Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Radiografie ministerială privind investitiile în scoli

• directorii trebuie să se pronunte pînă luni ce s-a făcut în scoli, ce trebuie terminat, ce nu se dă gata anul acesta si la ce se renuntă •

Directorii scolilor din judetul Neamt au obligatia de a transmite către Inspectoratul Scolar Judetean Neamt o informare privind stadiul lucrărilor care s-au realizat în cursul acestui an în unitătile pe care le conduc, ce mai trebuie făcut si ce nu se poate termina în 2008. „Avînd în vedere situatia financiară complexă la care face referire Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, acesta ne solicită să analizăm riguros si cu responsabilitate, împreună cu toti factorii implicati în procesul de învătămînt, următoarele aspecte legate de reducerea drastică a investitiilor: lucrările investitionale care nu se finalizează în anul 2008 si trebuie continuate în anul 2009; lucrările prevăzute în proiectul anului 2009 propuse spre finantare; necesarul de dotări pentru procesul de învătămînt (dotări laboratoare, cabinete, scoli speciale, microbuze, etc). În urma acestei analize se vor prioritiza lucrările strict necesare începînd cu cele care pot influenta negativ procesul instructiv- educativ sau sănătatea si siguranta elevilor, tinîndu-se cont si de faptul că ministerul si-a propus ca toate unitătile de învătămînt să aibă autorizatie sanitară de functionare ceea ce implică si existenta tuturor utilitătilor. În acest sens se vor cuantifica atît toate lucrările si dotările necesare propuse spre finantare, cît si cele la care se renuntă si care se vor nominaliza separat“, a declarat profesor Mihai Lăcătusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Raportarea trebuie făcută pe două machete, una referitoare la lucrările care se propun a se finanta si una la lucrările la care se renuntă/ se sistează.
Fiecare situatie în parte trebuie analizată, însusită si semnată de către Consiliul de administratie al unitătii de învătămînt, primar, liderul de sindicat si comitetul de părinti. Termenul limită pentru transmiterea rapoartelor este 10 noiembrie 2008, ora 12,00.
Deocamdată la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt nu se cunoaste proiectia de buget pentru anul viitor, pentru a se putea comenta în vreun fel „situatia financiară complexă“ de care vorbeste MECT, dar dacă se vrea ca fiecare unitate de învătămînt să obtină autorizatie de functionare, atunci va fi nevoie de investitii măcar la fel de importante ca pînă acum. Pe de altă parte, guvernantii atrag atentia că dacă dascălilor li se va aplica majorarea salarială mult contestată de 50%, atunci se va tăia în carne vie la capitolul investitii. Este posibil ca tocmai din acest motiv să se solicite o raportare foarte exactă a stării în care se află scoala de la fiecare director. Anul trecut, în judetul Neamt s-a cheltuit 96% din valoarea totală a fondurilor alocate pentru unitătile de învătămînt, iar pentru acest an se speră ca procentul să fie si mai mare.

Articol afisat de 1266 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective