Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politicienii nemteni despre cãderea Cabinetului Boc

• pedelistii nemteni sînt foc si parã pe PSD si PNL, pe care îi acuzã de jocuri de interese • liberalii si social democratii sperã ca presedintele Traian Bãsescu sã accepte un guvern format din tehnocrati • prefectul crede în limpezirea apelor si într-un viitor linistit •

Social democratii si liberalii din Parlamentul României au reusit sã demitã Guvernul Boc. Motiunea de cenzurã depusã de PNL si UDMR împotriva Guvernului Boc a fost adoptatã cu un scor zdrobitor. Dupã numãrarea voturilor, s-a constatat cã 254 de parlamentari au votat motiunea, iar 176 au fost împotrivã.
Astfel, Guvernul Boc va intra în istorie ca fiind primul cabinet demis prin motiune de cenzurã de la Revolutie. Mai trebuie spus cã parlamentarii PSD si PNL au votat cu bilele la vedere, iar reprezentantii au mers pe varianta votului secret. La nivel local, pãrerile politicienilor sînt împãrtite, în sensul cã pedelistii îi acuzã pe reprezentantii PSD si PNL de interese obscure, iar cei acuzati se apãrã spunînd cã ce s-a întîmplat ieri a fost un lucru normal.
Vasile Pruteanu, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal filiala Neamt, a declarat: „Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal au votat motiunea de cenzurã pentru a-si apãra privilegiile lor, ale clasei politice, pentru mentinerea pensiilor de lux si pentru interesul de grup. Azi, (marti, 13 octombrie - n.r.), PSD si-a desãvîrsit lucrarea începutã în urmã cu mai multã vreme si i-a aruncat pe români într-o si mai neagrã crizã economicã. Ce au fãcut acum cele douã formatiuni reprezintã o palmã datã pe obrazul românilor. Este identic cu ceea ce au fãcut atunci cînd au vrut sã îl schimbe pe presedintele Traian Bãsescu. Miscarea de atunci s-a întors ca un bumerang împotriva lor. PSD si PNL n-au nimic de a face cu binele românilor“.
Prefectul Mihai Archip, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, a spus cã este optimist în ceea ce priveste viitorul tãrii si cã nu poate decît sã spere în limpezirea apelor. „Ceea ce s-a întîmplat în România pe 13 octombrie este un eveniment destul de rar întîlnit în lume. La noi este pentru prima datã cînd cade Guvernul în urma unei motiuni. Sper sã se aleagã într-un fel aceste ape tulburi. Cred într-o coagulare a fortelor politice, care sã asigure guvernarea care sã dea tãrii liniste si pace socialã. ÃŽn ultima vreme s-au agitat lucrurile si nu sîntem pe un drum bun, în avantajul tãrii, al populatiei. Sper într-o nouã formulã de guvernare, care sã aducã o coerentã în guvernare si în tot ce e românesc“, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Sperãm cã presedintele Bãsescu va accepta formarea unui guvern de tehnocrati“

Reprezentantii locali ai PSD si PNL afirmã cã rezultatul votului nu constituie nici o surprizã si cã ar fi de preferat ca, în aceste conditii, presedintele Bãsescu sã fie de acord cu formarea unui guvern format din specialisti. „Rezultatul votului nu a fost nici o surprizã, pentru cã Guvernul Boc, format din membrii PDL, nu mai avea majoritatea în Parlament. Noi sîntem de pãrere cã a fost un vot normal care va aduce o stare de normalitate. Sperãm ca persoana pe care majoritatea parlamentarã o va propune pentru a ocupa functia de premier sã primeascã girul presedintelui Traian Bãsescu. Dacã se va întîmpla asa, în douã sãptãmîni se va intra în normalitate. Ciudat este cã pe holurile Parlamentului se vorbeste tot mai mult despre faptul cã presedintele Traian Bãsescu o va propune pe Elena Udrea pentru a ocupa functia de premier. Eu cred, totusi, cã este vorba de o glumã si nu se va întîmpla acest lucru. Sperãm cã presedintele va accepta formarea unui guvern tehnocrat, format din specialisti“, a declarat senatorul Ioan Chelaru, presedinte interimar al PSD Neamt. Pãrerea parlamentarului PSD este împãrtãsitã si de liberalii nemteni. Vicepresedintele PNL Neamt, Serban Strãtilã, este de pãrere cã cea mai bunã solutie o reprezintã guvernul format din specialisti. „Votul a fost unul normal si sper ca presedintele Traian Bãsescu sã accepte propunerea PNL de formare a unui guvern de tehnocrati care sã guverneze tara pînã dupã alegeri“, a spus liberalul.

Articol afisat de 2105 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective