Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cam jale la teza unică la română

• au fost zeci de scoli cu media sub 5 • experienta si-a spus cuvîntul în cazul elevilor de clasa a VIII-a, care au obtinut note mai mari decît cei din clasa a VII-a, aflati la prima experientă de acest gen • scolile cel mai prost plasate sînt nr. 2 Roman si Solca - Oniceni •

Notele primite de către elevii din clasele a VII-a si a VIII-a la tezele cu subiecte unice nu sînt dintre cele mai bune, majoritatea fiind cuprinse între 6 si 8. Pe ansamblu, rezultatele la această primă lucrare par a fi mai bune decît cele înregistrate anul trecut, chiar dacă media generală la clase nu este foarte mare. Inspectorul general adjunct Grigorută Oniciuc a declarat că de data aceasta, la clasa a VII-a, cele mai bune rezultate au fost obtinute de către elevii de la Scoala nr. 10, unitate care a obtinut media 8,29. Pe locul doi se situează Scoala nr. 3 Piatra Neamt, cu media 8,26. Printre unitătile de învătămînt din zona Piatra Neamt, care nu au reusit să obtină o medie mai mare de 5, se numără scolile Poloboc, Gîrcina, Cîndesti, Dobreni, Silistea - Români, Dochia, Gosmani si Cuiejdiu. „55 de teze date de către elevi de clasa a VII-a au necesitat recorectare, de către o comisie specială, datorită diferentelor înregistrate între nota primită de la profesorul de la clasă si cea dată la centrul de evaluare. Nu a fost vorba de cîte o teză, două, din fiecare scoală, ci de mai multe lucrări din mai putine scoli. Asa s-a întîmplat la Scoala Războieni, unde opt teze au fost reevaluate, sau Tarcău, unde s-a întîmplat acelasi lucru cu patru teze. În urma reevaluării s-a constatat o distribuire simetrică a notelor - jumătate dintre lucrări rămînînd cu nota dată de către profesorul de la clasă, iar cealaltă jumătate, de către profesorul din centrul de evaluare“, a declarat adjunctul Grigorută Oniciuc.
Elevii de clasa a VIII-a au demonstrat că experienta căpătată anul trecut, cînd au mai dat două astfel de lucrări, este un avantaj. Ei au reusit să ia note mai bune decît colegii cu un an mai mic. Cea mai mare medie a fost obtinută de către elevii de la Colegiul Petru Rares - 9,29. Ei sînt urmati, la egalitate, de colegii de la Calistrat Hogas si Informatică - 9,22. Pe locul III se situează Scoala 3 Piatra Neamt, cu 8,43, iar pe locul IV în judet, Scoala 2 Piatra Neamt, cu 8,22. Medii sub 5 la clasa a VIII-a au obtinut scolile Gosmani - Români, Scoala Români, Scoala Poieni Piatra Soimului (4,03). „La clasa a VIII-a s-a impus reevaluarea a 47 de teze, în general cîte una din scoală, cu exceptia Scolii Girov, unde s-au reevaluat cinci teze, Tarcău - 4 si Dragomiresti - 3. În urma recorectării, notele nu au fost modificate foarte mult. În general, diferentele constatate de către echipele din centrele de evaluare nu au depăsit 1,5 puncte fată de notarea initială, ceea ce înseamnă că acel curs organizat de către Casa Corpului Didactic privind pregătirea evaluatorilor de teze cu subiecte unice este util si oamenii care l-au parcurs si-au dat interesul si au respectat baremurile indicate“, a mai spus Grigorută Oniciuc.
După prima teză cu subiect unic la clasa a VII-a, din punct de vedere al notelor obtinute, cel mai prost s-a plasat Scoala 2 Roman. Media pe scoală a iesit 3,07. Din 13 elevi care au dat teza, cinci au primit note între 2 si 3, iar trei au luat note între 3 si 4. La clasa a VIII-a, cea mai mică medie din judet a fost atinsă de Scoala Solca, Oniceni. Din 34 de copii care au dat teza, 13 au luat între 3 si 4 si alti 13 au primit note între 4 si 5.

Articol afisat de 2858 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective