Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PASTELE BETIVILOR

PASTELE BETIVILOR

• camerele de gardã ale spitalelor si Ambulanta au fost sufocate de betivi si de victime ale agresiunilor • salvarea a primit peste 1.000 de solicitãri în cîteva zile, iar la UPU s-au prezentat peste 300 de pacienti în zilele de sãrbãtoare • 15 persoane au decedat •

Sãrbãtoarea Pastelui a reprezentat, ca în fiecare an de altfel, o perioadã extrem de aglomeratã pentru cadrele medicale de la Ambulantã si de la Urgentã, nemtenii pãstrînd „traditia“ de a bea peste mãsurã si de a se bate ca chiorii. Astfel, începînd de vineri, 2 aprilie si pînã luni seara, în cea de-a doua zi de Paste, la Serviciul Judetean de Ambulantã au sunat peste 1.000 de persoane iar mai bine de 600 de solicitãri au reprezentat urgente de gradul 0, 1 si 2. Din nefericire, cadrele medicale de la Salvare au fost solicitate sã dea ajutor victimelor a 37 de agresiuni iar în 15 cazuri, cînd au ajuns la locul solicitãrilor, medicii nu au putut face altceva decît sã constate decesul pacientilor. Multi au murit din cauza unor afectiuni patologice dar altii au decedat din cauza bãuturii în exces sau din cauza unor agresiuni. Pentru a putea ajunge la toate aceste solicitãri, masinile Ambulantei au parcurs peste 37.000 de kilometri, semn cã au strãbãtut judetul în lung si-n lat. Nici cadrele medicale de la UPU Neamt care au fost de gardã în zilele de Paste nu s-au putut plînge de plictisealã, peste 300 de pacienti apelînd la serviciile medicale de urgentã. Din pãcate, au fost foarte multe cazuri de agresiune care au ajuns la spital, iar în anumite situatii starea pacientilor era extrem de gravã, motiv pentru care au intrat direct în sãlile de operatii. Culmea este cã multi dintre pacientii bãtuti erau si în avansatã stare de ebrietate motiv pentru care au plecat din spital fãrã aviz sau au fãcut un scandal monstru. Nici Ambulanta nu a scãpat de scandaluri cu betivi. Luni, 5 aprilie, o salvare a preluat un pacient cãzut în stradã, din zona Romanului, cu etilism acut. Dupã ce a fost asezat pe targã si imobilizat, bãrbatul s-a revoltat si a reusit cu o mînã liberã sã rupã un furtun al unui aparat de monitorizare a functiilor vitale. Din fericire, cadrele medicale nu au fost agresate dar au rãsuflat usurate cînd au reusit sã-l ducã pe betiv la UPU.

Scandaluri prin baruri si discoteci

Ca si în cazul cadrelor meciale, nici politistii nu au avut parte de sãrbãtori linistite. Oamenii legii au intervenit pentru a aplana mai multe scandaluri si au întocmit dosare penale fãptuitorilor.
Vineri, 2 aprilie, politistii pietreni au fost anuntati despre faptul cã mai multe persoane fac scandal într-un bar. La fata locului, oamenii legii au stabilit cã între S.N., de 17 ani, Gelu S., de 29 de ani, Cezar S., de 19 ani, Eugen S., de 40 de ani si Toader R., de 68 de ani, toti, din Piatra Neamt, pe de o parte, si Vasile P., de 35 de ani, din Piatra Neamt, a izbucnit un conflict spontan, motivul fiind acela cã tînãrul de 35 de ani a refuzat sã le dea tigãri. Astfel, cei cinci indivizi l-au agresat pe Vasile P., pe care l-au lovit cu pumnii în zona fetei. Agresorii nu s-au multumit cu atît si au spart gemurile si mai multe obiecte de mobilier din bar. Victima a fost transportatã la spital, unde a fost diagnosticatã cu traumatism cranio-facial. Prejudiciul cauzat barului a fost estimat la 4.500 de lei. Scandalagiilor li s-au întocmit dosare penale, urmînd sã fie cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente si distrugere. Duminicã, 4 aprilie, politistii pietreni au fost solicitati sã intervinã pentru a aplana un scandal izbucnit la domiciliul Floricãi M., de 79 de ani, din Piatra Neamt. Cercetãrile au arãtat cã, pe fondul unui conflict mai vechi, Florica M., l-a lovit pe fiul sãu, Mihai U., de 48 de ani, cu un cutit. Bãrbatul a fost internat cu diagnosticul plagã prin înjunghiere hemitorace, iar politistii i-au întocmit bãtrînei un dosar penal. Luni dimineatã, în jurul orei 5,40, politistii din Podoleni au fost sesizati de cadrele medicale de la Spitalul Judetean, despre faptul cã s-au prezentat unitatea medicalã douã persoane agresate, care prezentau plãgi întepate. Investigatiile au arãtat cã în fata unei discoteci, între Iulian A., de 30 de ani, din Buhusi, judetul Bacãu, si Stefan C., de 26 de ani, si Sebastian A., de 29 de ani, ambii din Podoleni, a izbucnit un conflict. Iulian A. a folosit un spray lacrimogen si i-a lovit pe cei doi cu un cutit. La rîndul sãu, Iulian A. a fost lovit în zona fetei, drept pentru care a solicitat o ambulantã care l-a transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-facial si traumatism piramidã nazalã. Ceilalti doi bãtãusi s-au deplasat cu un autoturism la Spitalul Judetean, unde Sebastian A. a fost diagnosticat cu plãgi întepate gamba stîngã, iar Stefan C. cu plagã întepatã hemitorace stînga si lombarã stînga. Oamenii legii au întocmit un dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire si port fãrã drept de armã albã.

Articol afisat de 2389 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective