Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2010
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scoală nouă părăsită înainte de finalizare

• lucrările la scoala nouă din Văleni au fost sistate din lipsă de fonduri, în iarna lui 2008 • 300 de copii riscă să rămînă pe drumuri, începînd din 2011 • vechea clădire a scolii ar fi trebuit retrocedată încă de acum doi ani • potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Neamt, Luminita Vîrlan, elevii de la Văleni vor putea să învete în bune conditii în cele două scoli de la Moreni si Munteni •Primarul comunei Văleni, Ionel Stoleru, a opinat că se află în impas, din cauza lipsei fondurilor pentru continuarea lucrărilor la noua scoală din localitate, sistate în iarna anului 2008. Cum nici la bugetul local, pe 2010, nu a fost alocat nici un leu pentru continuarea investitiei, si nici rectificarea bugetară de acum nu pare a fi mai generoasă cu investitiile, conducerea primăriei se teme că nu va putea elibera clădirea vechii scoli, nici măcar anul viitor, cînd este termenul limită de predare către proprietarul de drept, boierul Robert Michael Styrcea. „Dacă nu vor fi eliberate sumele necesare continuării lucrărilor la noua scoală, administratia publică locală va fi pusă în imposibilitate de a preda clădirea vechii scoli proprietarului Robert Michael Styrcea si, pe de altă parte ar exista si riscul ca 300 de elevi să nu aibă unde învăta, începînd de anul viitor. Boierul ne-a tot păsuit pînă acum, a fost mai mult decît întelegător, dar totul are o limită. Mă îngrijorează faptul că nu am primit, de atîta timp, nici un leu pentru această investitie. Avem de plătit si facturi restante pentru lucrările efectuate în avans. Bugetul local este mult mai mic decît anul trecut si va fi dificil să ne descurcăm în aceste conditii“, a declarat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni. Acesta a precizat că a făcut nenumărate demersuri, la toate neprimind nici un răspuns lămuritor.
„De la ISJ Neamt mai mult nu am primit răspunsuri. Au spus că nu mai sînt bani si că se asteaptă decizia ministerului. Ministerul tace, de doi ani, iar noi rămînem să tragem ponoasele“, a mai spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni. Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Neamt, Luminita Vîrlan, a declarat că elevii de la Văleni vor putea frecventa cursurile în cele două scoli de la Munteni si Moreni, foarte bine amenajate. „În urma discutiilor purtate cu inspectorul general adjunct, profesor Liliana Georgescu, care în cursul acestei veri a fost la Văleni, am aflat că în comună există două scoli, la Moreni, respectiv Munteni, care întrunesc conditii civilizate. Elevii din Văleni vor putea frecventa cele două unităti de învătămînt, în care există toate conditiile. În acest moment, nu stiu să avansez ideea dacă vom continua lucrările, tinînd cont că este un an de criză, însă un lucru este cert; si anume, că elevii vor putea să învete în cele două scoli de la Moreni si Munteni“, a declarat inspectorul general Luminita Vîrlan.

Articol afisat de 1502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC; L. BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective