Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 15 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PeDeLEBA

PeDeLEBA

Recentele alegeri europarlamentare s-au finalizat în plin insolit, cînd din incubatorul yesmenilor din PDL s-a lansat la apã combinatia nãstrusnicã PeDeLEBA. Rosturile declarate ale combinatiei sînt de a sãlta PDL pe locul I si de a dubla numãrul bãsestilor pe arena politicã mioriticã. Numãrarea paralelã a voturilor în PDL si-a confirmat în sfîrsit utilitatea. Duminicã seara, dupã scrutin, în timp ce familia Bãsescu sãrbãtorea la crîsmã victoria fetei care „m-am votat pe mine“, yesmanii PDL si-au dat seama cã au cam bãgat-o pe mînecã, cînd au realizat cã PDL va sta, de data aceasta, în spatele PSD, la distantã de un procent. Dupã ce i-a ostenit pe lãutari cu „Fetele lui tata“, Traian Bãsescu a gãsit cã tacîmul nu e complet, dacã din meniu lipseste „Pusca si cureaua latã“. Asa cã floarea conducerii PDL, în frunte cu premierul BOC s-au prezentat la „ordin“, tîrînd dupã ei si conducerea Biroului Electoral Central, pentru a rezolva impasul. Impasul se numea EBA, care a iesit, si era dublat de PDL, care n-a iesit, gratie stategiei yesmanilor care au verificat, pe spezele partidului, impactul electoratului cu un independent provenit din zona Bãsescu. Domnul Boc i-a prezentat Presedintelui lista cu realizãri electorale de exceptie a PDL, pe care figura doar mandatul obtinut de mezinã. Experimentul EBA, propus de strategi, a verificat pînã unde poate duce docilitatea electoratului, pus sã voteze pînã si un numãr de circulatie. Nu am fi atît de cinici, dacã a doua zi dupã vot, într-un puseu de naivitate funciarã, beizadeaua familiei nu ar fi declarat public cã ne-a pus pe 7 iunie sã-i votãm certificatul de înmatriculare pe care scrie B-07-EBA, cu B de la Bãsescu. Dovada cã smecheria cu PeDeLEBA le pute pînã si corifeilor din PDL, este faptul cã nu au luat-o în serios si a doua zi dupã vot, acestia au decretat cã a fost deschis sezonul decapitãrilor în organizatii, pentru dezastruosul loc 2. La Modrogan a fost montatã ghilotina. Printre putinii care vor asista seniorial din tribunã la decapitãri se numãrã sefii de la Alba, Neamt si Arad, care prin scorurile obtinute s-au imunizat la scurtãrile de cap pentru multã vreme. Pentru multi pedelisti, indiferent de voturile numãrate si turismul electoral practicat, le este neclar de ce s-a montat ghilotina, dacã voturile pentru EBA le-au adus tot ei si acestea nu sînt basca. Altfel nu mai cheltuiau cu logistica fetei, cu strîngerea de semnãturi si mai ales cu lãmurirea a cîte 10 membri la fiecare sectie de vot, sã voteze EBA în locul trandafirului.

„PDL va fi la egalitate de mandate cu PSD, dar va avea voturi mai multe, din sîmbra oilor“

ÃŽn Neamt înnoirea clasei politice în PDL a fost bine instrumentatã în fiecare sectie de vot, EBA obtinînd în medie 17 adepti. Dacã acestia au votat sincer un independent, se pot consola acum la gîndul cã, prin combinatia PeDeLEBA, voturile lor, cu tot cu convingeri, se regãsesc la PDL. La Piatra Neamt, obtinînd dublu, adicã 34 de voturi în fiecare sectie de vot, EBA era sã batã la „mustatã“ PNL. ÃŽn rezolvarea impasului, strategul suprem al Cotroceniului a decretat solutia, giratã pe loc de prezenta BEC la chef. Pînã luni, cînd vor fi anuntate oficial rezultatele, PDL trebuie sã aibã mai multe voturi decît PSD. ÃŽntr-o orã, EBA sã fie reprimitã în partid. ÃŽn uralele comesenilor, combinatia a fost botezatã PeDeLEBA, nasul de ocazie comandînd încã un rînd, înainte spargerea chefului. Rezultatul: PDL va fi la egalitate de mandate cu PSD, dar va avea voturi mai multe, din sîmbra oilor. Si pentru cã vorba lungã nu te saltã în clasament, cinstita adunare s-a ridicat de la mese si s-a îndreptat cu girofare spre Modrogan, unde era pregãtitã regia cu intrarea „fetei lui tata“ în partid, în regim de urgentã, pînã a nu cînta de ziuã cocosul lui Elena Udrea. ÃŽn urma alaiului, cu o întîrziere studiatã si inopinat, venea Traian Bãsescu, pentru a-si recupera copila jertfitã pentru cauzã. A doua zi luni, la orã de maximã audientã, pînã sã iasã BEC pe post cu rezultatele, nasu Flutur ne-a anuntat botezul PeDeLEBEI. Stirea a fost primitã cu entuziasm si de Parlamentul European, confirmînd spusele doamnei Elena Udrea cã acest Parlament a avut numai de cîstigat prin alegerea Elenei Bãsescu. S-a dovedit si de data aceasta cã în materie de strategie electoralã, Mircea Geoanã este inferior lui Traian Bãsescu. Dacã sursele specifice l-ar fi informat în timp util despre noul carnet de partid al lui EBA, îl putea trimite pe Viorel Hrebenciuc ca, pînã în zori, sã-l aducã pe Gigi Becali în PSD. ÃŽn Moldova de Nord, exercitiul europarlamentarelor a demonstrat fiasco-ul strategiilor pe termen lung ale organizatiilor PSD, acestea nereusind sã recucereascã pozitiile pierdute în Botosani, Suceava si Neamt. Ba din contra, PDL a demonstrat cã în aceste judete, portocaliul a ajuns la rãdãcinã. Recent, Gheorghe Stefan ne declara, plãcut surprins, cã a obtinut în mediul rural rezultate la care nu spera. Mircea Geoanã declarã cã, dupã ce PDL terminã, cere ghilotina cu împrumut. Personal cred cã doar pentru decor, pînã la prezidentiale. Dupã, om mai vedea cine mai rãmîne sã tragã de mîner.

Articol afisat de 1380 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective