Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sujbã religioasã în Cetatea Neamtului

De Sfîntul Neculai, în decembrie, în paraclisul din Cetatea Neamt, refãcut ca odinioarã, va avea loc prima slujbã religioasã. Conducerea Primãriei Tîrgu Neamt monitorizeazã lucrãrile de reabilitare a fortãretei, intrate pe ultima sutã de metri. „Mai avem putin pînã la finalizarea lucrãrilor de la Cetate. S-a trecut la refacerea infrastructurii de la Cetate pînã la Casa Arcasului, adicã la asfaltarea drumului de acces prin pãdure. La cetate se lucreazã la ultimele detalii din punct de vedere al construirii peretilor, planseelor, de fapt coborîrea schelei spre organizarea de santier. Putem spune cã în decembrie vom face prima slujbã de priveghere în Cetatea Neamtului. Se are în vedere si asfaltarea drumului pînã la Policlinicã, aflat pe traseul spre Cetate“, a precizat Decebal Arnãutu, primarul orasului Tîrgu Neamt.
Autoritãtile tîrgnemtene vor amenaja un post fix de Politie Comunitarã în cetate, imediat ce vor fi finalizate lucrãrile de reabilitare pentru care s-au investit fonduri importante de la Uniunea Europeanã. Ar trebui ca în decembrie constructorii sã-si încheie treaba, conform termenului prevãzut în contract, dar este posibil sã mai rãmînã unele lucruri de pus la punct în primãvarã. Inaugurarea oficialã a fortãretei, dupã reabilitare, este programatã pentru iulie, anul viitor, cînd se va relua sãrbãtorirea Zilei Cetãtii, manifestare traditionalã a orasului.
Lucrãrile de reabilitare la Cetatea Neamt se realizeazã cu fonduri comunitare, 2,5 miloane de euro, dintre care 10% sînt suportati de cãtre Consiliul Judetean. Pe timpul lucrãrilor, accesul vizitatorilor în incintã a fost interzis. Cei implicati în reabilitare spun cã la Cetate se deruleazã un proiect pilot în tarã, fiind prima fortãreatã care se aduce în forma de odinioarã, pe baza mãrturiilor pãstrate din acele timpuri. Pînã la asigurarea pazei cetãtii, un obiectiv important al Politiei Comunitare este malul drept al rîului Ozana, unde s-a dispus o patrulare mai intensã, din mai multe considerente. Primarul Arnãutu a declarat cã rolul comunitarilor este si de a asigura paza digului construit, ca sã nu se fure piatra de carierã fixatã la baza acestuia. Pentru cã au existat probleme de acest gen aduse la cunostinta autoritãtilor. În plus, se are în vedere si ecologizarea zonei, pentru cã mai sînt oameni care depoziteazã gunoaie pe malul Ozanei, asa cum fãceau înainte, cînd profitau de starea proastã a malului si aruncau în albie fel de fel de deseuri.

Articol afisat de 2013 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective