Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Infractiunile economice, prejudiciu de peste 5 miliarde de lei

Politia Tîrgu Neamt a întocmit bilantul activitãtii desfãsurate pe primele nouã luni ale anului, perioadã în care s-au petrecut destule infractiuni, dar nu din categoria celor grave, cum ar fi omoruri, vãtãmãri corporale, pruncucideri, lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate, etc. O categorie de fapte care a necesitat un volum mare de muncã au fost infractiunile economice. S-au înregistrat douã delapidãri, 30 de înselãciuni, 9 infractiuni de fals, 2 abuzuri în serviciu, 14 infractiuni la legea cecului, 2 evaziuni fiscale, 22 de infractiuni la Legea combaterii coruptiei. Prejudiciul total, la categoria infractiunilor economice, se ridicã la aproape 5 miliarde si jumãtate de lei vechi, din care s-a recuperat cam 45%. Dintre cei implicati, 16 fãptasi au fost cercetati în stare de retinere sau de arest preventiv.
În top rãmîn si furturile, cu 64 de cazuri, hotii furînd tot ce le-a picat la mînã si nu s-au dat în lãturi nici de la furturile de autoturisme (4 cazuri în localitate). Nu au lipsit nici furturile din auto. Sezonul turistic a fost manã cereascã pentru infractori, un fenomen mai deosebit ca amploare înregistrîndu-se pe Valea Secului, la mãnãstiri, unde au fost sãvîrsite majoritatea furturilor din auto consemnate în bilant (12 cazuri). Hotii au apelat si la violentã, fiind comise 7 tîlhãrii (în aceeasi perioadã a nului 2007 au fost 8 cazuri). Politistii au trebuit sã mai solutioneze un dosar de ultraj, faptã sãvîrsitã asupra unui functionar public, precum si 3 infractiuni de tulburare a ordinii si linistii publice si altele patru de ultraj contra bunelor moravuri. Au rãmas de solutionat 67 de dosare cu autori necunoscuti, mai putine cu 5 ca în 2007.
ÃŽn urma actiunilor de control organizate de politisti s-au confiscat 192 de euro, 322 dolari, 3.400 lei în numerar, bunuri în valoare de 35 000 lei si 9 mc de lemn. O altã parte a activitãtii a constat în solutionarea petitiilor primite de la cetãtenii primiti în audientã, în primele 9 luni fiind depuse 370 de scrisori si reclamatii, cu 72 mai multe decît în 2007, iar printre cei care au avut depuse plîngeri se numãrã si ,,abonati“, persoane care si-au fãcut un obicei de a reclama orice, oricînd, oriunde.
Vasile Doroftei, comandantul Politiei Tîrgu Neamt, a remarcat cã în intervalul ianuarie-septembrie din 2008 „s-a continuat traditia sãnãtoasã a linistii si lipsei de infractiuni grave în localitate“: „Am avut înregistrat un omor, dar nici victima, nici autorul, nu erau din localitate. Un fenomen deosebit s-a înregistrat pe Valea Secului, unde au fost sparte multe autoturisme, iar desfãsurarea activitãtii noastre s-a fãcut cu un numãr mare de politisti si cu importante cheltuieli bugetare. Au fost trimisi în judecatã sase învinuiti, dintre care doi în stare de arest preventiv. S-au desfãsurat în aceastã perioadã si actiuni în conformitate cu programele nationale si locale, de prevenire a accidentelor rutiere, a delincventei juvenile, a numãrului de tîlhãrii“.

Articol afisat de 1586 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective