Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Continuã „nebunia“ la Registrul Auto

Continuã „nebunia“ la Registrul Auto

• în continuare nu se stie aproape nimic despre triplarea taxei de înmatriculare pentru masinile second-hand dupã 15 decembrie • la sediul RAR Neamt unii întreabã ce si cum, altii sperã sã-si înmatriculeze masina pînã pe 13 decembrie • acest lucru este imposibil de realizat •

Nebunia care a cuprins, nu numai judetul Neamt, ci întreaga tarã, la auzul vestii cã taxa auto pentru înmatricularea masinilor second-hand se majoreazã, de la 15 decembrie, pare sã nu se mai sfîrseascã. ÃŽn continuare, sediul filialei Neamt a Registrului Auto Român (RAR) este luat cu asalt de proprietarii de masini second hand care doresc sã treacã de test anterior datei de 13 decembrie. Culmea este cã nici în acest moment nu se stie cum va functiona noua reglementare legalã care prevede triplarea taxei. Iar guvernantii nici nu se grãbesc sã facã o precizare clarã în acest sens. Neoficial am aflat cã cei din conducerea RAR Bucuresti au fãcut o recomandare Guvernului sã-i lase pe cei care au programãri fãcute pînã pe data de 15 decembrie, sã achite taxa veche, indiferent cã vor ajunge la RAR în luna februarie sau martie. Presiunile care se fac la nivelul conducerilor reprezentantelor RAR din tarã i-a fãcut pe cei de la Bucuresti sã emitã un comunicat de presã în care precizeazã clar cã nu se fac programãri preferentiale. „La RAR nu se dau programãri preferentiale de cãtre directorul general sau altcineva din conducere. ÃŽn perioada 8 -15 decembrie 2008, activitãtile din cadrul Registrului Auto Român se desfãsoarã conform programãrilor efectuate anterior telefonic sau pe internet. Aceste activitãti sînt valabile pentru toate reprezentantele din tarã, precum si pentru sediile din Bucuresti, Grivita si Voluntari“, se aratã în comunicatul RAR-ului. Contactat telefonic, directorul RAR Neamt, inginerul Sorin Gherghel, a declarat cã încã nu a primit nici o informatie cu privire la modificarea taxei de înmatriculare. „Asa cum vã spuneam si la sfîrsitul sãptãmînii trecute, nimeni nu stie deocamdatã nimic decît ce s-a aflat din presã. ÃŽn continuare vin foarte multe persoane care solicitã o programare anterioarã datei de 13 decembrie. Acest lucru nu este posibil, iar Bucurestiul a luat mãsuri ca la nici o reprezentantã RAR din tarã sã nu se poatã face modificãri privind programãrile. Si astãzi (n.r. - ieri) au venit foarte multe persoane care solicitã informatii cu privire la noua taxã auto, însã nu am avut ce sã le spunem“, a declarat directorul Gherghel.
Trebuie spus cã în ultimii ani importul de vehicule second-hand din Uniunea Europeanã a crescut considerabil. Dacã în luna mai 2008, la RAR Neamt ajungeau 36.232 de autovehicule cu Euro 4, în luna august 2008, numãrul a scãzut la 24.899 de vehicule. În acelasi timp a crescut tot mai mult numãrul vehiculelor cu Euro 2 si 3. În luna mai, numãrul autovehiculelor respinse la inspectia RAR, a fost de 1.523, acestea fiind depistate cu probleme la sistemul de frînare (389), la sistemul de directie (83) si poluare (112). În luna august 2008, numãrul acestora a fost de 4.622 de vehicule respinse.
Numai în luna noiembrie, Registrul Auto Român a înregistrat 50.912 autovehicule, din care au fost admise 41.148. Dintre acestea au fost respinse 9.492: 118 pe probleme de poluare, 3.175 din cauza problemelor de frînare, iar 778 din cauza problemelor la sistemul de directie. În perioada sãrbãtorilor, activitatea lucrãtorilor din cadrul Registrului Auto Român se va desfãsura dupã urmãtorul program: zilele de 13 decembrie si 20 decembrie - program de lucru între 8 - 14, iar în zilele de 12 decembrie si 19 decembrie, programul va fi între 8 si 16,30. În perioada 25 decembrie - 4 ianuarie, angajatii RAR din întreaga tarã nu vor lucra.

Articol afisat de 3297 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 09.12.2008 05:12
____________
Ce tot atitea masini? Bicicleta nu-i buna? Baga 'colea 4000 de parai si-ti iei o bicicleta mai al naibii decit o masina!
Acum , orice timpit se da shmecher ca are masina tare. E timpul sa-l vedem pe unul care e shmecher cu o bicicleta de vreo 4-5 mii de parai!Ce mare fenta ca te ploua? Se mai uita romanakele la olea' de apa cind e vorba de infatuare?
Ad�ugat de ciprian la data 09.12.2008 06:53
cu 2 roti e mai bine/repede/eco
Asa este, in tarile dezvoltate pe care noi le admiram, in oras lumea circula foarte mult cu bicileta - vezi Amsterdam de ex. Ar fi probabil binevenit in Piatra Neamt un sistem de inchirere cu cartela ori ceva de acest gen si pentru turisti, cu alei amenajete prin zone "verzi" invecinate. Distantele in Piatra sunt mici, in 5 minute cu bicilceta traversezi orasul, deci luati-va pietreni biciclete, scutere si motociclete (nu au taxa de poluare si sunt mai ECO)...
Mai ramane problema ploii si zapezii.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective