Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crîncenã se anuntã lupta la sefia PSD

• parlamentarii pesedisti de Neamt sustin cã e imposibil de dat un pronostic referitor la cîstigãtorul alegerilor de pe 20 februarie • în luptã au intrat Mircea Geoanã, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Adrian Nãstase • „Lupta e prea strînsã si nu cred cã poate da cineva vreun pronostic“, a declarat deputatul Tãrâtã • „Fiecare dintre cei patru sperã în sustinerea unor organizatii judetene, dar lucrurile s-au schimbat în ultimul timp“, sustine deputatul Munteanu • senatorul Chelaru crede cã Geoanã, Diaconescu si Nãstase au sanse egale •

Patru pesedisti cu greutate si-au anuntat intrarea în cursa pentru desemnarea celui care va prelua frîiele partidului si, dupã cum se vãd lucrurile, competitia va fi cruntã. Asta pentru cã fiecare are sustinerea sa, fiecare si-a pus amprenta într-un fel sau altul asupra destinului formatiunii. Tocmai din aceste motive este greu de bãnuit care va fi cîstigãtorul alegerilor de la Congresul de pe 20 februarie. Se luptã pentru suprematie actualul presedinte, Mircea Geoanã, vicepresedintele Cristian Diaconescu, senatorul Miron Mitrea si fostul prim ministru, Adrian Nãstase. Ex-premierul este ultimul care si-a anuntat candidatura, dar si singurul care are un sustinãtor cu greutate, în persoana lui Ion Iliescu. Asadar, apele sînt destul de tulburi în PSD la aceastã orã, pentru cã rosii sînt împãrtiti în mai multe tabere. Presa care citeazã surse din formatiunea de opozitie vehiculeazã diferite scenarii. Unul dintre ele aratã cã va exista un trio Mitrea - Diaconescu - Nãstase, care sã contrabalanseze candidatura lui Mircea Geoanã. Cert e cã taberele sînt împãrtite în Partidul Social Democrat, una dintre putinele formatiuni în care existã atît de multe grupãri. Cristian Diaconescu este sustinut de asa-numitul grup de la Cluj, format din Vasile Dâncu, Ioan Rus si Vasile Puscas. Mircea Geoanã i-ar avea ca aliati pe unii dintre vicepresedinti, precum Constantin Nitã sau Marian Sîrbu. Alti vicepresedinti, cum e Victor Ponta sînt mai degrabã indecisi. Tînãrul politician, promovat în prim-planul vietii politice de fostul premier Adrian Nãstase, a dat de înteles cã nu-i va sustine nici pe Miron Mitrea, nici pe Mircea Geoanã.

„Unii sînt mîhniti pentru pierderea alegerilor si pe gafele lui Viorel Hrebenciuc si a celor din jur“

S-au abtinut sã dea pronosticuri certe si parlamentarii pesedisti nemteni. Culitã Tãrâtã, vecepresedinte al PSD Neamt, a declarat cã nu crede sã existe vreo persoanã care poate spune cu certitudine cine va iesi învingãtor la Congresul PSD de pe 20 februarie. „Lupta e prea strînsã si nu cred cã poate da cineva vreun pronostic. Pãrerile în partid sînt împãrtite. Simpatizantii au foarte multe pãreri. Unii sînt mîhniti pentru pierderea alegerilor si pe gafele lui Viorel Hrebenciuc si a celor din jur. Lumea se modernizeazã si se vrea identificarea unui lider care sã penetreze pînã jos. Alegerea lui Viorel Hrebenciuc nu are nici o legãturã cu social-democratia. De asta spun cã oamenii au pãreri împãrtite si e foarte greu de presupus cine va fi ales lider“, a declarat deputatul Culitã Tãrâtã.
„Nu pot sã dau un nume. Confruntarea dintre candidati este puternicã. Fiecare dintre cei patru sperã în sustinerea unor organizatii judetene, dar lucrurile s-au schimbat în ultimul timp. Fiecare votant merge pe optiunea lui de vot, nu mai este ca în urmã cu cîtiva ani, cînd se vota cum se stabilea la nivel de filialã“, a declarat Ioan Munteanu, fostul presedinte al PSD Neamt.

„Cred cã nici un candidat din cei patru nu stie exact ce sanse are“

Actualul presedinte, senatorul Ioan Chelaru, a precizat cã desi nu poate declara cine ar iesi lider, poate comenta sansele fiecãruia, dîndu-i la egalitate pe Geoanã, Diaconescu si Nãstase. „Vine din urmã destul de puternic Miron Mitrea. Pe 13 februarie vom avea sedintã extraordinarã a Comitetului Judetean al PSD si i-am invitat pe toti cei patru candidati la Neamt, fiecare avînd posibilitatea de a-si prezenta ideile. Acum sã vedem cîti dintre ei vor ajunge, pentru cã e greu de «bãtut» 43 de filiale. Consiliul National al PSD de joi, 4 februarie, a stabilit niste principii pe baza cãrora sã decurgã lucrurile. Dar personal cred cã nici un candidat din cei patru nu stie exact ce sanse are, desi fiecare îsi cîntãreste partea sa. Multã sustinere are Mircea Geoanã, care, considerã unii, dacã a fost bun pentru presedintie e bun si pentru presedinte de partid. Unii îl preferã pe Nãstase, pentru cã în vremea cît el a fost prim-ministru România a avut cea mai bunã perioadã a sa. Cristian Diaconescu are atu-ul de a fi tînãr, de a fi capabil sã aducã schimbarea în partid si ar putea avea sansã pentru cã nu a mai fost într-o astfel de functie si ar putea fi lãsat sã arate ce poate. Miron Mitrea este un lider, un conducãtor foarte bun, dar n-a procedat colegial cînd a atacat echipa de campanie, care a muncit din greu în timpul si pentru pregãtirea alegerilor“, a declarat presedintele interimar al PSD Neamt, senatorul Ioan Chelaru.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective