Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Putine cosuri de gunoi

ÃŽnvãtati sã vadã cosuri de gunoi la fiecare stîlp, din aproape în aproape, o parte din pietreni le simt lipsa atunci cînd alti pietreni le distrug sau le furã. ÃŽn ultima sãptãmînã, primãria a primit mai multe sesizãri legate de lipsa cosurilor de gunoi stradale în diverse zone ale orasului, lucru care, în opinia reclamantilor, nu poate duce decît la... mizerie pe jos. Un pietrean a semnalat faptul cã în zona strãzii Dragos Vodã, pe lîngã Liceul cu Program Sportiv, nu sînt cosuri de gunoi deloc, iar copiii aruncã pe unde apucã ce au de aruncat. Un altul a fãcut aceeasi observatie pentru zona centralã: „Pe tot bulevardul Dacia nu existã nici un cos de gunoi, ca de altfel prin multe locuri din centrul orasului. Asta ca sã nu mai vorbim de cele care se distrug si nu se înlocuiesc“. Cel mai vehement a fost un cetãtean care stã în zona 1 Mai, unde problemele edilitar-gospodãresti par a fi principala preocupare a locuitorilor, cetãtean care a reclamat lipsa cosurilor de gunoi din apropierea blocurilor. „Nu sînt cosuri de gunoi în fata blocurilor. Mã adresez primãriei cu o rugãminte, în numele locatarilor de la blocurile T4 si T5, de pe strada Iulian Antonescu, din zona 1 Mai. Am avea rugãmintea sã amenajati mãcar cîte un cos de gunoi la fiecare bloc, dacã s-ar putea la fiecare scarã de bloc. Tin sã mentionez cã au mai fost amenajate în zonã, dar doar în spatele blocului, nu sînt puse si în fatã. Copiii mai stau în fata blocului, mai mãnîncã un corn si aruncã ambalajul pe jos în lipsa acestor cosuri“, a spus omul.
Viceprimarul Dragos Chitic promite cã vor fi montate cosuri în noi locuri din oras, acolo unde nu au fost puse, iar acolo unde piesele de mobilier stradal au fost deteriorate sau furate, vor fi înlocuite. ÃŽnsã ar trebui si oamenii sã punã ceva de la ei, în spetã o urmã de bun simt. „ÃŽn unele zone ale orasului putem vorbi de lipsa acestor cosuri sau de un numãr insuficient, dar este si lipsã de civilizatie din partea unor concitadini de-ai nostri. Noi ne vom ocupa sã montãm cosuri acolo unde este nevoie de ele, dar ar trebui sã fie si pãstrate“, a spus viceprimarul pietrean.
Pentru ceilalti interesati de cînd vor ajunge cosurile portocalii la ei în zonã, municipalitatea anuntã cã s-a lucrat la asta si se va mai lucra. Inclusiv în zona T-urilor de la 1 Mai si la blocurile de pe str. Iulian Antonescu.

Articol afisat de 1347 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 27.10.2008 14:08
daca politistii n-ar dormi noaptea pe dupa blocuri, ar fi mai multi cei prinsi pentru distrugeri de cosuri, indicatoare, etc.
am tot respectul pentru cei care asigura ordinea si linistea publica noaptea dar ar trebui sa fie mai activi. De ce nici un sef de al lor nu-i verifica noaptea, dar neanuntat sa vada cum iau pauza de odihna, de parca ar fi obligatorie? Acum vreo doua luni,am anuntat la 112 ca niste tineri spargeau cosuri cu picioarele pe Republicii, pe la 2 noaptea. Pana au venit doua echipaje, a trebuit sa-i urmaresc eu, si sa dirijez echipajele spre locul in care ajunsesera huliganii.Pana au AJUNS EI, AU DURAT VREO 5-6 MINUTE. A treia zi, ce vad in ziarele locale? ,,In noaptea de.. un echipaj al politiei municipiului, a surprins un grup de tineri, care...".
daca ar fi mai multe dosare pentru astfel de fapte ar fi multi descurajati sa faca asa ceva.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective