Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Lefuri neachitate la Spitalul Judetean

Lefuri neachitate la Spitalul Judetean

• cei peste 1. 400 de salariati ai celei mai mari unitãti sanitare din judet nu au primit leafa pe 15 ianuarie • a fost si zvon de grevã de avertisment din aceastã cauzã • directorul Nanu dã asigurãri cã banii vor intra Ă®n conturile salariatilor luni •

Cei aproximativ 1. 400 de salariati ai Spitalului Judetean de Urgentã Neamt nu si-au luat lefurile reprezentĂ®nd lichidarea lunii decembrie, pe care ar fi trebuit sã o primeascã Ă®n urmã cu douã zile. Prin spital circulã zvonuri cum cã aceastã situatie ar fi cauzatã de faptul cã unitatea sanitarã nu are bani, pentru cã nu i-a primit de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate. Multi dintre angajati considerã cã acesta este un semn clar cã sistemul sanitar din judet este lovit deja de criza economicã. Nemultumiti de faptul cã nu se stie cu certitudine cĂ®nd vor intra Ă®n posesia drepturilor salariale ce li se cuvin pentru munca prestatã, ieri dimineatã personalul lua Ă®n calcul organizarea unei greve de avertisment. Problema lefurilor neprimite la timp de cãtre cei 1. 400 de angajati, dar mai ales dificultatea rezolvãrii problemei cu pricina a ajuns ieri dimineatã si la urechile prefectului Mioara Manea. ĂŽn consecintã, cĂ®teva ore mai tĂ®rziu, reprezentantul guvernului Ă®n teritoriu s-a Ă®ntĂ®lnit si a discutat problema cu reprezentantii spitalului, ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate, ai Autoritãtii de Sãnãtate Publicã si ai Directiei de Finante. De comun acord, reprezentantii factorilor direct implicati au gãsit o solutie prin care salariatii sã primeascã lichidarea lunii decembrie cĂ®t mai repede. Casa de Asigurãri va deconta luni, 19 decembrie, serviciile medicale pe luna ianuarie. Numai cã forul plãtitor va vira Ă®n contul spitalului 26 de miliarde de lei vechi, iar unitatea are nevoie de 32 de miliarde. „ĂŽn decembrie au fost achitate toate sumele contractate Ă®ntre Casa de Asigurãri si Spitalul Judetean de Urgentã. Cu alte cuvinte, s-au decontat integral serviciile medicale efectuate de unitatea sanitarã, pentru care angajatii ar fi trebuit sã Ă®si primeascã salariul pe 15 ianuarie, adicã 50 de miliarde de lei vechi. Conducerea spitalului ar fi trebuit ca atunci sã pãstreze Ă®n cont banii necesari pentru plata salariilor de pe 15 ianuarie. Pentru serviciile efectuate de spital Ă®n intervalul 1-15 ianuarie, vom deconta pe 19 ianuarie, 26 de miliarde de lei vechi, sumã care acoperã plata salariilor nete. Tin sã precizez cã Ă®ntĂ®rzirea plãtirii lefurilor la spital nu este provocatã de implementarea unui nou sistem informatic impus de cãtre Casã, de dificultãti sau erori generate de acesta. Personal am adus la cunostinta doamnei prefect situatia creatã, iar la Ă®ntĂ®lnirea tuturor factorilor de decizie am propus solutia legalã, care a si fost adoptatã. Conducerea Spitalului si-a asumat Ă®nsã responsabilitatea achitãrii ulterioare a celorlalte obligatii cãtre stat“, a declarat jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.
De partea cealaltã, directorul Nanu a afirmat cã luni banii vor intra Ă®n contul angajatilor. „Au fost discutii cu reprezentantii Casei de Asigurãri si lucrurile s-au rezolvat. Astãzi (n. r. - ieri) am terminat toate actele si le-am trimis la CJAS. Va urma procedura clasicã, iar angajatii Ă®si vor lua banii. Mai mult ca sigur luni. Banii trebuie sã ajungã Ă®n contul Trezoreriei, iar de aici Ă®n conturile salariatilor. Casa de Asigurãri de Sãnãtate nu avea cum sã dea niste bani anticipat, ci doar Ă®n baza unor dovezi pentru serviciile noastre. Situatia s-a datorat noului sistem informatic care a fost pus la punct de CJAS, program care necesitã pregãtire pentru a introduce informatiile. Am trecut peste situatia asta si datoritã Ă®ntelegerii de care a dat dovadã Casa de Asigurãri“, a declarat Constantin Nanu, directorul Spitalului Judetean.
„ĂŽntĂ®rzierea plãtirii salariilor ne nemulteste foarte mult, avĂ®nd Ă®n vedere cã acum dupã sãrbãtori, mai toti am rãmas fãrã bani. Conducerea spitalului a promis Ă®nsã cã dacã nu luni, marti, cel mai tĂ®rziu vor intra banii pe carduri“, a precizat doctorul Iosih Köszeghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt.

Articol afisat de 1714 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective