Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cinci mii de pietreni au cerut ajutoare de încălzire

• azi e ultima zi în care se mai primesc hîrtiile pentru luna noiembrie •

Locuitorii din Piatra Neamt s-au călcat pe picioare în cele două săptămîni de cînd primăria a început să primească documentele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. Primele ore din programul zilnic de la camera 20 au fost executate la foc automat, oamenii înghesuindu-se să prindă rînd la lăsat cererea izbăvitoare de factură la căldură. Cinci mii de pietreni au reusit. Pînă ieri, aproape de închiderea programului, angajatii de la Directia de Asistentă Socială au înregistrat si prelucrat 5.000 de cereri în cap, fiecare pe ce foloseste pentru încălzire. Astfel, cei mai multi pietreni care s-au înscris la ajutorul de la stat au centrale proprii. 2.350 de cereri sînt pentru sprijin la factura de gaz. 1.500 din pietrenii care au depus actele sînt bransati la sistemul centralizat si au nevoie de finantare pentru a îndura factura emisă de Locato, iar 1.150 de cereri sînt pentru lemne de foc. Cererile mai pot fi depuse la primărie pînă azi, inclusiv. Asta pentru cei care doresc ajutor de încălzire la facturile corespunzătoare lunii noiembrie. Pentru celelalte luni de iarnă, se vor organiza alte sesiuni de primire si verificare acte.
Pînă acum, primăria Pietrei a trimis aproape 7.000 de formulare către asociatii si, cel putin în teorie, toate ar trebui să se întoarcă pentru a fi luate în evidentă. După ce vor fi completate. Este posibil însă ca noile criterii de acordare, introduse de guvern, să îi fi descurajat pe cei care mai au pe-acasă o masinută mai bună de 1.600 cmc, o drujbă, eventual o garsonieră pe care nu s-au îndurat s-o vîndă, dar nici nu-si mai permit s-o tină. În aceste situatii, chiar dacă se încadrează în limitele de venit impuse de autorităti, nu se califică la ajutorul financiar pentru căldură.
După ce vor fi primite si prelucrate toate cererile, functionarii primăriei trebuie să verifice dacă declaratiile pe proprie răspundere depuse de beneficiari corespund cu realitatea. Asta se face prin sondaj, primăria avînd normă de a controla cîte trei la fiecare sută de pietreni. Din diferite zone ale orasului.
Pentru a beneficia de ajutorul la încălzire, prima conditie este cea a venitului - să fie sub 615 lei net pe membru de familie -, după care vin cele noi: să nu aibă o altă locuintă decît cea de domiciliu, să nu aibă barcă motorizată, să nu aibă mai mult de 3 vaci, 5 porci si 20 oi sau capre, să nu aibă mai mult de 3.000 de lei în bancă sau masini mai puternice de 1.600 cmc. Anul trecut, în Piatra Neamt au beneficiat de sprijin 12.000 de locuitori. Anul acesta, veniturile i-ar fi ajutat pe multi să se încadreze, dar îi descalifică celelalte criterii.

Articol afisat de 1157 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective