Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

FURT ÃŽNTRE POLITICIENI?

• deputatul Emil Bostan a depus o plîngere penalã la Politia Neamt • el îl acuzã pe Dorinel Ursãrescu de furt • parlamentarul spune cã a apelat la acest gest pentru cã fostul sãu coleg refuza sã-i dea bunurile care sînt proprietatea Camerei Deputatilor • „Nu s-a pus niciodatã problema sã nu-i returnãm aceste bunuri, însã el nu a mai trecut pe la sediu sã si le ia“, se apãrã Ursãrescu •

Pînã mai ieri buni colegi, cu strategii comune în politicã, deputatul Emil Bostan si ex-deputatul Dorinel Ursãrescu au ajuns sã-si spele rufele murdare în curtea Politiei Neamt. Aici a ajuns plîngerea penalã semnatã de deputatul Bostan, în care îl acuzã pe fostul sãu coleg de partid, Ursãrescu, de furt. Prejudiciul a fost calculat la 200 de milioane de lei vechi, adicã 20.000 RON. În plîngerea înregistratã la IJP Neamt, în data de 4 aprilie, Emil Bostan aratã cã Dorinel Ursãrescu refuzã sã-i returneze mai multe bunuri care, de fapt si de drept, sînt în proprietatea Camerei Deputatilor. La mijloc ar fi vorba de o imprimantã multifunctionalã, un copiator, cîteva telefoane mobile si o mochetã în suprafatã de 9 metri pãtrati. Din spusele deputatului Bostan, vinovatul principal în toatã aceastã poveste este Ursãrescu care ar fi refuzat sã-i returneze bunurile. Este stiut faptul cã relatiile dintre cei doi politicieni s-au stricat dupã ce Emil Bostan a pãrãsit PNL-ul pentru UNPR. Cum parlamentarul avea cabinetul în sediul PNL Neamt, aici au rãmas si obiectele de biroticã mentionate mai sus. Din acest punct, lucrurile sînt putin neclare, în sensul cã cei doi politicieni se acuzã reciproc.
„Domnul Ursãrescu a fost deputat PNL pînã în 2008, cînd am intrat eu în Parlament. Fiind colegi, am cãzut de comun acord ca bunurile pe care dînsul le avea pe inventar de la Camera Deputatilor sã le preiau eu pe bazã de proces verbal. Ulterior, am preluat inventarul cu bunurile de la Camera Deputatilor de la domnul Dorinel Ursãrescu, iar bunurile au fost aduse la sediul PNL, filiala Neamt. Odatã cu plecarea mea din PNL, obiectele de biroticã, telefoanele si ce a mai fost pe inventar au rãmas la sediul PNL. Dupã ce am plecat, am fãcut toate demersurile pentru a recupera acele bunuri, însã nici unul nu a avut finalitate. Nu i s-a permis consilierului meu sã intre în sediu pentru a le lua. Efectiv, nu am putut sã luãm acele bunuri de la sediul partidului. ÃŽn primã fazã am fost deschisi si am vrut sã rezolvãm aceastã problemã pe cale amiabilã. I-am explicat domnului Ursãrescu cã nu am nimic personal cu el, însã trebuie sã iau bunurile care sînt pe inventarul Camerei Deputatilor. Asa cum le-am preluat eu de la el, asa va trebui la anul sã le predau si eu mai departe. Au vorbit cu el si cei de la Camera Deputatilor, însã nu au gãsit întelegere. ÃŽn aceste conditii, am fost nevoit sã mã adresez politiei. Dupã ce am depus plîngere penalã la politie, am recuperat toate bunurile, mai putin un laptop care are o valoare de inventar de 40 de milioane de lei vechi. Le-am spus cã lipseste laptop-ul, iar ei ne-au chemat sã-l ridicãm. Consilierul meu s-a conformat, însã este dus cu vorba. Ba nu rãspunde nimeni la sediul partidului, ba laptop-ul nu este de gãsit. Eu astept în continuare sã primesc si acest bun, pentru cã nu-mi voi retrage plîngerea pînã cînd nu voi primi si laptopul“, a declarat deputatul Emil Bostan.

„N-a mai trecut pe la noi“

Ex-deputatul Dorinel Ursãrescu se apãrã în fata acuzatiilor aduse de fostul coleg si spune cã nu s-a pus niciodatã problema ca bunurile respective sã nu-i fie returnate. „Domnul Emil Bostan a avut cabinetul parlamentar în sediul PNL Neamt, iar cînd a plecat din partid, asa cum a plecat, a rãmas imprimanta si nu stiu ce alte lucruri la noi. Nu s-a pus niciodatã problema sã nu-i returnãm aceste bunuri, însã el nu a mai trecut pe la sediu ca sã si le ia. Probabil, i-a fost greu sã facã acest lucru, sã dea ochii cu fostii colegi. M-am trezit recent cu o hîrtie de la politie în care eram înstiintat cã domnul Bostan a depus plîngere penalã împotriva mea pe motiv cã nu îi returnãm imprimanta, copiatorul si numai stiu ce. Acum a venit si le-a luat, iar din punctul nostru de vedere problema este rezolvatã. Cred cã era mai simplu sã fi venit la noi si sã-si ia ce a avea de luat si nu sã se ajungã cu plîngeri la politie. Este o aberatie ceea ce a fãcut domnul Bostan, iar odatã ce si-a luat bunurile, plîngerea penalã nu-si mai are rostul“, a declarat Dorinel Ursãrescu. Politia Neamt, prin vocea purtãtorului de cuvînt, inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, a confirmat existenta plîngerii penale si a faptului cã în dosar se fac cercetãri.

Articol afisat de 2031 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective