Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Agentul Anton a revenit la Politia Rutierã

• destituit din politie pentru cã ar fi hãrtuit sexual o tînãrã, agentul Anton a revenit pe functia de pe care a fost dat afarã • Tribunalul Mures a acceptat ca politistul sã se întoarcã în rîndul politistilor pînã cînd se va judeca recursul înaintat de Politia Neamt • recursul urmeazã sã se judece pe data de 4 septembrie •

Destituit din structurile Ministerului de Interne, respectiv din Politia Neamt, în primãvara acestui an, agentul de politie Adrian Anton s-a întors victorios la serviciu. Si asta, dupã ce o instantã a Tribunalului Mures a stabilit cã dispozitia de destituire a fost nelegalã si a dispus reîncadrarea imediatã a politistului pe acelasi post. Acest lucru s-a întîmplat chiar dacã hotãrîrea judecãtoreascã a fost atacatã cu recurs de juristii Politiei Neamt. ÃŽn cererea sa de încadrare pe functie, politistul a invocat problemele financiare cu care se confruntã de cînd a rãmas fãrã loc de muncã. Decizia nu este bãtutã în cuie, existînd varianta ca recursul Politiei Neamt sã fie acceptat, moment în care se va trece din nou la eliberarea politistului din functie. „Agentul de politie a formulat o cerere de suspendare a efectelor dispozitiei de sanctionare cu destituirea din politie, cerere asupra cãreia Tribunalul Mures s-a pronuntat prin încheiere executorie, în sensul admiterii cererii formulate. ÃŽmpotriva acestei încheieri Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt a declarat recurs, urmînd ca Tribunalul Mures sã stabileascã un termen de judecatã”, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
„Admite cererea de suspendare formulatã de reclamantul Anton Costel Adrian în contradictoriu cu pîrîtii IPJ Neamt si IGPR . Dispune suspendarea Dispozitiei nr.730/05.12.2008, a Dispozitiei nr.745 din 24.12.2008 emise de pîrîtul IPJ Neamt si a Dispozitiei nr.2744/23.12.2008 a pîrîtului IGPR pînã la solutionarea irevocabilã a actiunii avînd ca obiect anularea acestor acte administrative. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntatã în sedintã publicã azi, 25.06.2009“, se aratã în hotãrîrea instantei muresene. Recursul urmeazã sã se judece pe data de 4 septembrie.
Agentul Anton a fost dat afarã din Politie la sfîrsitul anului trecut, dupã ce fost acuzat de o soferitã din Bacãu de hãrtuire sexualã. Femeia s-a plîns superiorilor politistului, iar acesta a fãcut obiectul unei cercetãri prealabile. Dupã ce cazul a fost analizat în Consiliul de Disciplinã, s-a propus destituirea politistului, mãsurã însusitã de comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. Nemultumit de hotãrîrea luatã, Adrian Anton i-a actionat în judecatã pe toti cei care au avut un rol în expulzarea sa din Politie. Pe listã se aflã comisarul sef Aurelian Vasea Soric, comisarul sef Cezar Filip Muraru, inspectorul principal Sorin Sofronia si agentul Gigel Vasile Avram. Acestia au fost membri în Consiliul de Disciplinã care a judecat cazul politistului Anton. Plîngerea a fost depusã la Tribunalul Neamt, iar la putin timp Adrian Anton a solicitat strãmutarea procesului la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii au admis cererea si au decis ca cercetarea judecãtoreascã sã aibã loc la Tribunalul Mures, unde politistul a avut cîstig de cauzã.

Articol afisat de 3381 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective