Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cadou de la Primãrie - 15 locuinte pentru pietreni

Cadou de la Primãrie - 15 locuinte pentru pietreni

• municipalitatea a inaugurat, miercuri, ´┐Żncã 15 locuinte ´┐Żn blocul ANL de pe strada Stamatin • unii dintre fericitii posesori de locuinte noi asteptau de ani de zile o casã • apartamentele date la cheie ieri au una si douã camere • ´┐Żn viitorul apropiat vor mai fi terminate alte 30 de apartamente •

15 familii tinere din Piatra Neamt au devenit, ´┐Żncep´┐Żnd de miercuri, 28 ianuarie, fericiti proprietari de locuinte dupã o asteptare ce a durat mai bine de 10 ani. Municipalitatea a deschis oficial ultimele 15 locuinte ANL construite pe strada Stamatin, iar cheile au fost ´┐Żnm´┐Żnate titularilor ieri, de viceprimarul Dragos Chitic. Au fost inaugurate 15 apartamente la ultimul bloc ANL construit pe strada mai sus numitã, ´┐Żn blocul S3. 7 dintre ele s´┐Żnt apartamente cu o camerã ce au o suprafatã de aproximativ 46 de metri pãtrati fiind mult mai mari dec´┐Żt garsonierele din blocurile vechi din oras, iar celelalte 8 au c´┐Żte douã camere iar suprafata totalã este de circa 60 de metri pãtrati, spatiu destul de generos ´┐Żn comparatie cu locuintele din blocurile comuniste. Locuintele s´┐Żnt modern finisate, cu gresie, faiantã, parchet, termopane si instalatii sanitare moderne. Chiria lunarã este de c´┐Żtiva zeci de lei, la care se mai pune fondul de rulment si un depozit de garantie, plus ´┐Żntretinerea. Utilitãtile vor fi contorizate si taxate fiecãrui chirias ´┐Żn parte. „S´┐Żnt 15 unitãti locative la care am predat cheile, fapt care mã bucurã foarte mult. Tinerii care au de acum o locuintã cred cã s´┐Żnt multumiti, mai ales cã multi dintre ei au asteptat ani de zile o asemenea minune. Unii nu au copii chiar din cauza faptului cã nu aveau o casã a lor. Eu le doresc sã stãp´┐Żneascã fericiti aceste locuinte, sã se bucure de ele si sã nu mai fie nevoiti sã se mute de colo colo asa cum au fãcut-o p´┐Żnã acum. S´┐Żnt multumit si de felul ´┐Żn care aratã aceste blocuri nou construite si de finisajele interioare, relativ bune. Aici va interveni si fiecare proprietar ´┐Żntruc´┐Żt tinerii ´┐Żsi doresc sã-si personalizeze locuintele prin mobilier, zugrãvealã, etc. P´┐Żnã acum au fost date ´┐Żn folosintã 90 de locuinte construite cu ajutorul Agentiei Nationale pentru Locuinte, astãzi (n. r. - ieri) le inaugurãm pe ultimele 15 de pe strada Stamatin si foarte cur´┐Żnd vor fi gata si cele 30 de apartamente de la blocul N4 de pe Nufãrului. Bine´┐Żnteles cã problema spatiului locativ pentru tineri nu a fost rezolvatã, numãrul cererilor fiind foarte mare dar sperãm ca ´┐Żn timp sã construim c´┐Żt mai multe astfel de locuinte. Primãria identificã ´┐Żn continuare terenuri pentru a putea construi si ´┐Żn viitor noi locuinte ANL. S´┐Żnt foarte multe cereri. Lista cuprinde peste 1. 300 de persoane“, a declarat la viceprimarul Dragos Chitic.

12 ani de asteptare

Chiriasii care au intrat ´┐Żn posesia locuintelor au fost emotionati si bucurosi mai ales cã multi dintre ei asteptau momentul de ani si ani. „S´┐Żntem foarte bucurosi cã am primit acest apartament cu douã camere. N-o sã credeti dar eram pe lista de asteptare de mai bine de 12 ani. Nici nu credeam cã vom mai primi vreodatã o locuintã. Nu avem copii dar sperãm ca de acum, odatã ce avem o casã, sã ne putem realiza si acest vis. Acum pot spune cã a durat ceva dar a meritat“, a declarat Mihaela Vrabie, fericita locatarã a unui apartament cu 2 camere, spatios si luminos. O altã t´┐Żnãrã ce a primit ieri cheile unei garsoniere a declarat cã a asteptat 5 ani pentru a primi aceastã casã iar secretul reusitei sale a fost perseverenta. Aceasta a adãugat cã avea o situatie locativã destul de dificilã acasã, locuind ´┐Żmpreunã cu alte trei persoane ce aveau diverse grade de handicap.
Per total, ´┐Żn amplasamentul de pe Calea Romanului s-au fãcut investitii de aproape 7 milioane de euro, pe o suprafatã de aproximativ 11. 000 mp. Asta doar pentru locuinte destinate ´┐Żnchirierii. ANL a ridicat ´┐Żnsã pe aceste strãzi si blocuri de locuinte prin credit ipotecar. ´┐Żn paralel, primãria pietreanã si Agentia Nationalã de Locuinte continuã colaborarea. Municipalitatea s-a angajat sã caute noi terenuri, iar ANL sã porneascã cur´┐Żnd constructia a ´┐Żncã 300 de apartamente. Agentia a anuntat ´┐Żn vara anului trecut cã ´┐Żncepe lucrul la 861 de imobile care vor fi ´┐Żnchiriate tinerilor care n-au bani sã ´┐Żnchirieze sau sã cumpere locuinte. Din toatã „norma“, aproape 300 de apartamente vor fi pentru tinerii din Piatra Neamt. Municipalitatea s-a arãtat dispusã sã punã la dispozitia ANL terenuri pe care pot fi construite blocuri de locuinte, care au utilitãtile aproape si care ar putea sã rezolve o parte din problemele locative ale pietrenilor tineri.

Articol afisat de 2080 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective