Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

MÃCEL LA MUNTENI

• petrecerea de Revelion s-a sfîrsit cum nu se poate mai prost în comuna Vleni • un tîn de 26 de ani a înjunghiat doi frati • una dintre victime a decedat pe loc, iar cealalt este internat în spital • agresorul a fost arestat sub acuzatia de omor calificat •

Anul Nou a debutat în Neamt cu o crim, aceasta avînd loc în satul Munteni, comuna Vleni, în jurul orei 5 dimineata, dup petrecerea de Revelion. Autorul, Florin Cobzaru, de 26 de ani, din localitatea Piatra Soimului, a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, pe 2 ianuarie, în sarcina sa fiind retinut infractiunea de omor calificat. Fapta a avut loc dup spargerea petrecerii, dup ce victimele si agresorul petrecuser împreun. Pe fondul consumului exagerat de buturi alcoolice a izbucnit un conflict spontan între Cobzaru si fratii Lupu, D ut, de 29 de ani si Ioan, de 26 de ani, ambii din Vleni. În urma loviturilor aplicate combatantilor D ut Lupu a decedat aproape instantaneu, iar fratele su se afl internat la Spitalul Roman. Tatl lui Cobzaru locuieste în Vleni si la el au venit fii si, Florin si Vasile, pentru a petrece împreun noaptea dintre ani. Acolo au fost invitati si fratii Lupu si împreun au chefuit de cu sear. La un moment dat concubina lui Vasile Cobzaru i-a spus acestuia s mearg acas, adic la cîteva sute de metri de locuinta unde a avut loc petrecerea. B batul ar fi vrut s mai stea, cheful era în toi, dar pentru c femeia a insistat nu a avut încotro si a urmat-o. Pe drum s-au luat la ceart, motivat de faptul c el ar fi fost luat de la petrecere împotriva vointei lui. În aceste conditii i-a aplicat cîtva lovituri femeii si cearta a degenerat, fiica minor a femeii plecînd la locuinta unde petrecuser pentru a cere ajutor. Imediat la fata locului au venit atît fratele lui Vasile, viitorul criminal - Florin Cobzaru, cît si fratii Lupu. În încercarea de a-i desp ti pe cei doi concubini s-a iscat o b aie general în care toat lumea se b ea cu toat lumea. Vasile Cobzaru s-a înarmat cu o bît dar nici asa nu s-a desemnat cîrsig orul luptei, drept pentru care Florin Cobzaru a plecat acas de unde s-a întors cu un cutit de buc ie. A lovit în fratii Lupu pîn ce i-a lsat la pmînt. Vecinii care au iesit în strad au apelat 112 si la fata locului a ajuns un echipaj de politisti împreun cu procurorul criminalist. Anchetatorii nu au mai putut decît s constate decesul lui D ut Lupu, iar fratele lui a fost trasportat de urgent la cel mai apropiat spital.

Si mama fratilor înjunghiati a ajuns la spital

„Necropsia a stabilit c moartea victimei a fost violent si s-a datorat hemoragiei masive provocat prin înjunghiere. A fost lezat ficatul, iar victima a decedat aproape instantaneu. Ioan Lupu este internat în spital, cu o plag înjunghiat în regiunea lombar, iar în functie de evolutia st ii sale de s ate se va face încadrarea juridic a faptei. ÃŽnvinuitul a fost retinut pe 1 ianuarie 2009, iar a doua zi a fost arestat sub acuzatiade omor calificat“, a declarat Dorin Cautis, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judetean Neamt. La audieri învinuitul si-a recunoscut fapta. El este cunoscut cu antecedente penale. Ultima condamnare dateaz din anul 2001, cînd a fost gsit vinovat de svîrsirea infractiunii de tîlh ie. Dac va fi gsit vinovat el risc o pedeaps între 15 si cel mult 25 de ani de închisoare.
Si mama celor doi frati înjunghiati a necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Roman din cauza socului suferit în urma altercatiei sîngeroase, f a sti îns c unul dintre fii decedase. Medicul chirurg Dan Arv escu, de gard în noaptea de Revelion, a declarat c Ioan Lupu prezenta o plag înjunghiat, în regiunea lombar: „Tîn ul adus la CPU a fost diagnosticat cu plag penetrant înjunghiat, în regiunea lombar, necesitînd o interventie chirurgical, în regim de urgent. Tîn ul se afl în prezent la Sectia Anestezie Terapie Intensiv, din cadrul Spitalului Roman, starea sa fiind stabil, îns ca dup orice interventie chirurgical, nu sînt excluse complicatiile“. Alti doi frati, din Nisiporesti, comuna Botesti, au fost la un pas de moarte, dup ce au fost înjunghiati, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, ambii necesitînd interventii chirurgicale. Stefan B., în vîrst de 21 de ani, a fost diagnosticat cu plag înjunghiat abdominal si toracic, prezentînd leziuni la nivelul stomacului. Si fratele acestuia, Florin B., în vîrst de 16 ani, a fost înjunghiat în abdomen, prezentînd îns leziuni mai putin grave. „Cei doi frati din Nisiporesti au fost operati în regim de urgent, prezentînd trei plgi prin înjunghiere, mai grav fiind tîn ul în vîrst de 21 de ani. Acestia se afl în prezent la Sectia Anestezie Terapie Intensiv, starea lor fiind stabil, deocamdat“, a mai afirmat medicul Arv escu.

Articol afisat de 2184 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective