Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Casa lui Ceausescu nu are cãutare

Casa lui Ceausescu nu are cãutare

• 750.000 de euro cer mostenitorii fostului proprietar al imobilului situat în buricul orasului Piatra Neamt • de vînzarea fostei case de oaspeti a dictatorului se ocupã o agentie imobiliarã din Neamt • anuntul de vînzare apare si pe alte site-uri de profil • initial, pe imobil s-a cerut 1,5 milioane de euro, însã criza economicã i-a fãcut pe proprietari sã mai lase din pretentii •

Mostenitorii fostului proprietar al imobilului situat în centrul orasului Piatra Neamt si cunoscut de nemteni ca fiind fosta Casã a lui Ceausescu, au scos vila la mezat. Pretul solicitat, unul deloc mic, este de 750.000 de euro. Eventualii clienti sînt cãutati de o agentie imobiliarã din Piatra Neamt, însã oferta apare si pe alte site-uri de specialitate. ÃŽn primã fazã, proprietarii au solicitat 1,5 milioane de euro, însã au renuntat la pretentii în momentul în care au realizat cã cei interesati au dat înapoi tocmai din cauza sumei. S-a adãugat si criza financiarã, care a afectat puternic si piata imobiliarã, asa cã s-a ajuns ca pretul cerut sã fie de 750.000 de euro. Reprezentantii agentiei imobiliare Ovidius Imobiliare, cei care încearcã sã vîndã imobilul, spun cã existã persoane interesate, însã pînã acum nici una nu a fãcut pasul, în sensul sã o achizitioneze. „Imobilul, care este situat în Piatra Neamt, lîngã Postã, si care a fost casã de oaspeti în timpul regimului comunist, a fost practic reconstruit în proportie de 80%, pe fundatiile de beton ale clãdirii initiale. Este o clãdire solidã, ce are o suprafatã utilã de 310 metri pãtrati, 8 camere, 3 bãi si o suprafatã teren de 1100 de metri pãtrati. Initial, imobilul a fost scos la vînzare la suma de 1,5 milioane de euro. Au fost persoane interesate, însã au considerat pretul prea mare. Acum, si datoritã situatiei economice, piata imobiliarã fiind afectatã puternic de criza economicã, proprietarii au fost de acord sã scadã pretul la 750.000 de euro pentru cã atît interesul lor, cît si al nostru este sã vindem imobilul. Vin si acum foarte multi clienti care sînt interesati. Probabil, multi dintre ei considerã cã pretul este destul de mare. Au fost si cetãteni strãini interesati. Recent, o doamnã din Spania care s-a arãtat încîntatã de clãdire si pozitia în care se aflã. Ne-a spus cã intentioneazã sã facã o clinicã si încearcã sã acceseze niste fonduri“, a declarat agentul imobiliar Iulia Bodnariuc.

Consilierii judeteni nu au vrut sã cumpere imobilul

Imobilul cu pricina s-a aflat în administrarea Consiliului Judetean Neamt. La începutul anului trecut, printr-o sentintã definitivã, Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca imobilul din strada Alexandru cel Bun nr. 12, sã fie retrocedat mostenitorilor fostului proprietar. Hotãrîrea a fost definitivã si irevocabilã, drept pentru care consilierii judeteni nu au mai avut ce face, decît sã analizeze oferta de vînzare a proprietarilor, CJ avînd drept de preemtiune. Consilierii au considerat însã cã suma de 952.000 de lei, cerutã de proprietarii Mihai Cafrita si Angel Georgescu este prea mare si nu au fost de acord ca CJ sã achizitioneze clãdirea si terenul aferent.
ÃŽn cei peste patru ani de procese, reprezentantii CJ au încercat sã convingã instantele de judecatã cã imobilul ce urma sã fie retrocedat, suferise modificãri importante, fiind vorba de o constructie absolut nouã. Desi au fost depuse la dosar tot felul de expertize si schite, instanta a hotãrît ca imobilul sã fie retrocedat asa cum este, în ciuda opozitiei Consiliului Judetean Neamt. Nemtenii îsi amintesc cu sigurantã cã imobilul, cãruia înainte de ‘89 pietrenii îi spuneau Casa lui Ceausescu, era locul în care dictatorul se caza cînd venea în judetul Neamt pentru a participa la partide de vînãtoare.

Articol afisat de 2547 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective