Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Putini bani pentru compensate

• farmaciile nemtene au primit în aprilie pentru medicamentele gratuite si compensate doar 33 de miliarde de lei vechi • banii ajung cam pentru douã sãptãmîni •

Farmaciile nemtene au primit bugetul pentru luna aprilie pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate iar situatia este jalnicã. CJAS Neamt a stabilit celor aproximativ 100 de farmacii din judet care sînt sub contract un buget total pentru luna aceasta în valoare de 33,7 miliarde de lei vechi, sumã care nu acoperã decît consumul pentru primele douã sãptãmîni. ÃŽn luna martie de exemplu, nemtenii au primit medicamente cu sau fãrã contributie personalã în valoare totalã de 67 de miliarde de lei vechi, cam pe aici situîndu-se si media consumurilor lunare din ultimul an. Banii alocati pentru luna aprilie sînt insuficienti si nu vor ajunge în nici un caz pentru toatã luna. Cu toate acestea, farmacistii sînt optimisti si cred cã luna aceasta banii vor ajunge mai mult decît se estimeazã datoritã faptului cã s-a schimbat modul de prescriere a medicamentelor. „Dacã medicii de familie sau specialistii vor prescrie retetele pe baza denumirii comune internationale si nu pe baza denumirii comerciale, cum se întîmpla frecvent pînã acum, banii vor ajunge mult mai mult timp. Se va vedea asta în timp, pentru cã prescrierea pe bazã de DCI ne va permite nouã, farmacistilor sã eliberãm medicamente mult mai ieftine iar cine va dori ceva mai scump, va plãti din propriul buzunar“, a precizat farmacistul Ilie Echim, presedintele Colegiului Farmacistilor Neamt.
S-ar pãrea cã aceste sume alocate pentru consumul lunii aprilie, vor fi si ultimele, deoarece bugetul total alocat pentru medicamentele gratuite si compensate pentru anul 2010 nu acoperã decît cel mult primele 4 luni ale anului. Astfel, anul acesta, CNAS a alocat doar 259 de miliarde de lei vechi, cu 46% mai putin decît anul trecut cînd au fost alocate 476 de miliarde de lei vechi. Desi suma de anul trecut a fost aproape dublã fatã de cea de acum, nici în aceste conditii banii nu s-au dovedit a fi suficienti, ultimele douã luni ale anului rãmînînd fãrã fonduri.
Conducerea CJAS este constientã cã bugetul pentru acest an este absolut insuficient, motiv pentru care, imediat dupã aflarea sumei, a si fãcut un referat cãtre CNAS prin care a arãtat cã banii nu vor fi de ajuns.

Articol afisat de 1111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective