Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 August 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sefia CJAS, meritul a 60 de oameni“

• interviu cu Valericã Frãtilã, proaspãt presedinte al CJAS Neamt • prioritãtile sale: bani, bani, bani •

Valericã Frãtilã, noul presedinte al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt (dupã ce a trecut la finele sãptãmînii trecute concursul organizat de Casa Nationalã), a venit luni, 2 august, la serviciu, cu un alt tonus. Mai destins, mai relaxat si mult mai sigur pe sine, dupã ce a primit felicitãrile colegilor si-a stabilit prioritãtile pentru perioada urmãtoare. Dupã cum era de asteptat, obiectivele sale pe termen scurt, mediu si lung sînt banii, pentru bolnavi, pentru spitale, pentru stat, orice, bani sã fie. Primul obiectiv de pe agenda sa de lucru din aceastã sãptãmînã este o vizitã la Bucuresti pentru a cersi bani în plus pentru bolnavii nemteni. Între douã telefoane si un interviu televizat, l-am abordat si noi pentru un scurt interviu, nu de alta, dar e vedeta momentului în mediul sanitar nemtean, mai ales cã au existat si multe frictiuni în legãturã cu fotoliul de presedinte al Casei.

Rep: Cum se vãd lucrurile acum, dupã ce ati devenit managerul acestei institutii cu acte în regulã, desi ocupati acest post de peste 10 luni?
Valericã Frãtilã: Nimic nu s-a schimbat de sãptãmîna trecutã si totusi am sentimentul cã pot sã reprezint mai bine interesele asiguratilor decît cînd aveam statutul de interimar. Privind în urmã consider cã a fost un concurs destul de dificil si am fost mîndru cã am reusit sã trec cu note destul de mari mai ales cã membrii comisiei de evaluare au fost deosebit de exigenti. Faptul cã am fost capabil sã trec cu bine de toate probele de concurs s-a datorat în cea mai mare mãsurã colegilor mei care sînt niste oameni deosebiti, cu un înalt nivel profesional si cãrora tin sã le multumesc din suflet pentru cã au fost alãturi de mine si m-au sprijinit în tot ce am fãcut. Practic, postul de presedintele a fost cîstigat de cei peste 60 de angajati ai institutiei.
Rep: Care sînt activitãtile prioritare pe agenda dumneavoastrã de lucru?
V.F.: Ca si pînã acum, principalele noastre preocupãri constau în gãsirea de fonduri cît mai rapid pentru a asigura medicatia pacientilor nemteni. Miercuri sau joi, voi merge din nou la Bucuresti, la Casa Nationalã unde, nu numai cã voi semna contractul de management pentru urmãtorii ani ci voi si încerca sã obtin suplimentarea bugetului. Din semnalele pe care le am pînã acum, cred cã vom avea bani spre sfîrsitul acestei sãptãmîni, sau cel tîrziu, luna viitoare. Alte activitãti pe care le vom trata cu maximã seriozitate constau în adunarea cît mai multor bani la fondul asigurãrilor de sãnãtate, deoarece din aceste sume se asigurã medicatia si tratamentele bolnavilor.

„Plãtim pãcatele din ultimii 20 de ani“

Rep.: Cum vedeti evolutia sistemului medical românesc în urmãtorii ani?
V.F.: De peste un an pacientii simt cel mai bine faptul cã traversãm o acutã crizã financiarã. Aceasta se simte în farmacii, în spitale, peste tot dar este resimtitã si de medici, asistente etc. Din pãcate, cred cã acum plãtim pãcatele din ultimii 20 de ani, dar, cum se spune, tot rãul este spre bine. Dificultãtile de acum ne deschid ochii asupra unor probleme nerezolvate pînã acum si ne ajutã sã gãsim solutii. Deja lucrurile încep sã se punã usor-usor la punct si în acest domeniu, iar un prim pas extrem de important a si fost fãcut de curînd: descentralizarea spitalelor. Urmeazã de anul viitor introducerea cardului electronic de sãnãtate, a retetelor electronice etc. Poate efectele acestor pasi nu se vor simti imediat dar am convingerea cã în viitorul nu foarte îndepãrtat pacientii vor sesiza schimbãrile în bine ale sistemului medical.
Rep.: ÃŽn final, ce le doriti asiguratilor care se lovesc zi de zi de lipsurile din sistemul medical, de birocratia si, nu de putine ori, de indiferenta si comoditatea cadrelor medicale?
V.F.: Din pãcate, orice schimbare majorã, de mentalitate, legislativã, sau de orice altã naturã, implicã timp. Pînã atunci, le doresc nemtenilor rãbdare si sã fie sãnãtosi. În rest, îi asigur cã voi avea mereu usa deschisã pentru problemele lor.

Articol afisat de 1545 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective