Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cam jale la teza unicã la românã

• au fost zeci de scoli cu media sub 5 • experienta si-a spus cuvîntul în cazul elevilor de clasa a VIII-a, care au obtinut note mai mari decît cei din clasa a VII-a, aflati la prima experientã de acest gen • scolile cel mai prost plasate sînt nr. 2 Roman si Solca - Oniceni •

Notele primite de cãtre elevii din clasele a VII-a si a VIII-a la tezele cu subiecte unice nu sînt dintre cele mai bune, majoritatea fiind cuprinse între 6 si 8. Pe ansamblu, rezultatele la aceastã primã lucrare par a fi mai bune decît cele înregistrate anul trecut, chiar dacã media generalã la clase nu este foarte mare. Inspectorul general adjunct Grigorutã Oniciuc a declarat cã de data aceasta, la clasa a VII-a, cele mai bune rezultate au fost obtinute de cãtre elevii de la Scoala nr. 10, unitate care a obtinut media 8,29. Pe locul doi se situeazã Scoala nr. 3 Piatra Neamt, cu media 8,26. Printre unitãtile de învãtãmînt din zona Piatra Neamt, care nu au reusit sã obtinã o medie mai mare de 5, se numãrã scolile Poloboc, Gîrcina, Cîndesti, Dobreni, Silistea - Români, Dochia, Gosmani si Cuiejdiu. „55 de teze date de cãtre elevi de clasa a VII-a au necesitat recorectare, de cãtre o comisie specialã, datoritã diferentelor înregistrate între nota primitã de la profesorul de la clasã si cea datã la centrul de evaluare. Nu a fost vorba de cîte o tezã, douã, din fiecare scoalã, ci de mai multe lucrãri din mai putine scoli. Asa s-a întîmplat la Scoala Rãzboieni, unde opt teze au fost reevaluate, sau Tarcãu, unde s-a întîmplat acelasi lucru cu patru teze. ÃŽn urma reevaluãrii s-a constatat o distribuire simetricã a notelor - jumãtate dintre lucrãri rãmînînd cu nota datã de cãtre profesorul de la clasã, iar cealaltã jumãtate, de cãtre profesorul din centrul de evaluare“, a declarat adjunctul Grigorutã Oniciuc.
Elevii de clasa a VIII-a au demonstrat cã experienta cãpãtatã anul trecut, cînd au mai dat douã astfel de lucrãri, este un avantaj. Ei au reusit sã ia note mai bune decît colegii cu un an mai mic. Cea mai mare medie a fost obtinutã de cãtre elevii de la Colegiul Petru Rares - 9,29. Ei sînt urmati, la egalitate, de colegii de la Calistrat Hogas si Informaticã - 9,22. Pe locul III se situeazã Scoala 3 Piatra Neamt, cu 8,43, iar pe locul IV în judet, Scoala 2 Piatra Neamt, cu 8,22. Medii sub 5 la clasa a VIII-a au obtinut scolile Gosmani - Români, Scoala Români, Scoala Poieni Piatra Soimului (4,03). „La clasa a VIII-a s-a impus reevaluarea a 47 de teze, în general cîte una din scoalã, cu exceptia Scolii Girov, unde s-au reevaluat cinci teze, Tarcãu - 4 si Dragomiresti - 3. ÃŽn urma recorectãrii, notele nu au fost modificate foarte mult. ÃŽn general, diferentele constatate de cãtre echipele din centrele de evaluare nu au depãsit 1,5 puncte fatã de notarea initialã, ceea ce înseamnã cã acel curs organizat de cãtre Casa Corpului Didactic privind pregãtirea evaluatorilor de teze cu subiecte unice este util si oamenii care l-au parcurs si-au dat interesul si au respectat baremurile indicate“, a mai spus Grigorutã Oniciuc.
Dupã prima tezã cu subiect unic la clasa a VII-a, din punct de vedere al notelor obtinute, cel mai prost s-a plasat Scoala 2 Roman. Media pe scoalã a iesit 3,07. Din 13 elevi care au dat teza, cinci au primit note între 2 si 3, iar trei au luat note între 3 si 4. La clasa a VIII-a, cea mai micã medie din judet a fost atinsã de Scoala Solca, Oniceni. Din 34 de copii care au dat teza, 13 au luat între 3 si 4 si alti 13 au primit note între 4 si 5.

Articol afisat de 3153 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective