Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ACASÃ, LA MORGÃ, DE 358 DE ZILE

ACASÃ, LA MORGÃ, DE 358 DE ZILE

• nevasta pietreanului Maricel Anton a fost îngropatã la aproape un an de la moarte • bãtrîna a fost înmormîntatã pe 6 februarie 2010, „cu acordul ei“, la 358 de zile de la deces • vãduvul Maricel a declarat cã a visat-o si abia acum si-a dat acordul pentru a o îngropa • femeia a murit anul trecut, pe 14 februarie, si de atunci a stat în frigiderul morgii •

Telenovela morbidã în care era implicat Maricel Anton, un individ controversat si acuzat de destule matrapazlîcuri, si nevasta lui moartã de un an s-a finalizat, în sfîrsit. Sîmbãtã, 6 februarie, Maria Anton, cea care a fost sotia lui Maricel timp de 6 ani si care a decedat în februarie 2009, a fost înmormîntatã crestineste. Cadavrul bãtrînei a zãcut timp de un an într-unul din frigiderele Serviciului de Medicinã Legalã Neamt, fiind unicul caz în istoria acestei institutii cînd un cadavru ce avea rude a fost abandonat atît de mult timp. Sotul femeii, Maricel Anton, în vîrstã de 40 de ani, a declarat cã nu ar fi îngropat-o nici acum pe sotia lui în vîrstã de 75 de ani, dacã nu ar fi avut acceptul ei post-mortem. El sustine cã a mai avut douã tentative de a o îngropa dar de fiecare datã „mama“, asa cum o alinta el, i-a apãrut în vis si i-a spus cã încã nu vrea sã intre în groapã. „De cînd e moartã, de acum un an, am visat-o de trei ori. Primele douã dãti stãtea pe o bancã iar eu o întrebam: «Ce spui mamã? Nu ar fi timpul sã te înmormîntãm crestineste? Nu vrei sã intri în groapã?» iar ea îmi rãspundea de fiecare datã cã încã nu a sosit momentul si s-o mai las putin. Sãptãmîna trecutã, joi seara, am visat-o din nou si am întrebat-o iar dacã este de acord sã fie îngropatã. Atunci ea a fost de acord si mi-a spus cã este momentul potrivit pentru asta. Cum eu nu fac decît ce-mi spune ea, am decis s-o îngrop sîmbãtã. Dacã ea nu si-ar fi dat acceptul, n-as fi înmormîntat-o nici în 22 de ani. Nu pot trece peste vointa ei iar noi avem o comunicare spiritualã foarte bunã asa cã am ascultat-o de fiecare datã. Sîmbãta în care am îngropat-o a fost o zi foarte frumoasã, cu soare, semn cã si bãtrînei i-a fost dragã acea zi si i-a plãcut înmormîntarea“, a declarat Maricel Anton, vãduvul îndoliat.

Bãtrîna era adventistã dar a fost înmormîntatã... ortodox

Maria Anton apartinea cultului adventist dar sotul a ales s-o îngroape în cimitirul ortodox Pietricica pe motiv cã pastorul adventist nu a vrut s-o înmormînteze. De aceea Maricel Anton a decis s-o îngroape pe bãtrînã în rit ortodox, fãrã sã mai tinã cont de apartenenta ei religioasã. El ar trebui sã plãteascã Serviciului de Medicinã Legalã peste 130 de milioane de lei vechi drept cazare pentru cît a fost pãstrat cadavrul bãtrînei în frigiderul morgii. Deocamdatã Maricel Anton nu a plãtit acesti bani ci doar costurile efectuãrii necropsiei dar sustine cã va deconta si „cazarea“ la frigider. Acesta a declarat cã a tinut-o pe bãtrînã atît de mult la morgã pentru cã astepta rezultatele unor expertize si contraexpertize medico-legale efectuate la Iasi si Bucuresti. „Nu am îngropat-o pînã acum pentru cã am asteptat rezultatele de la expertize care sã arate exact din ce cauzã a murit bãtrîna. Acum aceste rezultate au sosit si au arãtat clar cã a murit din cauza naturale si astfel s-a dovedit cã noi nu am avut nici o vinã. Procurorul care a anchetat acest caz ne-a acuzat foarte violent cã am omorît-o si noi am cerut tot felul de expertize ca sã arãtãm cã nu avem nici o vinã. Acum s-a fãcut dreptate dar vom face plîngere la CEDO pentru cã am fost acuzati degeaba. Totusi, au fost si multi oameni cu suflet mare alãturi de noi, si vreau sã multumesc doctorilor de la Medicinã Legalã dar si celor de la Psihiatrie“ a mai spus Anton. Culmea este cã acesta, în urmã cu un an, acuza medicii de la Psihiatrie cã i-au ucis nevasta, motiv pentru care depusese plîngere la Colegiul Medicilor dar si la Politie.

Poveste tragi-comicã cu un cadavru uitat la morgã

Maria Anton a murit pe data de 14 februarie, 2009 la vîrsta de 75 de ani, la doar cîteva ore de la externarea din sectia de Psihiatrie a spitalului nemtean unde fusese internatã de mult mai tînãrul ei sot, Maricel Anton. De atunci, cadavrul bãtrînei a rãmas la morgã, situatia fiind una ineditã pentru angajatii acestei institutii mai ales cã bãtrîna avea si un sot si un fiu. De unde la început, imediat dupã moartea ei, amîndoi se înghesuiau care s-o îngroape mai repede si au ajuns chiar sã se certe pe aceastã temã, ulterior au abandonat-o si au uitat-o în frigider timp de un an de zile. Maria Anton fusese diagnosticatã cu dementã senilã iar o pneumonie puternicã si insuficienta tuturor organelor au fãcut ca femeia care zãcea de mai multã vreme sã moarã. ÃŽn decembrie 2008, Politia municipiului Piatra Neamt a înregistrat o plîngere prin care se preciza faptul cã bãtrîna era maltratatã de Maricel Anton. Bãrbatul este un personaj pitoresc în Piatra Neamt si nu numai, el fiind cunoscut ca un mare amator de bãtrîne pe care le ia „din dragoste“ de sotii. ÃŽnainte de acest pas, Maricel se intereseazã ca bãtrînele sã aibã locuintã si era interesat sã aibã o vîrstã deloc de neglijat. Se pare cã el a procedat si cu alte femei ca în cazul Mariei, cãreia i-a vîndut locuinta din Piatra Neamt si a mutat-o în Speranta, într-o locuintã socialã detinutã de el.

Articol afisat de 2976 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective