Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii în frig, la grãdinita din Humulesti

Prescolarii de la Grãdinita nr. 3 din cartierul Humulesti nu au avut parte de cãldurã pînã acum, desi vremea s-a rãcit considerabil. Imobilul a trecut prin lucrãri de reabilitare, s-au pus termopane, a fost regîndit sistemul de încãlzire, dar mai era nevoie de o centralã termicã pe lîngã cea existentã pentru a asigura temperatura doritã în toate încãperile. Primarul Decebal Arnãutu dã asigurãri cã achizitia centralei necesare nu va mai dura prea mult, avînd în vedere cã la sedinta de la finalul lunii octombrie li se va cere aprobarea consilierilor locali pentru alocarea în acest scop a 70 de milioane de lei vechi din banii veniti printr-o rectificare de buget. „Instalatia este gata, trebuie montatã doar centrala termicã, activitate pentru care va fi nevoie doar de o zi de lucru. A mai apãrut o micã problemã si la scoala din Condreni, unde s-a defectat placa electricã la centrala termicã, dar situatia s-a rezolvat. La celelalte scoli nu sînt probleme, exceptie fac scolile din Humulestii Noi si Blebea care au sisteme vechi de încãlzire. Celelalte institutii de învãtãmînt din oras functioneazã cu centrale termice pe bazã de gaze naturale. Nu au fost situatii de crizã, doar în 2000-2001 cînd sistemul centralizat de termoficare s-a defectat prin vointa unilateralã a cetãtenilor care s-au debransat în masã. De cînd sînt primar am încercat sã rezolv toate problemele care tin de încãlzirea scolilor, sã nu afecteze nimic buna desfãsurare a procesului de învãtãmînt“, a precizat Decebal Arnãutu.
Tinînd cont de succesivele cresteri de preturi înregistrate la gaze naturale, primarul a recomandat coordonatorilor de scoli sã nu facã risipã de combustibil, pentru cã se vor cheltui bani fãrã rost: „Pretul gazelor naturale fiind în crestere, sînt necesare mãsuri de rationalizare. Am recomandat directorilor de scoli si celor care rãspund de functionarea centralelor termice, ca atunci cînd e vreme frumoasã sã aibã grijã sã nu consume în mod inutil cantitãti mari de gaze naturale, pentru a nu se produce cheltuieli nejustificate“ a mai spus primarul din Tîrgu Neamt. Sãptãmîna de vacantã pentru prescolari si elevii din clasele primare oferã un motiv de economie pentru bugetele scolilor, si vine si în sprijinul unitãtilor care mai au de rezolvat probleme intervenite în functionarea sistemelor de încãlzire.

Articol afisat de 1439 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective