Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 15 Iunie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
PeDeLEBA

PeDeLEBA

Recentele alegeri europarlamentare s-au finalizat în plin insolit, cînd din incubatorul yesmenilor din PDL s-a lansat la apă combinatia năstrusnică PeDeLEBA. Rosturile declarate ale combinatiei sînt de a sălta PDL pe locul I si de a dubla numărul băsestilor pe arena politică mioritică. Numărarea paralelă a voturilor în PDL si-a confirmat în sfîrsit utilitatea. Duminică seara, după scrutin, în timp ce familia Băsescu sărbătorea la crîsmă victoria fetei care „m-am votat pe mine“, yesmanii PDL si-au dat seama că au cam băgat-o pe mînecă, cînd au realizat că PDL va sta, de data aceasta, în spatele PSD, la distantă de un procent. După ce i-a ostenit pe lăutari cu „Fetele lui tata“, Traian Băsescu a găsit că tacîmul nu e complet, dacă din meniu lipseste „Pusca si cureaua lată“. Asa că floarea conducerii PDL, în frunte cu premierul BOC s-au prezentat la „ordin“, tîrînd după ei si conducerea Biroului Electoral Central, pentru a rezolva impasul. Impasul se numea EBA, care a iesit, si era dublat de PDL, care n-a iesit, gratie stategiei yesmanilor care au verificat, pe spezele partidului, impactul electoratului cu un independent provenit din zona Băsescu. Domnul Boc i-a prezentat Presedintelui lista cu realizări electorale de exceptie a PDL, pe care figura doar mandatul obtinut de mezină. Experimentul EBA, propus de strategi, a verificat pînă unde poate duce docilitatea electoratului, pus să voteze pînă si un număr de circulatie. Nu am fi atît de cinici, dacă a doua zi după vot, într-un puseu de naivitate funciară, beizadeaua familiei nu ar fi declarat public că ne-a pus pe 7 iunie să-i votăm certificatul de înmatriculare pe care scrie B-07-EBA, cu B de la Băsescu. Dovada că smecheria cu PeDeLEBA le pute pînă si corifeilor din PDL, este faptul că nu au luat-o în serios si a doua zi după vot, acestia au decretat că a fost deschis sezonul decapitărilor în organizatii, pentru dezastruosul loc 2. La Modrogan a fost montată ghilotina. Printre putinii care vor asista seniorial din tribună la decapitări se numără sefii de la Alba, Neamt si Arad, care prin scorurile obtinute s-au imunizat la scurtările de cap pentru multă vreme. Pentru multi pedelisti, indiferent de voturile numărate si turismul electoral practicat, le este neclar de ce s-a montat ghilotina, dacă voturile pentru EBA le-au adus tot ei si acestea nu sînt basca. Altfel nu mai cheltuiau cu logistica fetei, cu strîngerea de semnături si mai ales cu lămurirea a cîte 10 membri la fiecare sectie de vot, să voteze EBA în locul trandafirului.

„PDL va fi la egalitate de mandate cu PSD, dar va avea voturi mai multe, din sîmbra oilor“

În Neamt înnoirea clasei politice în PDL a fost bine instrumentată în fiecare sectie de vot, EBA obtinînd în medie 17 adepti. Dacă acestia au votat sincer un independent, se pot consola acum la gîndul că, prin combinatia PeDeLEBA, voturile lor, cu tot cu convingeri, se regăsesc la PDL. La Piatra Neamt, obtinînd dublu, adică 34 de voturi în fiecare sectie de vot, EBA era să bată la „mustată“ PNL. În rezolvarea impasului, strategul suprem al Cotroceniului a decretat solutia, girată pe loc de prezenta BEC la chef. Pînă luni, cînd vor fi anuntate oficial rezultatele, PDL trebuie să aibă mai multe voturi decît PSD. Într-o oră, EBA să fie reprimită în partid. În uralele comesenilor, combinatia a fost botezată PeDeLEBA, nasul de ocazie comandînd încă un rînd, înainte spargerea chefului. Rezultatul: PDL va fi la egalitate de mandate cu PSD, dar va avea voturi mai multe, din sîmbra oilor. Si pentru că vorba lungă nu te saltă în clasament, cinstita adunare s-a ridicat de la mese si s-a îndreptat cu girofare spre Modrogan, unde era pregătită regia cu intrarea „fetei lui tata“ în partid, în regim de urgentă, pînă a nu cînta de ziuă cocosul lui Elena Udrea. În urma alaiului, cu o întîrziere studiată si inopinat, venea Traian Băsescu, pentru a-si recupera copila jertfită pentru cauză. A doua zi luni, la oră de maximă audientă, pînă să iasă BEC pe post cu rezultatele, nasu Flutur ne-a anuntat botezul PeDeLEBEI. Stirea a fost primită cu entuziasm si de Parlamentul European, confirmînd spusele doamnei Elena Udrea că acest Parlament a avut numai de cîstigat prin alegerea Elenei Băsescu. S-a dovedit si de data aceasta că în materie de strategie electorală, Mircea Geoană este inferior lui Traian Băsescu. Dacă sursele specifice l-ar fi informat în timp util despre noul carnet de partid al lui EBA, îl putea trimite pe Viorel Hrebenciuc ca, pînă în zori, să-l aducă pe Gigi Becali în PSD. În Moldova de Nord, exercitiul europarlamentarelor a demonstrat fiasco-ul strategiilor pe termen lung ale organizatiilor PSD, acestea nereusind să recucerească pozitiile pierdute în Botosani, Suceava si Neamt. Ba din contra, PDL a demonstrat că în aceste judete, portocaliul a ajuns la rădăcină. Recent, Gheorghe Stefan ne declara, plăcut surprins, că a obtinut în mediul rural rezultate la care nu spera. Mircea Geoană declară că, după ce PDL termină, cere ghilotina cu împrumut. Personal cred că doar pentru decor, pînă la prezidentiale. După, om mai vedea cine mai rămîne să tragă de mîner.

Articol afisat de 1010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective