Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Goana pentru un loc în grãdinite

ÃŽnscrierile pentru ocuparea locurilor în grãdinitã pentru anul scolar 2009-2010 se vor realiza în perioada 15 mai - 15 iunie. Unitãtile scolare din judetul Neamt vor transmite pãrintilor obligativitatea înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea scolilor în limita locurilor disponibile si în acord cu planul de scolarizare. ÃŽn acest sens, si pentru asigurarea transparentei privind procesul de înscriere în învãtãmîntul prescolar, fiecare unitate scoalã va afisa începînd cu data de 1 mai perioada de înscriere, propriile criterii de departajare a dosarelor precum si graficul derulãrii acesteia - finalizarea înscrierii, analiza dosarelor, termenul de contestatii, afisarea rezultatelor în urma solutionãrii contestatiilor. „Periodic, în intervalul 15 mai - 15 iunie se vor actualiza informatiile privind locurile disponibile. Cererile nesolutionate vor primi rãspuns motivat, în scris“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al ISJ Neamt.
Acest calendar a fost realizat de cãtre Ministerul Educatiei si trebuie, teoretic, respectat în toatã tara. Practic însã, lucrurile stau total diferit, întrucît de cum trece Anul Nou, pãrintii copiilor necuprinsi încã în sistemul educational intrã în febra pregãtirii dosarului de înscriere. Acest lucru se întîmplã de multi ani, datoritã faptului cã în judet grãdinitele sînt neîncãpãtoare pentru cîti solicitanti existã. ÃŽn fiecare an, autoritãtile vorbesc despre extinderi de scoli si corpuri pentru a se asigura spatii în plus prescolarilor, dar destul de rar se întîmplã ca declaratiile lor sã se materializeze. Din acest motiv, în judet, sute de cereri rãmîn nesolutionate. Din experienta anilor trecuti, cea mai mare bãtaie se dã pe locurile la grãdinitele cu program prelungit, care asigurã sederea copiilor de dimineata si pînã seara, primind în unitate micul dejul si prînzul, si un supliment la plecare. Legislatia în vigoare prevede cã la selectia dosarului se are în vedere vîrsta copilului, apropierea domiciliului de unitatea de învãtãmînt, urmarea aceleiasi grãdinite si de cãtre fratii mai mari. ÃŽn limita locurilor disponibile rãmase dupã aceastã triere se onoreazã si celelalte solicitãri, în functie de cît de devreme au fost depuse dosarele. Mai trebuie precizat faptul cã aceastã aglomeratie la înscrierea în grupa micã se înregistreazã în mediul urban. La sate, cu mici exceptii, nu sînt cuprinsi în grãdinite copiii de 3-4 ani, chiar dacã acestia nu intrã într-o grupã adecvatã vîrstei lor, omogenã, ci în una combinatã.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective