Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãrintele Iustin, sustinut de mii de credinciosi

• credinciosii sĂ®nt alãturi de pãrintele Iustin, care s-a declarat Ă®mpotriva eliberãrii noilor pasapoarte biometrice • emisarii pãrintelui au strĂ®ns mii de semnãturi • cĂ®teva site-uri gãzuiesc mesajele de sustinere pentru actiunea arhimandritului n

Declaratia pãrintelui Iustin PĂ®rvu, staretul Mãnãstirii Petru Vodã, Ă®mpotriva eliberãrii noilor pasapoarte biometrice, a provocat mare vĂ®lvã la nivel national. Deja au avut loc Ă®ntĂ®lniri Ă®ntre preoti si reprezentanti ai Ministerului si Internelor, Ă®nsã nu s-a ajuns la nici un rezultat. ĂŽntre timp, mai multe ONG-uri au decis sã sustinã actiunea pãrintelui Iustin si au demarat o campanie de semnãturi la nivel national. ĂŽn Neamt, spun sursele noastre, s-au strĂ®ns pĂ®nã Ă®n prezent mii de semnãturi de la enoriasi. Actiunea se desfãsoarã si pe internet, mai multe site-uri punĂ®nd la dispozitia credinciosilor formulare tip, prin care sã protesteze Ă®mpotriva eliberãrii noilor documente de cãlãtorie. De asemenea, pe site-urile respective, credinciosii pot sã-si exprime pãrerea cu privire la acestã chestiune. O trecere Ă®n revistã a mesajelor aratã cã initiativa pãrintelui Iustin este sustinutã de foarte multi români, acestia avĂ®nd numai cuvinte de laudã la adresa pãrintelui Iustin PĂ®rvu.

„Are dreptate pãrintele Iustin“

Dar iatã cĂ®teva dintre mesajele postate pe internet, unde credinciosii si-au exprimat opinia. „Are dreptate Pãrintele Iustin. Sã luãm atitudine. Dacã BOR nu ia atitudine, (care ar fi cel mai Ă®n mãsurã), sã luãm noi crestinii. Sã se facã petitie prin bisericile de parohie. Doamne ajutã!“, spune utilizatorul Cristina. „Este pãcat cã cei Ă®n mãsurã sã ne avertizeze (Patriarhia Românã) fac tot posibilul sã minimalizeze impactul cipurilor asupra oamenilor si sã acuze de habotnicie pe cei care Ă®ncearcã sã mai pãstreze si sã mai salveze credinta din sufletele oamenilor“, aratã Crysa. „Dacã noi vom tãcea, pietrele vor vorbi: nici nu stim cĂ®t va fi de grea lupta, dar e lupta cea bunã si trebuie dusã pĂ®nã la capãt. Fãrã rugãciuni (si mai cu seamã fãrã binecuvantarea duhovnicilor mari si adevãrati ai tãrii) nu vom putea merge pĂ®nã la capãt! Cu sigurantã, Ă®ntoarcerea la izvoarele existentei noastre ne va fi iarãsi de folos si ne va Ă®ntãri. Sã ni-l tinã Dumnezeu sãnãtos pe pãrintele Iustin si pe cei asemeni domniei sale“, semneazã Valet. „Pãrintele Iustin PĂ®rvu este un adevãrat conducãtor al Oastei lui Hristos si pentru mĂ®ntuirea noastrã este bine sã-l urmãm, sã ascultãm cuvĂ®ntul preacuviosiei sale si sã-l sustinem. Consider cã este obligatia noastrã sacrã de crestini care «cĂ®ti Ă®n Hristos ne-am botezat, Ă®n Hristos ne-am si Ă®mbrãcat sã avem o pozitie fermã fatã de toate vicleniile satanei, care cu chip de Ă®nger cautã sã ne piard㻓, spune Diana.
„Despre autenticitatea mesajului pãrintelui Iustin, Dumnezeu sã-l Ă®ntãreascã. Mesajul si continutul lui vorbesc inimilor de crestini si e de ajuns. Am avut si eu un scurt moment de dubiu care Ă®nsã a fost imediat spulberat de reactiile Ă®n lant ale celor contra. CĂ®teodatã si astea sĂ®nt bune pentru cã Ă®ntãresc si confirmã rezistenta“, semneazã Ionut Cristian. „Lupta de rezistentã este necesarã, nu pentru cã va avea sorti de izbĂ®ndã, cãci nu va avea sorti de izbĂ®ndã Ă®n aceastã lume, ci pentru a ne asigura mĂ®ntuirea. ĂŽn timpul din urmã, nici o grupare izolatã, indiferent de numãrul celor ce se afla Ă®n ea, nu va putea rezista. Probabil vor trece cĂ®tiva ani pĂ®nã atunci dar martirajul este de neevitat. Unde ne vom putea ascunde? Nicãieri! Poate SfĂ®ntul Sinod, care mai are Ă®ncã putere prin cĂ®tiva episcopi traditionalisti, ar putea ajuta aceastã initiativã de a stopa introducerea cipurilor pe cale oficialã. Va Ă®ntĂ®rzia astfel cu putin «marcarea»“, spune Dorel.
„Are dreptate pãrintele Iustin! Trãim vremuri apocaliptice. Dar sã tinem cont de un lucru: omul are puterea de a-si salva sufletul, dar si putere ca sã-l piardã. Fiecare persoanã Ă®n parte hotãrãste dacã Ă®si vinde sufletul diavolului sau nu. Curvia e pusã la loc de cinste, avorturile, homosexualitatea, oamenii sĂ®nt iubitori de bani, invidiosi, lãudãrosi, se gĂ®ndesc numai la trup si sã le meargã bine material etc. Si toate aceste lucruri le-am preluat din occident. Acum a apãrut si aceastã problemã cu cipurile“, spune Emil.

Pozitia Mitropoliei

Precizãri cu privire la utilizarea numelui si fotografiei IPS Mitropolit Teofan Ă®n dezbaterea referitoare la cipurile biometrice - comunicat de presã.
Arhiepiscopia Iasilor a luat act de faptul cã, Ă®n cadrul dezbaterilor publice pe marginea documentelor de identitate Ă®nsotite de un cip cu date biometrice, anumite persoane folosesc numele sãu si fotografia ĂŽnaltpreasfintitului Pãrinte Mitropolit Teofan. Rugãm pe cei care invocã, astfel, Ă®n mod abuziv persoana Mitropolitului Moldovei si Bucovinei de a nu mai uzita de astfel de gesturi Ă®ntrucĂ®t IPS Teofan nu a exprimat nici un punct de vedere Ă®n problematica amintitã mai sus.
Biroul de presã al Arhiepiscopiei Iasilor

Articol afisat de 2135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de JFR la data 29.01.2009 11:33
Parinte...
Imi pare rau swa spun asta, dar parintele e dus oleaca. Daca nu ii place buletinul atunci sa nu isi faca. In UE poti calatori si fara el. Si oricum, cu ce incurca sa ai un CIP pe o bucata de hartie?
Ad�ugat de Valentina la data 29.01.2009 15:18
Ar fi bine sa ascultam de parinte!
Parintele stie ce spune. Este cel mai mare duhovnic al Romaniei si daca dorim mintuire trebuie sa ascultam de el. Prin acesti duhovnici deosebiti, vorbeste Dumnezeu, si nu trebuie sa fim indeferenti. Doamne ajuta la toti ROMANII ORTODOXI. Daca o sa fim uniti, nu vor reusi dusmanii sa ne distruga.
Ad�ugat de van kiparos la data 29.01.2009 16:40
Campanie
Cu prostia nu poti lupta!Acum cativa ani , un coleg , cu studii superioare , imi spunea ca aselenizarea echipajului din care a facut parte si Armstrong nu e adevarata.Degeaba am incercat sa-l conving ca e adevarat, omul si acum tot pe a lui o tine.Asa-i si cu cipurile buclucase!Nu poti sa convingi un ignorant ca nu are nici o legatura cu Apocalipsa lui Ioan , sau cu Dumnezeirea, in general.Este o chestiune stiintifica si daca putem discuta despre aplicarea ei , trebuie avut in vedere doar aspectul intimitatii , eticii , etc.Si eu cred ca parintele e cam dus, dar la varsta lui e scuzabil, insa am vazut ca si un universitar ...tine discursuri.E mare gradina Domnului!
Ad�ugat de GENERAL07 la data 29.01.2009 19:35
Nu vine Apocalipsa decat cand vrea Domnul
Daca ar fi asa cum spune parintele atunci ar veni sfarsitul lumii. Si ce-i cu asta? Inseamna ca asa a vrut Dumnezeu. De ce il ingrijoreaza Apocalisa? Poate pentru ca sunt pacatosi si nu vor fi Iertati
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective