Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 14 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Am cheltuit bani multi si am revenit la matineu“

„Am cheltuit bani multi si am revenit la matineu“

• interviu cu Viorel Mãstãcãneanu, presedintele FC Ceahlãul Piatra Neamt

Povestea Ceahlãului în sezonul 2009-2010 este în general cunoscutã. Viorel Mãstãcãneanu a vorbit despre ce i-a îndemnat pe sefii galben-negrilor sã schimbe din mers obiectivul, antrenorii si echipa, pentru ca, pînã la urmã, sã realizeze cã lipsa rãbdãrii i-a costat. Se pare însã cã rãbdarea nu este un atu al actualei conduceri a clubului, promovarea urmînd a fi cãutatã si-n sezonul 2010-2011. Poate de aceastã datã cu mai multã întelepciune.

Reporter: Cum ati caracteriza sezonul 2009-2010?
Viorel Mãstãcãneanu: A fost un sezon mai mult decît experimental pentru Ceahlãul. Am început în ideea de a continua cu lotul cu care am promovat, unul tînãr si de perspectivã. Dar la finalul turului am înteles cã nu avem nici o sansã sã rãmînem în prima ligã. Atunci am fortat rãmînerea, am mers pe mîna antrenorilor în totalitate si am adus o multime de jucãtori. Unii au cofirmat, aveau valoare si si-au exprimat-o în teren, iar altii nu au reusit sã joace nici la echipa a doua. Consider cã ne-a scãpat printre degete rãmînerea în Liga 1, pierzînd bãtãlia cu echipe sub valoarea noastrã, cu care eram în luptã directã, desi am obtinut rezultate bune si am dovedit potenta lotului cu trupe de top din campionat.
Rep.: Avînd în vedere lotul, evitarea retrogradãrii era, poate, un obiectiv prea îndrãznet încã din vara trecutã?
V.M.: La sfîrsitul turului ne-am dat seama cã echipa tînãrã de atunci nu poate scãpa de matineu si, chiar dacã rezultatul a fost acelasi, vã spun sincer cã, în primãvarã, gîndul cã vom reveni în Liga a II-a era departe de noi. Am crezut pînã dupã meciul de la Urziceni. Am mizat pe rezultate pozitive si practic nu am reusit sã luãm puncte de la adversare sub valoarea noastrã, care din pãcate s-au clasat peste noi. Era necesar sã luãm puncte de la Pandurii, cea mai slabã echipã din Liga 1, de la Alba Iulia, Astra, Medias, Galati.
Rep.: Ce îsi reproseazã conducerea Ceahlãului?
V.M.: Cã toate schimbãrile fãcute si banii cheltuiti nu au dus la metinerea în Liga I. Mã bucur însã cã echipa cu care s-a promovat nu s-a destrãmat. Ei sînt în curtea noastrã, au jucat majoritatea la Ceahlãul II, care în primãvarã au avut un parcurs foarte bun si au terminat sus în clasament.

Antrenori si lipsã de colaborare

Rep.: Proiectul început în 2008 pãrea unul de viitor. De ce s-a dorit asa de repede promovarea cînd vedea cã echipa nu este gata de Liga 1? De ce a fost schimbat Florin Marin, dupã ce în 2008 s-a spus cã rãmîne cinci ani pentru formarea unei echipe puternice?
V.M.: Poate ne-am ambitionat prea tare si nu am avut rãbdarea necesarã de a mai sta un an sau doi în Liga a II-a. Am vrut sã oferim oamenilor plãcerea de a veni la fotbal pentru a vedea echipe ce evolueazã în Liga Campionilor si în cupele europene. Florin Marin a fost schimbat pentru a forta rãmînerea în prima ligã. Am considerat cã trebuie un nou suflu la echipã pentru a realiza obiectivul.
Rep.: De ce a plecat atunci asa repede Gheorghe Multescu?
V.M.: Sînt mai multe aspecte. Cheltuielile mari l-au avut drept cauzã principalã. A solicitat, într-o primã fazã, 3-4-5 jucãtori pentru a întãri echipa si a realiza obiectivul. Apoi ne-a fortat mîna aducînd 15-16 jucãtori. Asa am devenit, la startul returului, echipa cu cele mai multe transferuri. Mai mult, refuza o colaborare cu noi. O analizã a meciurilor, o pãrere, o discutie si o gîndire colectivã nu poate fi însã refuzatã celui care dã banii. A fost o lipsã de colaborare si comunicare si o cheltuialã exageratã cu jucãtori care, pînã la urmã, nici n-au evoluat în Liga 1.
Rep.:. De ce a plecat si Yuksel Yesilova? Jucãtorii erau foarte multumiti de felul în care lucrau cu acesta.
V.M.: Noi n-am vrut sã renuntãm la acest om, pentru cã nu am avut ce sã-i reprosãm, mai ales cã nici nu am avut pînã la venirea sa un preparator fizic, cu atît mai mult unul de talia lui. El nu a mai rãmas. Nu stiu ce întelegere a avut cu Multescu de ne-am despãrtit. ÃŽncepînd din 2010 vom impune noi viitorul antrenor, indiferent cine va fi acesta, pentru cã una este sã lucreze un specialist si sã «cînte dupã note» si alta e sã «cînte dupã ureche».

„Vrem un antrenor tînãr, ambitios si inteligent“

Rep.: Ati spus, în mai multe rînduri, cã v-ati detasa de functia de presedinte la FC Ceahlãul. Considerati cã acest club are nevoie de un manager precum Gheorghe Chivorchian, Mihai Stoica, Marius Stan sau Dinu Gheorghe?
V.M.: Bineînteles cã ar fi nevoie de un manager de genul acesta, dar trebuie stiut cã un astfel de om cere mult. Ori eu, de zece ani de cînd ocup aceastã functie la Ceahlãul, nu sînt un presedinte retribuit, ci aduc bani de acasã. Deci salariul meu e mereu cu semnul minus în fatã.
Rep.:. Cînd va fi pregãtit FC Ceahlãul de o nouã promovare?
V.M.: Vom avea o discutie, dar asteptãm sã vinã din strãinãtate si omul care sustine în mare parte clubul din punct de vedere financiar, adicã Gheorghe Stefan. Ca sã facem o echipã puternicã ar însemna o duratã mai mare, cel putin 2-3 ani si nu stiu dacã vom avea rãbdarea necesarã. La acest moment nu ne propunem promovarea imediatã, dar dacã se va ivi o ocazia vom aduce 3-4 jucãtori de mare valoare, esentiali pentru echipã, chiar dacã unul din cei patru va costa cît doi din cei adusi pînã acum.
Rep.: Cînd va avea Ceahlãul antrenor?
V.M.: Vrem un antrenor tînãr, ambitios si inteligent. Sã aibã ochi la jucãtori si capabil de a schimba tactica în functie de adversar, chiar pe parcursul jocului. Trebuie sã fie un tehnician care a dovedit pînã acum cã poate construi o echipã sau vom încerca cu ce avem în curtea noastrã sau legati de Ceahlãul, asa cum este si Costel Enache. Pînã la finalul sãptãmînii viitoare (n.r. - aceastã sãptãmînã) se va pune la punct si conducerea tehnicã a noastrã.
Rep.: Cum va arãta lotul de jucãtori?
V.M.: Villadsen, Vasilache, Balde, Stevic sînt încã jucãtorii nostri si îi vrem în continuare. Ca si cei patru, mai sînt disponibili pentru un transfer Vitelaru sau Cebotaru sau si altii, dar vor pleca numai pe bani, nu pe promisiuni si vorbe. Dacã nu, sîntem dispusi sã continuãm cu astfel de jucãtori si-n Divizia B. Au salarii mari, dar sînt valorosi si se poate crea pe lîngã ei un lot cu care sã ne batem la promovare. Avem în continuare în vizor alti fotbalisti din Liga a II-a si a III-a si vor apãrea la trialurile care urmeazã. Sîntem interesati de aducerea unui vîrf de valoare.
Rep.: Se poate vorbi de buget acum?
V.M.: E greu sã vorbim de bani, pentru cã toti trecem printr-o crizã care se mentine, desi speram cã ne va depãsi. Poate cã Dumnezeu a vrut asa, pentru cã ar fi fost greu sã suportãm un an în Liga 1 în aceastã perioadã. Retrogradarea poate are si ea pãrtile ei bune.

Articol afisat de 1149 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective