Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Protest cu pistolul la brţu

Protest cu pistolul la br´┐Żu

• un b´┐Żrbat ´┐Żnarmat a protestat cu o pancard´┐Ż contin´┐Żnd cuvinte dure ´┐Żn fata sediului procurorilor romascani • Mircea Enache este nervos pe Justitie •

„Din Politie si Parchet, iesiti afar´┐Ż adev´┐Żrate «javre ordinare»“, a scris ieri, 28 octombrie, pe o pancard´┐Ż, Mircea Enache, un b´┐Żrbat de 53 de ani, din Horia, care a demarat un inedit protest ´┐Żn fata Parchetului Roman. Culmea este c´┐Ż acesta a protestat cu pistolul avut legal, tinut ´┐Żn toc la br´┐Żu, f´┐Żr´┐Ż s´┐Ż ´┐Żi dea cineva vreo important´┐Ż, cu exceptia mass-media. Omul s-a declarat profund nemultumit de modul ´┐Żn care l-a tratat justitia dup´┐Ż ce a f´┐Żcut o pl´┐Żngere pentru abuz ´┐Żn serviciu ´┐Żmpotriva unui lucr´┐Żtor de la postul de politie Horia.
„Am decis s´┐Ż protestez pentru c´┐Ż nu ´┐Żmi convine modul ´┐Żn care s-a pronuntat justitia ´┐Żn cazul meu. Am avut niste necazuri cu un vecin, care s-ar fi pl´┐Żns la Politie c´┐Ż l-am amenintat, iar de acolo mi s-a tras totul. L-am reclamat pe respectivul pentru denunt calomnios, iar pe politistul G´┐Żlc´┐Ż, de la Postul Horia, pentru abuz. Parchetul nu a f´┐Żcut nimic pentru a-mi face dreptate, cu toate c´┐Ż s´┐Żnt parte v´┐Żt´┐Żmat´┐Ż. De aceea, am decis s´┐Ż protestez asa, cu aceast´┐Ż pancard´┐Ż, o zi la Parchet la Roman si o zi la Postul de Politie Horia. S´┐Żnt detin´┐Żtor legal de arm´┐Ż, am permis si port pistolul la mine ´┐Żn caz c´┐Ż trebuie s´┐Ż m´┐Ż ap´┐Żr“, a mentionat Mircea Enache. ´┐Żntr-adev´┐Żr, acesta a plimbat pancarda prin fata Parchetului c´┐Żteva ore, st´┐Żrnind doar curiozitatea trec´┐Żtorilor. S´┐Żteanul a fost c´┐Żt se poate de pasnic, p´┐Żn´┐Ż aproape de ora ´┐Żnchiderii programului institutiei, c´┐Żnd a plecat acas´┐Ż. De mentionat c´┐Ż, p´┐Żn´┐Ż la ora ´┐Żnchiderii editiei, nu a putut fi consemnat un punct de vedere oficial al magistratilor.

Poveste veche

Horeanul a dat ´┐Żn judecat´┐Ż un politist de la el din comun´┐Ż, pentru avertismentele repetate pe care le-a primit ´┐Żn cursul lunii iunie. B´┐Żrbatul a sustinut c´┐Ż totul a pornit de la un vecin care i-ar fi aruncat pietricele ´┐Żn curtea casei, f´┐Żr´┐Ż ca politistii s´┐Ż dea curs solicit´┐Żrilor sale de verifica modul ´┐Żn care au ajuns acele pietre ´┐Żn curtea sa. Necazurile i se trag din prim´┐Żvara acestui an, c´┐Żnd a solicitat forurilor de specialitate aprobarea pentru port arm´┐Ż, iar dup´┐Ż ce a obtinut permisul si-a procurat pistolul. Mircea Enache a spus c´┐Ż, p´┐Żn´┐Ż la procurarea armei, vecinul s´┐Żu si sotia acestuia ´┐Żi aruncau pietre ´┐Żn curte. „Vecinul meu m-a denuntat si pentru faptul c´┐Ż pe 31 mai am l´┐Żsat radioul deschis doar pe Radio Rom´┐Żnia Actualit´┐Żti, p´┐Żn´┐Ż la ora 23.55. Am contestat si aceast´┐Ż contraventie la IPJ Neamt, av´┐Żnd termen pe data de 7 septembrie. Neaplicarea ´┐Żn ambele situatii a prerogativei legale invocate de politist, m-a determinat s´┐Ż sesizez IPJ Neamt, prin actul nr. 3981/3988/5110 din 17 iunie, prin care am fost informat c´┐Ż, «a fost ´┐Żnregistrat dosarul penal nr. 7051/2010 ´┐Żn care se efectueaz´┐Ż cercet´┐Żri sub aspectul comiterii infractiunii de abuz ´┐Żn serviciu contra intereselor personale». Acest fapt a determinat un coleg al agentului de politie s´┐Ż m´┐Ż sanctioneze tot cu avertisment la data de 24 iunie, pe motiv c´┐Ż i-am adresat telefonic injurii unei m´┐Żtuse. Am cerut dreptul de a avea acces la ´┐Żnscrisuri si celelalte probe care au stat la baza respectivelor sanctiuni si s´┐Ż le pot fotocopia. Politia local´┐Ż a invocat prin actul 445027 din 27 iulie 2010, generic Legea 677/2001, nepermint´┐Żndu-mi accesul la datele solicitate. ´┐Żn scurt timp, voi promova si ´┐Żn contencios o actiune ´┐Żmpotriva refuzului de a avea acces la date ce privesc persoana mea. La data de 20 august, am apelat la serviciul de urgent´┐Ż 112 dup´┐Ż ce Politia local´┐Ż nu mi-a r´┐Żspuns, sesiz´┐Żnd de data asta o multime de pietre aruncate ´┐Żn gr´┐Żdina mea. Politistii locali au venit cu un fotograf, pentru a ar´┐Żta c´┐Ż acele pietre erau demult timp acolo. Am fost sanctionat cu 500 de lei, pentru telefonul de urgent´┐Ż folosit ´┐Żn mod abuziv“, si-a povestit „odiseea“ cu Politia Mircea Enache.

Articol afisat de 3369 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de gigica la data 31.10.2010 06:42
gigica
tu nu esti parte vatamata, tu esti Enache primarul
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective