Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
ContinuŃ „nebunia“ la Registrul Auto

Continu´┐Ż „nebunia“ la Registrul Auto

• ´┐Żn continuare nu se stie aproape nimic despre triplarea taxei de ´┐Żnmatriculare pentru masinile second-hand dup´┐Ż 15 decembrie • la sediul RAR Neamt unii ´┐Żntreab´┐Ż ce si cum, altii sper´┐Ż s´┐Ż-si ´┐Żnmatriculeze masina p´┐Żn´┐Ż pe 13 decembrie • acest lucru este imposibil de realizat •

Nebunia care a cuprins, nu numai judetul Neamt, ci ´┐Żntreaga tar´┐Ż, la auzul vestii c´┐Ż taxa auto pentru ´┐Żnmatricularea masinilor second-hand se majoreaz´┐Ż, de la 15 decembrie, pare s´┐Ż nu se mai sf´┐Żrseasc´┐Ż. ´┐Żn continuare, sediul filialei Neamt a Registrului Auto Rom´┐Żn (RAR) este luat cu asalt de proprietarii de masini second hand care doresc s´┐Ż treac´┐Ż de test anterior datei de 13 decembrie. Culmea este c´┐Ż nici ´┐Żn acest moment nu se stie cum va functiona noua reglementare legal´┐Ż care prevede triplarea taxei. Iar guvernantii nici nu se gr´┐Żbesc s´┐Ż fac´┐Ż o precizare clar´┐Ż ´┐Żn acest sens. Neoficial am aflat c´┐Ż cei din conducerea RAR Bucuresti au f´┐Żcut o recomandare Guvernului s´┐Ż-i lase pe cei care au program´┐Żri f´┐Żcute p´┐Żn´┐Ż pe data de 15 decembrie, s´┐Ż achite taxa veche, indiferent c´┐Ż vor ajunge la RAR ´┐Żn luna februarie sau martie. Presiunile care se fac la nivelul conducerilor reprezentantelor RAR din tar´┐Ż i-a f´┐Żcut pe cei de la Bucuresti s´┐Ż emit´┐Ż un comunicat de pres´┐Ż ´┐Żn care precizeaz´┐Ż clar c´┐Ż nu se fac program´┐Żri preferentiale. „La RAR nu se dau program´┐Żri preferentiale de c´┐Żtre directorul general sau altcineva din conducere. ´┐Żn perioada 8 -15 decembrie 2008, activit´┐Żtile din cadrul Registrului Auto Rom´┐Żn se desf´┐Żsoar´┐Ż conform program´┐Żrilor efectuate anterior telefonic sau pe internet. Aceste activit´┐Żti s´┐Żnt valabile pentru toate reprezentantele din tar´┐Ż, precum si pentru sediile din Bucuresti, Grivita si Voluntari“, se arat´┐Ż ´┐Żn comunicatul RAR-ului. Contactat telefonic, directorul RAR Neamt, inginerul Sorin Gherghel, a declarat c´┐Ż ´┐Żnc´┐Ż nu a primit nici o informatie cu privire la modificarea taxei de ´┐Żnmatriculare. „Asa cum v´┐Ż spuneam si la sf´┐Żrsitul s´┐Żpt´┐Żm´┐Żnii trecute, nimeni nu stie deocamdat´┐Ż nimic dec´┐Żt ce s-a aflat din pres´┐Ż. ´┐Żn continuare vin foarte multe persoane care solicit´┐Ż o programare anterioar´┐Ż datei de 13 decembrie. Acest lucru nu este posibil, iar Bucurestiul a luat m´┐Żsuri ca la nici o reprezentant´┐Ż RAR din tar´┐Ż s´┐Ż nu se poat´┐Ż face modific´┐Żri privind program´┐Żrile. Si ast´┐Żzi (n.r. - ieri) au venit foarte multe persoane care solicit´┐Ż informatii cu privire la noua tax´┐Ż auto, ´┐Żns´┐Ż nu am avut ce s´┐Ż le spunem“, a declarat directorul Gherghel.
Trebuie spus c´┐Ż ´┐Żn ultimii ani importul de vehicule second-hand din Uniunea European´┐Ż a crescut considerabil. Dac´┐Ż ´┐Żn luna mai 2008, la RAR Neamt ajungeau 36.232 de autovehicule cu Euro 4, ´┐Żn luna august 2008, num´┐Żrul a sc´┐Żzut la 24.899 de vehicule. ´┐Żn acelasi timp a crescut tot mai mult num´┐Żrul vehiculelor cu Euro 2 si 3. ´┐Żn luna mai, num´┐Żrul autovehiculelor respinse la inspectia RAR, a fost de 1.523, acestea fiind depistate cu probleme la sistemul de fr´┐Żnare (389), la sistemul de directie (83) si poluare (112). ´┐Żn luna august 2008, num´┐Żrul acestora a fost de 4.622 de vehicule respinse.
Numai ´┐Żn luna noiembrie, Registrul Auto Rom´┐Żn a ´┐Żnregistrat 50.912 autovehicule, din care au fost admise 41.148. Dintre acestea au fost respinse 9.492: 118 pe probleme de poluare, 3.175 din cauza problemelor de fr´┐Żnare, iar 778 din cauza problemelor la sistemul de directie. ´┐Żn perioada s´┐Żrb´┐Żtorilor, activitatea lucr´┐Żtorilor din cadrul Registrului Auto Rom´┐Żn se va desf´┐Żsura dup´┐Ż urm´┐Żtorul program: zilele de 13 decembrie si 20 decembrie - program de lucru ´┐Żntre 8 - 14, iar ´┐Żn zilele de 12 decembrie si 19 decembrie, programul va fi ´┐Żntre 8 si 16,30. ´┐Żn perioada 25 decembrie - 4 ianuarie, angajatii RAR din ´┐Żntreaga tar´┐Ż nu vor lucra.

Articol afisat de 3310 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de mickey999 la data 09.12.2008 05:12
____________
Ce tot atitea masini? Bicicleta nu-i buna? Baga 'colea 4000 de parai si-ti iei o bicicleta mai al naibii decit o masina!
Acum , orice timpit se da shmecher ca are masina tare. E timpul sa-l vedem pe unul care e shmecher cu o bicicleta de vreo 4-5 mii de parai!Ce mare fenta ca te ploua? Se mai uita romanakele la olea' de apa cind e vorba de infatuare?
Ad´┐Żugat de ciprian la data 09.12.2008 06:53
cu 2 roti e mai bine/repede/eco
Asa este, in tarile dezvoltate pe care noi le admiram, in oras lumea circula foarte mult cu bicileta - vezi Amsterdam de ex. Ar fi probabil binevenit in Piatra Neamt un sistem de inchirere cu cartela ori ceva de acest gen si pentru turisti, cu alei amenajete prin zone "verzi" invecinate. Distantele in Piatra sunt mici, in 5 minute cu bicilceta traversezi orasul, deci luati-va pietreni biciclete, scutere si motociclete (nu au taxa de poluare si sunt mai ECO)...
Mai ramane problema ploii si zapezii.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective