Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economii din lefurile functionarilor de la CJ

• 186.000 de lei s-au adunat în acest an de la angajatii Consiliului Judetean, care au trebuit sã returneze o parte din sporul de loialitate • sumele recuperate au fost folosite pentru plata întretinerii CJ si a lefurilor angajatilor • functionarii au „restante“ lunare încã doi ani •

„Foloasele necuvenite“ recuperate de cãtre Consiliul Judetean Neamt în acest an de la propriii angajati sînt în valoare de 186.000 de lei, adicã 1,86 miliarde de lei vechi. Banii reprezintã o parte din ceea ce au încasat salariatii acestei institutii, în perioada 2006-2007, în contul sporului de loialitate. „Angajatii Consiliului Judetean au încheiat angajament de platã pentru restituirea în termen de trei ani a sumelor datorate. Printr-o rectificarea de buget din octombrie, banii au fost folositi pentru salariile din luna noiembrie ale angajatilor din unitãtile subordonate Consiliului Judetean si pentru plata echipamentelor, a hranei si a utilitãtilor acestei institutii“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt.
Si valoarea recuperatã de cãtre Consiliul Judetean va creste semnificativ, pentru cã angajatii vor trebui sã dea înapoi o parte din sumele încasate încã doi ani. „Se recupereazã o sumã în valoare de circa un milion de lei vechi de la fiecare salariat, lunar. Unii dau mai mult, altii mai putin, în functie de cît a prins fiecare la sporul de fidelitate. Banii încasati în contul acestui spor au fost declarati de cãtre cei de la Curtea de Conturi drept foloase necuvenite. Acum dãm banii înapoi, dar noi nu recuperãm de la stat impozitul care ni s-a oprit atunci cînd încasam sporul, desi asa ar fi normal. Rãmînem cu paguba. Si avem de returnat foloasele necuvenite timp de trei ani. Unul aproape a trecut“, a declarat liderul de sindicat Rãzvan Socea.
În octombrie 2008, angajatii CJ Neamt au primit douã sentinte usturãtoare de la Curtea de Apel Bacãu: li s-a interzis aplicarea sporului de dispozitiv, care ar fi reprezentat 25% din leafã si care n-a fost dat niciodatã asa cum se întîmplã în alte judete, si pe cel de loialitate, care în baza contractului colectiv de muncã pe 2008 ar fi fost cîteva milioane bune, pînã la 7,5 milioane mai exact, în functie de vechime. Pe vremea cînd se acorda sporul era un alt contract de muncã, iar loialitatea era rãsplãtitã în mod egal fiecãrui angajat, cîte 3,5 milioane de lei lunar. Partea cea mai proastã a fost cã, pe lîngã faptul cã nu li s-au mai dau niste bani în plus, si la un calcul simplu reiese cã ar fi fost mult peste zece milioane de lei în cazul celor mai experimentati functionari publici, cei care s-au bucurat vreme de circa un an si jumãtate de rãsplata loialitãtii cãtre institutie au fost obligati sã restituie banii. Recuperarea a început din ianuarie anul acesta. Sporul, considerat de fosta conducere a institutiei nemtene ca fiind de loialitate, i s-a asigurat fiecãrui salariat imediat dupã intrarea în rîndurile acestei institutii, ca mãsurã de stimulare. În vara anului trecut, stimularea a fost opritã de cãtre Curtea de Conturi si a urmat imputarea sumelor de la cei aproximativ 200 de salariati ai institutiei. Astfel cã beneficiarii au de returnat cîte aproximativ 63 de milioane de lei vechi de cãciulã. Exceptie fac cei trei din fosta conducere, care n-au încasat decît indemnizatiile lunare (Vlad Marcoci, Dumitru Badea si Romicã Rotaru). Nu scapã de returnarea loialitãtii nici cei care acum sînt pensionari dar pe vremea cînd erau salariati ai CJ beneficiau de respectivii bani.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective