Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Radiografie ministerialã privind investitiile în scoli

• directorii trebuie sã se pronunte pînã luni ce s-a fãcut în scoli, ce trebuie terminat, ce nu se dã gata anul acesta si la ce se renuntã •

Directorii scolilor din judetul Neamt au obligatia de a transmite cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Neamt o informare privind stadiul lucrãrilor care s-au realizat în cursul acestui an în unitãtile pe care le conduc, ce mai trebuie fãcut si ce nu se poate termina în 2008. „Avînd în vedere situatia financiarã complexã la care face referire Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, acesta ne solicitã sã analizãm riguros si cu responsabilitate, împreunã cu toti factorii implicati în procesul de învãtãmînt, urmãtoarele aspecte legate de reducerea drasticã a investitiilor: lucrãrile investitionale care nu se finalizeazã în anul 2008 si trebuie continuate în anul 2009; lucrãrile prevãzute în proiectul anului 2009 propuse spre finantare; necesarul de dotãri pentru procesul de învãtãmînt (dotãri laboratoare, cabinete, scoli speciale, microbuze, etc). ÃŽn urma acestei analize se vor prioritiza lucrãrile strict necesare începînd cu cele care pot influenta negativ procesul instructiv- educativ sau sãnãtatea si siguranta elevilor, tinîndu-se cont si de faptul cã ministerul si-a propus ca toate unitãtile de învãtãmînt sã aibã autorizatie sanitarã de functionare ceea ce implicã si existenta tuturor utilitãtilor. ÃŽn acest sens se vor cuantifica atît toate lucrãrile si dotãrile necesare propuse spre finantare, cît si cele la care se renuntã si care se vor nominaliza separat“, a declarat profesor Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Raportarea trebuie fãcutã pe douã machete, una referitoare la lucrãrile care se propun a se finanta si una la lucrãrile la care se renuntã/ se sisteazã.
Fiecare situatie în parte trebuie analizatã, însusitã si semnatã de cãtre Consiliul de administratie al unitãtii de învãtãmînt, primar, liderul de sindicat si comitetul de pãrinti. Termenul limitã pentru transmiterea rapoartelor este 10 noiembrie 2008, ora 12,00.
Deocamdatã la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt nu se cunoaste proiectia de buget pentru anul viitor, pentru a se putea comenta în vreun fel „situatia financiarã complexã“ de care vorbeste MECT, dar dacã se vrea ca fiecare unitate de învãtãmînt sã obtinã autorizatie de functionare, atunci va fi nevoie de investitii mãcar la fel de importante ca pînã acum. Pe de altã parte, guvernantii atrag atentia cã dacã dascãlilor li se va aplica majorarea salarialã mult contestatã de 50%, atunci se va tãia în carne vie la capitolul investitii. Este posibil ca tocmai din acest motiv sã se solicite o raportare foarte exactã a stãrii în care se aflã scoala de la fiecare director. Anul trecut, în judetul Neamt s-a cheltuit 96% din valoarea totalã a fondurilor alocate pentru unitãtile de învãtãmînt, iar pentru acest an se sperã ca procentul sã fie si mai mare.

Articol afisat de 1543 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective