Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Plonjon de pe pod

Plonjon de pe pod

• neadaptarea vitezei si neatentia în conducere a dus la producerea unui grav accident rutier • un pietrean a zburat cu autoturismul în albia pîrîului Doamnei, dupã ce a ratat o curbã • soferul a ajuns la spital, iar autoturismul a fost avariat serios •

Un pietrean, în vîrstã de 39 de ani, a vãzut moartea cu ochii, ieri dupã amiazã, dupã ce a plonjat în pîrîul Doamnei, din Anexa Bîtca Doamnei. Dacã sãtenii nu ar fi intervenit sã-l salveze pe sofer, acesta avea toate sansele sã moarã înecat. Si asta, pentru cã dupã ce a plonjat în albie, masina s-a rãsturnat pe partea stîngã, iar apa a inundat cabina. Tragedia s-a consumat în jurul orei 13,30 pe strada Pîrîul Doamnei. Doru Manole conducea un autoturism Volkswagen dinspre Piatra Neamt spre centrul localitãtii. Ajuns la o curbã la dreapta, înainte de a intra pe un podet, soferul a pierdut controlul volanului. Din primele cercetãri a reiesit cã Manole conducea cu vitezã si a ratat intrarea pe pod. Astfel, masina a zburat efectiv de pe podet si a plonjat în albia pîrîului. Zgomotul a atras atentia unor cetãteni ale cãror case se aflau în apropiere. Oamenii au fugit spre pod sã vadã ce se întîmplã. „Am vãzut cînd a plonjat în pîrîu. Imediat am fugit spre locul accidentului, pentru a-l ajuta pe sofer. Masina cãzuse pe partea stîngã, iar apa îi acoperea capul bãrbatului, acesta riscînd sã se înece. Cu ajutorul unei rãngi, am pus masina pe roti si am scos soferul din ea. Nu este pentru prima oarã cînd au loc accidente aici. Din cîte stiu eu, ar fi a patra masinã care ajunge în pîrîu“, a declarat tînãrul care a sãrit în ajutorul victimei. ÃŽn zona în care s-a petrecut evenimentul nu existã nici un indicator rutier care sã avertizeze cã urmeazã o curbã la dreapta. Cercetãrile preliminare au arãtat cã soferul conducea cu vitezã si nu purta centura de sigurantã. Acul kilometrajului s-a oprit la 60 si ceva de km/orã, o vitezã destul de mare în conditiile în care drumul este plin de denivelãri. De asemenea, airbagurile nu s-au deschis, iar politistii au tras concluzia cã soferul nu purta centurã de sigurantã.
Rãnit grav, Doru Manole a fost preluat de o ambulantã si transportat de urgentã la Spitalul Judetean Neamt. „Pacientul care a fost victima unui accident rutier a ajuns la noi recent si este stabilizat. Urmeazã sã fie supus mai multor investigatii medicale întrucît a suferit un traumatism cranian si trebuie sã vedem exact care sînt consecintele acestuia. Deocamdatã el este constient, desi are si usoare urme de confuzie. Nu putem spune dacã a consumat bãuturi alcoolice pînã cînd nu vor fi gata rezultatele analizelor medicale. Pe de altã parte, victima a suferit o loviturã la cap ceea ce ar putea sã provoace unele anomalii comportamentale ce seamãnã cu starea de ebrietate. Are un oarecare grad de instabilitate dar i se vor face investigatii complete pentru a vedea exact care este starea sa post traumaticã. El va rãmîne internat si va fi supravegheat cu atentie“, a declarat doctorul Cristian Pãsãlãu, seful Unitãtii de Primire Urgente, din cadrul Spitalului Judetean Neamt.
Investigatiile medicale preliminare au arãtat cã victima a suferit multiple fracturi costale si un traumatism cranio-cerebral închis.
Autoturismul, în valoare de peste 10.000 de euro, a fost distrus în proportie de 80%. Starea pacientului nu a permis politistilor sã-l supunã testului cu etilotestul, însã analiza sîngelui va evidentia dacã soferul era sau nu bãut în momentul producerii accidentului.

Articol afisat de 2192 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective