Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Protest cu pistolul la brîu

Protest cu pistolul la brîu

• un bãrbat înarmat a protestat cu o pancardã continînd cuvinte dure în fata sediului procurorilor romascani • Mircea Enache este nervos pe Justitie •

„Din Politie si Parchet, iesiti afarã adevãrate «javre ordinare»“, a scris ieri, 28 octombrie, pe o pancardã, Mircea Enache, un bãrbat de 53 de ani, din Horia, care a demarat un inedit protest în fata Parchetului Roman. Culmea este cã acesta a protestat cu pistolul avut legal, tinut în toc la brîu, fãrã sã îi dea cineva vreo importantã, cu exceptia mass-media. Omul s-a declarat profund nemultumit de modul în care l-a tratat justitia dupã ce a fãcut o plîngere pentru abuz în serviciu împotriva unui lucrãtor de la postul de politie Horia.
„Am decis sã protestez pentru cã nu îmi convine modul în care s-a pronuntat justitia în cazul meu. Am avut niste necazuri cu un vecin, care s-ar fi plîns la Politie cã l-am amenintat, iar de acolo mi s-a tras totul. L-am reclamat pe respectivul pentru denunt calomnios, iar pe politistul Gîlcã, de la Postul Horia, pentru abuz. Parchetul nu a fãcut nimic pentru a-mi face dreptate, cu toate cã sînt parte vãtãmatã. De aceea, am decis sã protestez asa, cu aceastã pancardã, o zi la Parchet la Roman si o zi la Postul de Politie Horia. Sînt detinãtor legal de armã, am permis si port pistolul la mine în caz cã trebuie sã mã apãr“, a mentionat Mircea Enache. ÃŽntr-adevãr, acesta a plimbat pancarda prin fata Parchetului cîteva ore, stîrnind doar curiozitatea trecãtorilor. Sãteanul a fost cît se poate de pasnic, pînã aproape de ora închiderii programului institutiei, cînd a plecat acasã. De mentionat cã, pînã la ora închiderii editiei, nu a putut fi consemnat un punct de vedere oficial al magistratilor.

Poveste veche

Horeanul a dat în judecatã un politist de la el din comunã, pentru avertismentele repetate pe care le-a primit în cursul lunii iunie. Bãrbatul a sustinut cã totul a pornit de la un vecin care i-ar fi aruncat pietricele în curtea casei, fãrã ca politistii sã dea curs solicitãrilor sale de verifica modul în care au ajuns acele pietre în curtea sa. Necazurile i se trag din primãvara acestui an, cînd a solicitat forurilor de specialitate aprobarea pentru port armã, iar dupã ce a obtinut permisul si-a procurat pistolul. Mircea Enache a spus cã, pînã la procurarea armei, vecinul sãu si sotia acestuia îi aruncau pietre în curte. „Vecinul meu m-a denuntat si pentru faptul cã pe 31 mai am lãsat radioul deschis doar pe Radio România Actualitãti, pînã la ora 23.55. Am contestat si aceastã contraventie la IPJ Neamt, avînd termen pe data de 7 septembrie. Neaplicarea în ambele situatii a prerogativei legale invocate de politist, m-a determinat sã sesizez IPJ Neamt, prin actul nr. 3981/3988/5110 din 17 iunie, prin care am fost informat cã, «a fost înregistrat dosarul penal nr. 7051/2010 în care se efectueazã cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor personale». Acest fapt a determinat un coleg al agentului de politie sã mã sanctioneze tot cu avertisment la data de 24 iunie, pe motiv cã i-am adresat telefonic injurii unei mãtuse. Am cerut dreptul de a avea acces la înscrisuri si celelalte probe care au stat la baza respectivelor sanctiuni si sã le pot fotocopia. Politia localã a invocat prin actul 445027 din 27 iulie 2010, generic Legea 677/2001, nepermintîndu-mi accesul la datele solicitate. ÃŽn scurt timp, voi promova si în contencios o actiune împotriva refuzului de a avea acces la date ce privesc persoana mea. La data de 20 august, am apelat la serviciul de urgentã 112 dupã ce Politia localã nu mi-a rãspuns, sesizînd de data asta o multime de pietre aruncate în grãdina mea. Politistii locali au venit cu un fotograf, pentru a arãta cã acele pietre erau demult timp acolo. Am fost sanctionat cu 500 de lei, pentru telefonul de urgentã folosit în mod abuziv“, si-a povestit „odiseea“ cu Politia Mircea Enache.

Articol afisat de 3344 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gigica la data 31.10.2010 06:42
gigica
tu nu esti parte vatamata, tu esti Enache primarul
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective