinci contestatii, dar si comisia de solutionare a contestatiilor condusã de primar a fost de acord cu hotãrîrea comisiei locative. Nu au putut fi luate în calcul persoanele care au depus dosare incomplete“, a declarat viceprimarul Iftime Petrariu.
Au existat cinci contestatii. În patru cazuri se ataca decizia comisiei locative de respingere a dosarului, catalogat ca fiind incomplet, iar altã contestatie apartinea unuia dintre chiriasii care a obtinut o locuintã, dar era vorba despre o garsonierã, ori acesta avea pretentie la un apartament. În blocul de locuinte sociale de pe Cuza Vodã sînt patru apartamente cu o camerã, plus baia si bucãtãria aferentã, si doar un singur apartament cu douã camere. Membrii comisiei au decis ca locuinta mai spatioasã sã revinã unei familii cu trei copii minori.
Subsolul imobilului va fi ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã, care va avea aici un centru de pregãtire, dar si magazii pentru materialele necesare la interventii.
Pe lista de asteptare pentru o locuintã socialã sînt sute de persoane. Unele dintre ele ar putea avea o sansã sã se mute în casã nouã cînd va fi dat în folosintã blocul M6, din zona Gãrii, unde lucrãrile sînt într-un stadiu avansat, ajungînd la partea ce tine de utilitãti. La anul va fi reabilitat si cãminul de nefamilisti cumpãrat de primãrie de la fostul Volvatir. Cele circa 90 de garsoniere existente în imobil vor fi transformate în peste 40 de apartamente.

Articol afisat de 1600 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective