Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2009
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scumpiri amînate la salubrizare

Tîrgnemtenii au scãpat si luna aceasta de scumpirea facturii la colectarea gunoiului. Propunerea Acvaterm de majorare a tarifelor la salubritate nu a intrat nici în martie pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, desi era pregãtit un proiect încã din februarie. Întrunirea legislativului de la finele acestei sãptãmîni este una destul de încãrcatã, mai ales cã va trebui adoptat si bugetul local al orasului, asa cã dezbaterea proiectului initiat de Acvaterm a fost amînatã pentru luna aprilie. Firma tîrgnemteanã are nevoie si de avizul consilierilor locali pentru orice ajustãri ale tarifelor practicate, asa cã o hotãrîre de scumpire a serviciilor pe linie de salubritate s-ar putea aplica în urbea de pe malul Ozanei începînd cu luna mai, dupã ce vor fi parcurse toate etapele procedurale. Nivelul exact al scumpirii va fi hotãrît de cãtre Consiliul Local, unic actionar al firmei furnizoare de apã. Cresterea de tarife va afecta toate persoanele de la case si de la bloc, inclusiv firmele care au încheiate contracte pentru ridicarea gunoiului.
Managerul Acvaterm, Iustin Lungu, considerã cã se impune o majorare a tarifelor la salubritate fiindcã au trecut doi ani de la ultimele scumpiri, iar în acest interval de timp au intervenit cresteri de salarii si scumpiri ale combustibilului. Propunerea managerului a fost discutatã încã din ianuarie în cadrul structurilor de conducere ale societãtii, AGA si Consiliul de Administratie, care au dat aviz favorabil. Activitatea de colectare a gunoiului ar putea fi extinsã în perioada urmãtoare în localitate. Conducerea Primãriei are intentia sã trimitã în teren o echipã care sã verifice dacã firmele ce-si desfãsoarã activitatea în oras au încheiate contracte cu Acvaterm. Cei care nu pot aduce justificãri despre felul în care procedeazã pentru a scãpa de deseuri, vor primi europubelã, fiind obligati sã încheie contracte de ridicare a gunoiului. Nici la case oamenii nu sînt prea dornici sã intre în sistemul de gestionare a deseurilor, de aceea si apar din vreme în vreme mormane de gunoi pe domeniul public, care dau de furcã autoritãtilor locale. Cei care au tomberoane sînt destul de putini, iar restul se apãrã, motivînd cã ard gunoaiele prin grãdini, asa cã n-au nevoie sã scoatã bani din buzunar pentru a-i da la Acvaterm.

Articol afisat de 1368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective