Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Turist accidentat grav pe pîrtia de la Duru

• un iesean si-a fracturat mîna stîng, dup ce a czut pe pîrtia din statiunea Duru • Raul Papalicef, seful salvamontistilor nemteni, afirm c turistii care se aventureaz pe respectiva „pîrtie“, risc s devin victimele unor accidente grave • alti trei turisti, care s-au aventurat cu masina pe axial, au fost salvati de jandarmi •

Turistii cu spirit de aventur, dozat în exces, le-au dat iar de furc salvamontistilor si jandarmilor montani. În ultmile zile, pe asa zisa pîrtie din statiunea Duru, s-au înregistrat 15 evenimente, dintre care unul s-a soldat cu r irea grav a unui tîn iesean, în vîrst de 25 de ani. De asemenea, jandarmii montani au eliberat din nmeti doi turisti care rmseser blocati cu autoturismele pe drumul axial ce leag Izvorul Muntelui de statiunea Duru.
C lin T., în vîrst de 25 de ani, din Iasi, a ajuns în stare grav la spital, dup ce a fost victima unui accident, de care nici el nu-si mai aminteste, petrecut sîmb pe pîrtia din Duru. Se pare c ieseanul, care era pe schiuri, s-a dezechilibrat si a czut, fracturîndu-si mîna stîng. El a fost preluat de un echipaj al Salvamont Neamt si predat cadrelor medicale care au fost solicitate s intervin. „Pe masiv nu s-au înregistrat evenimente deosebite. De altfel, si num ul celor care au urcat muntele în aceste zile a fost mult mai mic în comparatie cu anii anteriori. ÃŽn schimb, au fost probleme pe asa zisa pîrtie din statiunea Duru, pîrtie care nu este omologat, noi neavînd atributii de a actiona în zon. Cu toate acestea, salvamontistii au supravegheat îndeaproape si au intervenit ori de cîte ori a fost nevoie. S-au înregistrat 15 evenimente, majoritatea ciocniri între schiori, s ii si schiori, etc. Cel mai grav caz a fost cel al unui tîn din Iasi care si-a fracturat mîna stîng. Cînd i s-a fcut imobilizarea fracturii a intrat în soc postraumatic, cu pierderea temporar a constientei. Nu-si amintea cu exactitate ce s-a întîmplat cu el. Din nefericire, pe aceast pîrtie care este neomologat au avut loc evenimente foarte grave. Este o debandad total; schiori, turisti cu s iile, cu capace de WC, cu pungi din plastic, folosesc laolalt aceeasi pîrtie, ceea ce nu poate duce decît la producerea unor accidente foarte grave“, a declarat Raul Papalicef, seful salvamontistilor nemteni.

Turisti salvati de jandarmii montani

Jandarmii nemteni, în special cei care actioneaz în zona masivului Ceahlu, au avut si ei de furc în aceste zile. În ziua de 30 decembrie, o patrul de jandarmi care se afla pe traseul montan Izvorul Muntelui - Duru, a observat, la aproximativ 3 kilometri de statiune, un autoturism înzpezit si blocat în santul carosabilului.
Jandarmii au gsit în autoturism o femeie care le-a spus c, datorit soselei înzpezite si vizibilit ii reduse, nu a mai reusit s controleze autoturismul si a derapat oprindu-se în sant. Jandarmii au scos din sant autoturismul si l-au repus pe carosabil. ÃŽn ultima zi a anului, o alt patrul de jandarmi, care se afla pe traseul Izvoru Muntelui - Duru, a observat în zona „Lutu Rosu” un autoturism cu num de înmatriculare de Germania care, din cauza drumului acoperit cu zpad, a p sit carosabilul, oprindu-se cu rotile pe marginea unei prpstii adînci de aproximativ 20 de metri. Jandarmii au gsit în autoturism doi b bati pe care i-au ajutat s-si repun autoturismul pe sosea, însotindu-i pîn la destinatie.

Articol afisat de 1908 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective