Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sefia CJAS, meritul a 60 de oameni“

• interviu cu Valeric´┐Ż Fr´┐Żtil´┐Ż, proasp´┐Żt presedinte al CJAS Neamt • priorit´┐Żtile sale: bani, bani, bani •

Valeric´┐Ż Fr´┐Żtil´┐Ż, noul presedinte al Casei de Asigur´┐Żri de S´┐Żn´┐Żtate Neamt (dup´┐Ż ce a trecut la finele s´┐Żpt´┐Żm´┐Żnii trecute concursul organizat de Casa National´┐Ż), a venit luni, 2 august, la serviciu, cu un alt tonus. Mai destins, mai relaxat si mult mai sigur pe sine, dup´┐Ż ce a primit felicit´┐Żrile colegilor si-a stabilit priorit´┐Żtile pentru perioada urm´┐Żtoare. Dup´┐Ż cum era de asteptat, obiectivele sale pe termen scurt, mediu si lung s´┐Żnt banii, pentru bolnavi, pentru spitale, pentru stat, orice, bani s´┐Ż fie. Primul obiectiv de pe agenda sa de lucru din aceast´┐Ż s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż este o vizit´┐Ż la Bucuresti pentru a cersi bani ´┐Żn plus pentru bolnavii nemteni. ´┐Żntre dou´┐Ż telefoane si un interviu televizat, l-am abordat si noi pentru un scurt interviu, nu de alta, dar e vedeta momentului ´┐Żn mediul sanitar nemtean, mai ales c´┐Ż au existat si multe frictiuni ´┐Żn leg´┐Żtur´┐Ż cu fotoliul de presedinte al Casei.

Rep: Cum se v´┐Żd lucrurile acum, dup´┐Ż ce ati devenit managerul acestei institutii cu acte ´┐Żn regul´┐Ż, desi ocupati acest post de peste 10 luni?
Valeric´┐Ż Fr´┐Żtil´┐Ż: Nimic nu s-a schimbat de s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż si totusi am sentimentul c´┐Ż pot s´┐Ż reprezint mai bine interesele asiguratilor dec´┐Żt c´┐Żnd aveam statutul de interimar. Privind ´┐Żn urm´┐Ż consider c´┐Ż a fost un concurs destul de dificil si am fost m´┐Żndru c´┐Ż am reusit s´┐Ż trec cu note destul de mari mai ales c´┐Ż membrii comisiei de evaluare au fost deosebit de exigenti. Faptul c´┐Ż am fost capabil s´┐Ż trec cu bine de toate probele de concurs s-a datorat ´┐Żn cea mai mare m´┐Żsur´┐Ż colegilor mei care s´┐Żnt niste oameni deosebiti, cu un ´┐Żnalt nivel profesional si c´┐Żrora tin s´┐Ż le multumesc din suflet pentru c´┐Ż au fost al´┐Żturi de mine si m-au sprijinit ´┐Żn tot ce am f´┐Żcut. Practic, postul de presedintele a fost c´┐Żstigat de cei peste 60 de angajati ai institutiei.
Rep: Care s´┐Żnt activit´┐Żtile prioritare pe agenda dumneavoastr´┐Ż de lucru?
V.F.: Ca si p´┐Żn´┐Ż acum, principalele noastre preocup´┐Żri constau ´┐Żn g´┐Żsirea de fonduri c´┐Żt mai rapid pentru a asigura medicatia pacientilor nemteni. Miercuri sau joi, voi merge din nou la Bucuresti, la Casa National´┐Ż unde, nu numai c´┐Ż voi semna contractul de management pentru urm´┐Żtorii ani ci voi si ´┐Żncerca s´┐Ż obtin suplimentarea bugetului. Din semnalele pe care le am p´┐Żn´┐Ż acum, cred c´┐Ż vom avea bani spre sf´┐Żrsitul acestei s´┐Żpt´┐Żm´┐Żni, sau cel t´┐Żrziu, luna viitoare. Alte activit´┐Żti pe care le vom trata cu maxim´┐Ż seriozitate constau ´┐Żn adunarea c´┐Żt mai multor bani la fondul asigur´┐Żrilor de s´┐Żn´┐Żtate, deoarece din aceste sume se asigur´┐Ż medicatia si tratamentele bolnavilor.

„Pl´┐Żtim p´┐Żcatele din ultimii 20 de ani“

Rep.: Cum vedeti evolutia sistemului medical rom´┐Żnesc ´┐Żn urm´┐Żtorii ani?
V.F.: De peste un an pacientii simt cel mai bine faptul c´┐Ż travers´┐Żm o acut´┐Ż criz´┐Ż financiar´┐Ż. Aceasta se simte ´┐Żn farmacii, ´┐Żn spitale, peste tot dar este resimtit´┐Ż si de medici, asistente etc. Din p´┐Żcate, cred c´┐Ż acum pl´┐Żtim p´┐Żcatele din ultimii 20 de ani, dar, cum se spune, tot r´┐Żul este spre bine. Dificult´┐Żtile de acum ne deschid ochii asupra unor probleme nerezolvate p´┐Żn´┐Ż acum si ne ajut´┐Ż s´┐Ż g´┐Żsim solutii. Deja lucrurile ´┐Żncep s´┐Ż se pun´┐Ż usor-usor la punct si ´┐Żn acest domeniu, iar un prim pas extrem de important a si fost f´┐Żcut de cur´┐Żnd: descentralizarea spitalelor. Urmeaz´┐Ż de anul viitor introducerea cardului electronic de s´┐Żn´┐Żtate, a retetelor electronice etc. Poate efectele acestor pasi nu se vor simti imediat dar am convingerea c´┐Ż ´┐Żn viitorul nu foarte ´┐Żndep´┐Żrtat pacientii vor sesiza schimb´┐Żrile ´┐Żn bine ale sistemului medical.
Rep.: ´┐Żn final, ce le doriti asiguratilor care se lovesc zi de zi de lipsurile din sistemul medical, de birocratia si, nu de putine ori, de indiferenta si comoditatea cadrelor medicale?
V.F.: Din p´┐Żcate, orice schimbare major´┐Ż, de mentalitate, legislativ´┐Ż, sau de orice alt´┐Ż natur´┐Ż, implic´┐Ż timp. P´┐Żn´┐Ż atunci, le doresc nemtenilor r´┐Żbdare si s´┐Ż fie s´┐Żn´┐Żtosi. ´┐Żn rest, ´┐Żi asigur c´┐Ż voi avea mereu usa deschis´┐Ż pentru problemele lor.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective