Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2009
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scumpiri am´┐Żnate la salubrizare

T´┐Żrgnemtenii au sc´┐Żpat si luna aceasta de scumpirea facturii la colectarea gunoiului. Propunerea Acvaterm de majorare a tarifelor la salubritate nu a intrat nici ´┐Żn martie pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, desi era preg´┐Żtit un proiect ´┐Żnc´┐Ż din februarie. ´┐Żntrunirea legislativului de la finele acestei s´┐Żpt´┐Żm´┐Żni este una destul de ´┐Żnc´┐Żrcat´┐Ż, mai ales c´┐Ż va trebui adoptat si bugetul local al orasului, asa c´┐Ż dezbaterea proiectului initiat de Acvaterm a fost am´┐Żnat´┐Ż pentru luna aprilie. Firma t´┐Żrgnemtean´┐Ż are nevoie si de avizul consilierilor locali pentru orice ajust´┐Żri ale tarifelor practicate, asa c´┐Ż o hot´┐Żr´┐Żre de scumpire a serviciilor pe linie de salubritate s-ar putea aplica ´┐Żn urbea de pe malul Ozanei ´┐Żncep´┐Żnd cu luna mai, dup´┐Ż ce vor fi parcurse toate etapele procedurale. Nivelul exact al scumpirii va fi hot´┐Żr´┐Żt de c´┐Żtre Consiliul Local, unic actionar al firmei furnizoare de ap´┐Ż. Cresterea de tarife va afecta toate persoanele de la case si de la bloc, inclusiv firmele care au ´┐Żncheiate contracte pentru ridicarea gunoiului.
Managerul Acvaterm, Iustin Lungu, consider´┐Ż c´┐Ż se impune o majorare a tarifelor la salubritate fiindc´┐Ż au trecut doi ani de la ultimele scumpiri, iar ´┐Żn acest interval de timp au intervenit cresteri de salarii si scumpiri ale combustibilului. Propunerea managerului a fost discutat´┐Ż ´┐Żnc´┐Ż din ianuarie ´┐Żn cadrul structurilor de conducere ale societ´┐Żtii, AGA si Consiliul de Administratie, care au dat aviz favorabil. Activitatea de colectare a gunoiului ar putea fi extins´┐Ż ´┐Żn perioada urm´┐Żtoare ´┐Żn localitate. Conducerea Prim´┐Żriei are intentia s´┐Ż trimit´┐Ż ´┐Żn teren o echip´┐Ż care s´┐Ż verifice dac´┐Ż firmele ce-si desf´┐Żsoar´┐Ż activitatea ´┐Żn oras au ´┐Żncheiate contracte cu Acvaterm. Cei care nu pot aduce justific´┐Żri despre felul ´┐Żn care procedeaz´┐Ż pentru a sc´┐Żpa de deseuri, vor primi europubel´┐Ż, fiind obligati s´┐Ż ´┐Żncheie contracte de ridicare a gunoiului. Nici la case oamenii nu s´┐Żnt prea dornici s´┐Ż intre ´┐Żn sistemul de gestionare a deseurilor, de aceea si apar din vreme ´┐Żn vreme mormane de gunoi pe domeniul public, care dau de furc´┐Ż autorit´┐Żtilor locale. Cei care au tomberoane s´┐Żnt destul de putini, iar restul se ap´┐Żr´┐Ż, motiv´┐Żnd c´┐Ż ard gunoaiele prin gr´┐Żdini, asa c´┐Ż n-au nevoie s´┐Ż scoat´┐Ż bani din buzunar pentru a-i da la Acvaterm.

Articol afisat de 1425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective