Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

FURT ÎNTRE POLITICIENI?

• deputatul Emil Bostan a depus o plîngere penală la Politia Neamt • el îl acuză pe Dorinel Ursărescu de furt • parlamentarul spune că a apelat la acest gest pentru că fostul său coleg refuza să-i dea bunurile care sînt proprietatea Camerei Deputatilor • „Nu s-a pus niciodată problema să nu-i returnăm aceste bunuri, însă el nu a mai trecut pe la sediu să si le ia“, se apără Ursărescu •

Pînă mai ieri buni colegi, cu strategii comune în politică, deputatul Emil Bostan si ex-deputatul Dorinel Ursărescu au ajuns să-si spele rufele murdare în curtea Politiei Neamt. Aici a ajuns plîngerea penală semnată de deputatul Bostan, în care îl acuză pe fostul său coleg de partid, Ursărescu, de furt. Prejudiciul a fost calculat la 200 de milioane de lei vechi, adică 20.000 RON. În plîngerea înregistrată la IJP Neamt, în data de 4 aprilie, Emil Bostan arată că Dorinel Ursărescu refuză să-i returneze mai multe bunuri care, de fapt si de drept, sînt în proprietatea Camerei Deputatilor. La mijloc ar fi vorba de o imprimantă multifunctională, un copiator, cîteva telefoane mobile si o mochetă în suprafată de 9 metri pătrati. Din spusele deputatului Bostan, vinovatul principal în toată această poveste este Ursărescu care ar fi refuzat să-i returneze bunurile. Este stiut faptul că relatiile dintre cei doi politicieni s-au stricat după ce Emil Bostan a părăsit PNL-ul pentru UNPR. Cum parlamentarul avea cabinetul în sediul PNL Neamt, aici au rămas si obiectele de birotică mentionate mai sus. Din acest punct, lucrurile sînt putin neclare, în sensul că cei doi politicieni se acuză reciproc.
„Domnul Ursărescu a fost deputat PNL pînă în 2008, cînd am intrat eu în Parlament. Fiind colegi, am căzut de comun acord ca bunurile pe care dînsul le avea pe inventar de la Camera Deputatilor să le preiau eu pe bază de proces verbal. Ulterior, am preluat inventarul cu bunurile de la Camera Deputatilor de la domnul Dorinel Ursărescu, iar bunurile au fost aduse la sediul PNL, filiala Neamt. Odată cu plecarea mea din PNL, obiectele de birotică, telefoanele si ce a mai fost pe inventar au rămas la sediul PNL. După ce am plecat, am făcut toate demersurile pentru a recupera acele bunuri, însă nici unul nu a avut finalitate. Nu i s-a permis consilierului meu să intre în sediu pentru a le lua. Efectiv, nu am putut să luăm acele bunuri de la sediul partidului. În primă fază am fost deschisi si am vrut să rezolvăm această problemă pe cale amiabilă. I-am explicat domnului Ursărescu că nu am nimic personal cu el, însă trebuie să iau bunurile care sînt pe inventarul Camerei Deputatilor. Asa cum le-am preluat eu de la el, asa va trebui la anul să le predau si eu mai departe. Au vorbit cu el si cei de la Camera Deputatilor, însă nu au găsit întelegere. În aceste conditii, am fost nevoit să mă adresez politiei. După ce am depus plîngere penală la politie, am recuperat toate bunurile, mai putin un laptop care are o valoare de inventar de 40 de milioane de lei vechi. Le-am spus că lipseste laptop-ul, iar ei ne-au chemat să-l ridicăm. Consilierul meu s-a conformat, însă este dus cu vorba. Ba nu răspunde nimeni la sediul partidului, ba laptop-ul nu este de găsit. Eu astept în continuare să primesc si acest bun, pentru că nu-mi voi retrage plîngerea pînă cînd nu voi primi si laptopul“, a declarat deputatul Emil Bostan.

„N-a mai trecut pe la noi“

Ex-deputatul Dorinel Ursărescu se apără în fata acuzatiilor aduse de fostul coleg si spune că nu s-a pus niciodată problema ca bunurile respective să nu-i fie returnate. „Domnul Emil Bostan a avut cabinetul parlamentar în sediul PNL Neamt, iar cînd a plecat din partid, asa cum a plecat, a rămas imprimanta si nu stiu ce alte lucruri la noi. Nu s-a pus niciodată problema să nu-i returnăm aceste bunuri, însă el nu a mai trecut pe la sediu ca să si le ia. Probabil, i-a fost greu să facă acest lucru, să dea ochii cu fostii colegi. M-am trezit recent cu o hîrtie de la politie în care eram înstiintat că domnul Bostan a depus plîngere penală împotriva mea pe motiv că nu îi returnăm imprimanta, copiatorul si numai stiu ce. Acum a venit si le-a luat, iar din punctul nostru de vedere problema este rezolvată. Cred că era mai simplu să fi venit la noi si să-si ia ce a avea de luat si nu să se ajungă cu plîngeri la politie. Este o aberatie ceea ce a făcut domnul Bostan, iar odată ce si-a luat bunurile, plîngerea penală nu-si mai are rostul“, a declarat Dorinel Ursărescu. Politia Neamt, prin vocea purtătorului de cuvînt, inspectorul principal Cătălina Bădeanu, a confirmat existenta plîngerii penale si a faptului că în dosar se fac cercetări.

Articol afisat de 1816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective