Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Negocieri PDL-PSD pentru sefii

• prima rundã a avut loc ieri • urmeazã Ă®ntĂ®lniri sãptãmĂ®na viitoare • si Gheorghe Stefan, presedintele PDL, si Ioan Munteanu, presedintele PSD, au fost de pãrere cã negocierile au debutat sub auspicii bune • nici unul nu a dorit sã facã declaratii despre o Ă®mpãrtealã a institutiilor deconcentrate, Ă®naintĂ®nd ca termen sfĂ®rsitul sãptãmĂ®nii viitoare • la bursa zvonurilor se vorbeste deja de o primã Ă®mpãrtealã, Ă®nsã pĂ®nã la punctul final mai e cale lungã •

Prima rundã a negocierilor dintre PSD si PDL a avut loc ieri si a fost una fructuoasã si de bun augur, Ă®n conformitate cu declaratiile celor doi „cãpitani“ ai echipelor de negociatori, Ioan Munteanu, respectiv Gheorghe Stefan. Nici unul dintre ei nu a dorit sã facã declaratii despre o Ă®mpãrtealã a institutiilor deconcentrate, mai multe amãnunte despre acest subiect fiind posibil sã aflãm sãptãmĂ®na viitoare. „Relatiile sĂ®nt foarte bune, coalitia pentru guvernare nu are probleme Ă®n judetul Neamt. Existã un regulament de functionare a acestei coalitii, urmeazã ca sãptãmĂ®na viitoare fiecare formatiune politicã sã revinã cu amendamente care urmeazã sã fie discutate. Deocamdatã atĂ®t doresc sã declar“, a fost afirmatia presedintelui PDL Neamt si primar de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.
Cu aceeasi impresie cã negocierile au debutat bine a plecat de la prima rundã si presedintele echipei de negociatori a PSD, deputatul Ioan Munteanu, care este si presedintele filialei nemtene a acestei formatiuni politice. „Pãrerea mea este cã a fost o primã Ă®ntĂ®lnire bunã. Peste 90% din problemele din regulamentul de functionare au fost discutate, au mai rãmas foarte putine lucruri de pus la punct. De la Ă®nceput am stabilit de comun acord sã punem la conducerea deconcentratelor oameni competenti ca sã nu ne facem de rusine Ă®n judet si vã spun acest lucru cu toatã seriozitatea. Dar, sã fim foarte bine Ă®ntelesi, asta nu Ă®nseamnã cã vreuna dintre cele douã formatiuni va intra Ă®n «ograda» celeilalte. ĂŽn nici Ă®ntr-un caz. Fiecare formatiune Ă®si va desemna candidatii. Mai multe nu vã pot spune acum pentru cã lucrurile nu au fost bãtute Ă®n cuie si pot sã aparã nu o modificare douã, ci Ă®n lant, de la una pornind mult mai multe. Sperãm ca la sfĂ®rsitul sãptãmĂ®nii viitoare sã finalizãm negocierile cu un act care sã poarte semnãtura celor doi presedinti ai filialelor nemtene ale partidelor politice care sĂ®nt la guvernare. Urmãtoarea rundã de negocieri va avea loc luni sau marti Ă®n functie de programul celor doi presedinti“, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.
Dacã cei doi presedinti nu au vrut sã facã declaratii clare privind modul Ă®n care vor fi Ă®mpãrtite institutiile deconcentrate, la putin timp dupã ce Ă®ntĂ®lnirea oficialã s-a Ă®ncheiat, gura tĂ®rgului si-a pornit morisca. S-a vorbit despre o primã Ă®mpãrtire, fãrã Ă®nsã ca zvonacii sã pretindã cã aceasta va fi si cea definitivã.

Ce zice gura tîrgului

Vã prezentãm Ă®n continuare cele mai des vehiculate variante, atĂ®t Ă®n mediile jurnalistice, cĂ®t si Ă®n cele politice, asa cum au ajuns ele la redactie. Probabil cã vor mai apãrea modificãri, iar lista nu este nici definitivã si nici Ă®ncheiatã. Astfel, la bursa zvonurilor, PDL ar fi luat Inspectoratul Scolar, Casa de Asigurãri de Sãnãtate, Directia de Finante, Vama, Casa de Pensii, Agentia pentru Plãti si Interventii Ă®n Agriculturã si Garda de Mediu. Zestrea PSD, dupã prima rundã de ieri, s-ar compune din: Garda Financiarã, Directia Agricolã, Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã, Inspectoratul Teritorial de Muncã, Agentia de Mediu. RãmĂ®ne sã vedem dacã gura tĂ®rgului a nimerit varianta corectã sau dacã nu sĂ®nt decĂ®t niste zvonuri aruncate fie din interes, fie tocmai pe post de perdea de fum. Oricum, reamintim cã algoritmul dupã care se desfãsoarã Ă®mpãrtirea este urmãtorul: PDL alege primul, dupã care atĂ®t PSD cĂ®t si PDL aleg cĂ®te o institutie. Sã mai spunem cã sefia Politiei Judetene, precum si celelalte sefii „cu grade“ nu intrã Ă®n negocieri, tinĂ®nd exclusiv de decizia de la minister. Dupã ce primul val de zvonuri privind Ă®mpãrtirea institutiilor deconcentrate s-a mai linistit, au Ă®nceput nominalizãrile pentru posibilii sefi ai acestora. Parte dintre nume au mai fost vehiculate de presã si, ca si Ă®mpãrtirea despre care vorbeau zvonerii, au doar caracter de ipotezã de lucru. Inspectoratul Scolar ar urma sã fie condus de Luminita VĂ®rlan, la Spitalul Judetean ar rãmĂ®ne actualul director interimar Constantin Nanu, Casa de Asigurãri de Sãnãtate ar urma sã fie condusã de Cãtãlin Herghelegiu. SĂ®nt si institutii care si-ar putea pãstra actualii sefi, printre acestea numãrĂ®ndu-se Directia de Finante, Titi Tãnase, si Directia de Sport, Gheorghe Paisa. La Garda Financiarã lucrurile par mai Ă®ncurcate, vorbindu-se fie de o revenire de senzatie, fie de o nominalizare surprizã. Oricum noutatea s-a produs aici noul sef, e drept interimar fiind de joi seara Mihai Archip. La Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, nominalizarea surprizã despre care se vorbea este Constantin Iacoban, numai cã aceastã institutie nu apãrea Ă®n lista zvonurilor ca fiind nici la PSD, nici la PNL.
Tot la nivel de zvon, ieri Ă®n tĂ®rg se auzea cã la nivel central ar fi fost aprobate numele prefectilor si subprefectilor. Reamintim cã pentru Neamt, PSD i-a propus ca subprefecti pe Iulian Tocu si Romicã Rotaru, Ă®n timp ce scaunul de prefect, ce revine PDL, avea cele mai mari sanse sã fie ocupat de Vasile Sendrea.

Articol afisat de 2938 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 17.01.2009 11:04
Hai gigelule! transeaza tata nu te lasa!
Impartiti bai baieti. La asta va pricepeti tare. Cu gigelu-n frunte, dati-i tare. Lasati-o dracu de campanie. Ce ati spus atunci,ati spus.Asta e fenta.Au pus botul marlanii? Au pus. De acum da-i cu imparteala. Hai gigelu! Baga tare bai baiatule. Ce ai fost tu tata lor pana acum? Mai ai putintica rabdare. Si ai sa fii seful sefilor.Cum era? Ei cu ei? Noi cu cine mama naibii sa va ia mai ziceati voi talharilor. Ce mai conteaza ce scrie pe afise? I-ati prostit? I-ati prostit. Cred ca-si da seama toata lumea cam ce impresii va avea un director sau sef pus acolo de gigelu.Dar si cat de competenti vor fi partenerii lui de poker,numiti prin fele de fel de functii. De data asta miza este adevarata.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective