Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Aprilie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Psihopatul cu toporu’ a cãsãpit douã femei

• douã pietrence au fost atacate cu toporul în timp ce culegeau urzici pe Cîrloman • ambele sînt în stare foarte gravã • una dintre ele are toatã fata zdrobitã si nasul tãiat, iar cealaltã are nenumãrate traumatisme craniene • „Nu am mai întîlnit niciodatã o victimã a unei agresiuni care sã fi fost atît de grav lovitã în fatã“, a declarat medicul Ioan Lazãr •



Douã femei din Piatra Neamt se aflã în stare foarte gravã, în spitale din Iasi dupã ce au fost atacate cu toporul de un individ care pare a avea probleme psihice grave. Din pãcate, agresorul, deosebit de periculos, nu fusese prins pînã vineri seara, la mai bine de 24 de ore de la comiterea faptei, dar zeci de politisti umblau pe urmele lui. Incidentul incredibil s-a petrecut, joi, 8 aprilie, în jurul orei 14.30, pe Dealul Cîrloman. Mirela D., de 41 de ani, si Olivia N., de 37 de ani, ambele din Piatra Neamt, au mers în ziua respectivã pe deal, pentru a culege urzici. La uin moment dat, în preajma lor a apãrut un bãrbat, destul de tînãr, în jur de 30 de ani. Se pare cã fãrã a exista nici un fel de conflict sau altercatie si fãrã ca femeile sã-l fi provocat în vreun fel, individul a scos un topor si fãrã sã stea prea mult pe gînduri le-a atacat extrem de violent. Întîi a anihilat-o pe Olivia N., pe care a lovit-o în cap de mai multe ori provocîndu-i multiple traumatisme si fracturi ale oaselor craniului. Dupã aceea s-a nãpustit asupra prietenei, Mirela D., pe care a lovit-o în fatã cu toporul, doborînd-o. Pe cînd femeia se afla fãrã apãrare, la pãmînt, agresorul a lovit-o sistematic în fatã, atît cu muchia cît si cu lama. Astfel, victima s-a ales cu vîrful nasului tãiat si cu toate oasele fetei zdrobite, figura ei fiind efectiv de nerecunoscut. Dupã ce s-a rãcorit, bãrbatul, despre care se crede cã ar avea probleme psihice, a fugit prin pãdure si s-a fãcut nevãzut. Victimele agresiunii au reusit sã coboare cu chiu cu vai pînã la primele locuinte iar acolo au chemat ajutoare. O femeie care le-a vãzut în ce hal sînt a sunat la Ambulantã si în scurt timp, a venit o masinã de la SMURD si o ambulantã.

„Nu am vãzut niciodatã o fatã atît de zdrobitã“

Victimele au ajuns în scurt timp la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Neamt unde au primit îngrijiri medicale. Starea lor era extrem de gravã, avînd multiple fracturi si traumatisme în special în zona fetei. Olivia N., cea care a fost lovitã în partea din spate a capului a si fost transferatã la Neurochirurgie pentru a fi monitorizatã atent si pentru a se stabili dacã necesitã sau nu interventii chirurgicale. Cealaltã pacientã a fost transferatã initial în sectia ORL. Medicii de aici au fost îngroziti de starea în care era femeia pentru cã nici unul dintre oasele fetei nu mai era întreg. „Era într-o stare extrem de gravã, prezentînd fracturi ale tuturor oaselor fetei, nenumãrate hematoame si edeme. Avea fracturã a piramidei nazale, dar si vîrful nasului tãiat ca urmare a aplicãrii unei lovituri cu un obiect ascutit. Ochii îi erau extrem de umflati si avea si arcadele zdrobite. Nu am mai întîlnit niciodatã o victimã a unei agresiuni care sã fi fost atît de grav lovitã în fatã. ÃŽmi amintesc un caz asemãnãtor, dar acela fusese un bãrbat cãruia i-a sãrit lantul de la drujbã în fatã. Pacienta necesita de urgentã interventii chirurgicale dar se impunea o echipã complexã formatã din neurochirurgi, chirurgi orelisti, oftalmologi etc. Am luat legãtura cu Clinica ORL din Iasi si am decis s-o transferãm de urgentã pentru a fi operatã acolo. Este un caz foarte grav iar victima are noroc cã trãieste“, a declarat medicul Ioan Lazãr, seful sectiei ORL Neamt si cel care s-a ocupat de cazul Mirelei D.

Politistii îl cautã pe agresor

Politistii au fost sesizati joi dupã-amiazã de cadrele medicale de producerea acestui incident grav. Au început verificãrile si, cînd au aflat care au fost împrejurãrile în care s-a produs atacul, au organizat patrule care sã fie permanent în preajma dealului Cîrloman în speranta cã l-ar putea prinde pe individ. Cu greu, oamenii legii au reusit totusi sã întocmeascã un portret robot al psihopatului. „Din pãcate, ancheta înainteazã destul de greu. Una dintre victime se aflã la Iasi, unde a fost supusã unei interventii chirurgicale si nu am reusit sã stãm de vorbã cu ea. Cealaltã femeie este încã în stare de soc. ÃŽn acest moment, nu excludem nici o ipotezã, inclusiv varianta ca între individ si cele douã femei sã fi avut loc un conflict spontan. Investigatiile continuã, atît pentru identificarea agresorului, cît si pentru stabilirea cu exactitate a circumstantelor în care a avut loc evenimentul“, a declarat un ofiter de politie care participã la anchetã. Conform descrierilor fãcute de victime, agresorul are între 30-35 de ani, înãltime 1,70 metri, pãr saten, tuns scurt, ochi cãprui, ten alb, era îmbrãcat cu un pulover de culoare kaki, pantaloni din stofã de culoare maro si era încãltat, probabil, cu adidasi de culoare albã. Persoanele care pot da relatii cu privire la posibilul autor sînt rugate sã sune la 112 sau la cea mai apropiatã unitate de politie.
END

Articol afisat de 2873 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective