14 interventii pe zi pentru lucrătorii ISU
• în cel de-al treilea trimestru al acestui an, lucrătorii ISU au fost alertati pentru a interveni la 1.263 de evenimente • pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 85 de incendii • Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă (ISU) Neamt au intervenit, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, la 1.263 de evenimente, ceea ce înseamnă, în medie, 13,73 interventii/zi).
Dintre acestea, 85 au fost pentru stingerea incendiilor, 23 pentru asistenta persoanelor, 103 pentru alte situatii de urgentă. În ceea ce priveste echipajele SMURD, acestea au intervenit în 794 de cazuri de urgentă. Comparativ cu aceeasi lună a anului anterior, numărul interventiilor la care au actionat serviciile profesioniste, voluntare si private a crescut cu 267%, respectiv de la 306 în trimestrul III 2009, la 1.123 în trimestrul III 2010. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 85 de incendii, dintre care 23 au fost în mediul urban si 62 în mediul rural. În ceea ce priveste cauzele generatoare de incendii, pe primul loc s-au aflat instalatiile electrice defecte -18 cazuri, urmat îndeaproape de fumat -14 cazuri si jocul copiilor cu focul -10 cazuri.
Unul dintre cele mai compleze interventii s-a înregistrat în ziua de 3 iulie, cînd Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt a fost alertat si a intervenit cu 9 subofiteri, o autospecială de lucru cu apă si spumă si o ambulantă SMURD, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit într-un spatiu amenajat de pietreanul Gheorghe M., de 58 de ani pe casa scării, în fata apartamentului personal situat la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Traian. Bărbatul încercase să încarce acumulatorul auto cu ajutorul unui redresor, fără să-l supravegheze, iar prin formarea unui amestec exploziv de gaze s-a produs o explozie care a declansat incendiul. Au ars materialele textile, usa de acces în apartament, un geam termopan, un dulap cu haine, covoare si rafturi din lemn. Verificările pompierilor militari au scos la iveală faptul că în podul construit deasupra imobilului, proprietarul îsi amenajase un spatiu pentru prelucrarea materialelor din lemn, avînd depozitate cantităti importante de uleiuri, lacuri, vopsea, material lemnos, materiale textile, scule electrice etc.
|