Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alesii locali romascani cu gîndul la concedii

• cu gîndul la vacantă, cei 14 consilieri locali prezenti la sedintă au aprobat cuminti cele patru puncte de pe ordinea de zi • cele mai importante proiecte de hotărîre au fost cele legate de realizarea Rutei Ocolitoare Vest si noua organigramă a Primăriei Roman •La sedinta extraordinară a Consiliului Local Roman au participat doar 14 alesi locali, din totalul de 21. Desfăsurarea „ostilitătilor“ a fost linistită, cu atmosferă de concediu, animată doar de cîteva interventii cuminti ale independentului Sorin Cazan. Pe ordinea de zi au fost trecute doar două puncte, la care s-au adăugat alte două suplimentare. Proiectele de hotărîre cu privire la Ruta Ocolitoare Vest, la noua organigramă a Primăriei la reabilitarea, modernizarea si echiparea clădirii destinate serviciilor sociale locale (noua cantină socială) si la o rectificare de buget local, au fost aprobate în unanimitate, doar ultimul a înregistrat o abtinere. Interventiile consilierului local Sorin Cazan au fost mai mult laudative, mai ales la proiectul rutei ocolitoare. „Sînt bucuros că mai aud si de lucruri care ne vor duce în lumea bună. Cei care vor dori să viziteze Romanul vor putea face o deviere de la traseu. As fi multumit dacă această cale de rulare ar fi gata în 2014“, a spus Sorin Cazan. Alesul local din partea PSD, Constantin Holban, a subliniat faptul că această rută ocolitoare va izola municipiul Roman si ar mai fi interesat si cine din municipiu are cumpărat teren în zonele prin care va trece noua arteră. Traseul Rutei Ocolitoare Vest va începe de la fosta unitate militară de radiolocatii Trifesti-Secuieni, va traversa comuna Trifesti, va trece printre localitătile Cordun si Simionesti, va ocoli Arcelor Mittal si va iesi în E 85, lîngă satul Traian, comuna Săbăoani, pentru a face ulterior legătura cu Autostrada Moldova. Artera va avea 14 kilometri lungime. Edilul sef a precizat că nu are nici o „palmă de pămînt“ pe traseul arterei ocolitoare si că municipiul Roman si localitatea Horia vor fi protejate de efectele traficului greu asupra drumurilor.

„Sînt lucruri care nu se spun!“

Primarul Leoreanu a informat că noua organigramă a fost regîndită, unele servicii reorganizate, iar numărul total de posturi la care s-a renuntat, chiar dacă numai pe hîrtie, este de 110, dintr-un total de 749, atît cît prevedea organigrama veche. Edilul sef a mai precizat că anumite servicii au posturi fixe, asa după cum au fost aprobate si avizate de Agentia Natională a Functionarilor Publici (ANFP). „Pentru Politia Comunitară au fost aprobate 67 de posturi, adică un politist la 1.000 de locuitori, la Evidenta Populatiei, 10 posturi, unde consider că sînt prea putine, în raport cu volumul de muncă, si la Unitatea de Implementare a Proiectelor, 8 persoane, care vor fi angajate doar pe perioade determinate, pentru întocmirea si monitorizarea proiectelor. De asemenea la Bibliotecă organigrama permite 24 de angajati, însă doar 18 posturi sînt ocupate. Sînt lucruri care nu se spun, însă va fi o restructurare fără daune colaterale, iar activitatea administrativă se va desfăsura la parametri optimi. Si asa organigrama nouă ce a fost aprobată de ANFP, la Bucuresti, este sub numărul prevăzut de lege. Cele 639 de posturi nu sînt ocupate toate, mai avem cîteva în rezervă“, a mai spus enigmatic primarul Leoreanu. Acesta a dorit să sugereze voalat că, în practică, vor fi angajate persoane pe unele posturi în cadrul unui serviciu, însă activitatea acestora va fi în alt domeniu de activitate administrativă. Consilierul Valerian Anghel a propus ca cei 67 de politisti comunitari, atît cît a aprobat ANFP, să fie folositi doar pentru asigurarea ordinei si linistii în municipiu, nu si pentru paza unor obiective. Primarul Leoreanu a mentionat că propunerea este de bun simt si că va fi făcută o analiză a bugetului local, si dacă acesta va permite vor fi angajate firme de pază pentru obiectivele de interes public. Acesta a anuntat că următoarea sedintă de Consiliu Local va avea loc la sfîrsitul lunii septembrie, astfel încît consilierii locali să aibă parte si de concediu.

Articol afisat de 1834 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective