Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Infractiunile economice, prejudiciu de peste 5 miliarde de lei

Politia Tîrgu Neamt a întocmit bilantul activitătii desfăsurate pe primele nouă luni ale anului, perioadă în care s-au petrecut destule infractiuni, dar nu din categoria celor grave, cum ar fi omoruri, vătămări corporale, pruncucideri, lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate, etc. O categorie de fapte care a necesitat un volum mare de muncă au fost infractiunile economice. S-au înregistrat două delapidări, 30 de înselăciuni, 9 infractiuni de fals, 2 abuzuri în serviciu, 14 infractiuni la legea cecului, 2 evaziuni fiscale, 22 de infractiuni la Legea combaterii coruptiei. Prejudiciul total, la categoria infractiunilor economice, se ridică la aproape 5 miliarde si jumătate de lei vechi, din care s-a recuperat cam 45%. Dintre cei implicati, 16 făptasi au fost cercetati în stare de retinere sau de arest preventiv.
În top rămîn si furturile, cu 64 de cazuri, hotii furînd tot ce le-a picat la mînă si nu s-au dat în lături nici de la furturile de autoturisme (4 cazuri în localitate). Nu au lipsit nici furturile din auto. Sezonul turistic a fost mană cerească pentru infractori, un fenomen mai deosebit ca amploare înregistrîndu-se pe Valea Secului, la mănăstiri, unde au fost săvîrsite majoritatea furturilor din auto consemnate în bilant (12 cazuri). Hotii au apelat si la violentă, fiind comise 7 tîlhării (în aceeasi perioadă a nului 2007 au fost 8 cazuri). Politistii au trebuit să mai solutioneze un dosar de ultraj, faptă săvîrsită asupra unui functionar public, precum si 3 infractiuni de tulburare a ordinii si linistii publice si altele patru de ultraj contra bunelor moravuri. Au rămas de solutionat 67 de dosare cu autori necunoscuti, mai putine cu 5 ca în 2007.
În urma actiunilor de control organizate de politisti s-au confiscat 192 de euro, 322 dolari, 3.400 lei în numerar, bunuri în valoare de 35 000 lei si 9 mc de lemn. O altă parte a activitătii a constat în solutionarea petitiilor primite de la cetătenii primiti în audientă, în primele 9 luni fiind depuse 370 de scrisori si reclamatii, cu 72 mai multe decît în 2007, iar printre cei care au avut depuse plîngeri se numără si ,,abonati“, persoane care si-au făcut un obicei de a reclama orice, oricînd, oriunde.
Vasile Doroftei, comandantul Politiei Tîrgu Neamt, a remarcat că în intervalul ianuarie-septembrie din 2008 „s-a continuat traditia sănătoasă a linistii si lipsei de infractiuni grave în localitate“: „Am avut înregistrat un omor, dar nici victima, nici autorul, nu erau din localitate. Un fenomen deosebit s-a înregistrat pe Valea Secului, unde au fost sparte multe autoturisme, iar desfăsurarea activitătii noastre s-a făcut cu un număr mare de politisti si cu importante cheltuieli bugetare. Au fost trimisi în judecată sase învinuiti, dintre care doi în stare de arest preventiv. S-au desfăsurat în această perioadă si actiuni în conformitate cu programele nationale si locale, de prevenire a accidentelor rutiere, a delincventei juvenile, a numărului de tîlhării“.

Articol afisat de 1297 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective