Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alarmă falsă cu... petrol la groapa de gunoi Roman

• consilierul Emil Pericică l-a informat pe edilul sef că la groapa de gunoi sînt aduse reziduuri petroliere • verificările în teren au infirmat cele semnalate • pentru sigurantă, primarul Leoreanu a dispus să fie recoltate probe, ce au fost trimise la analiză la Piatra Neamt •

Informatia făcută de consilierul local din partea PNL Emil Pericică, în plenul sedintei ordinare de joi, 28 aprilie, despre faptul că la groapa de gunoi a orasului mai sînt „abonati“ si din judetele Bacău si Suceava, care, sub oblăduirea noptii descarcă deseuri si chiar reziduuri petroliere, ce pun în pericol mediul, nu s-a confirmat. O comisie formată din consilieri locali, reprezentanti ai Serviciului Tehnic, de Mediu, ai ISU, s-a deplasat imediat în zonă, au ocolit groapa, au făcut o incursiune si la suprafata zonei si nu au găsit urme de reziduuri solide sau vîscoase, de natură minerală. Iar, de incediu care ar fi ars aceste deseuri petroliere nici vorbă. Mai mult, cetătenii din zonă nu au văzut si nici nu au auzit zgomotele făcute de cele 10-15 TIR-uri din Moinesti care ar fi descărcat astfel de deseuri. „Mai multi cetăteni mi-au semnalat faptul că de mai multe ori, în special noaptea, cîte 10-15 TIR-uri din zona Moinesti, au descărcat reziduuri petroliere la groapa de gunoi, fapt care a făcut să aibe de suferit puietii de salcîm plantati în această primăvară. De asemenea, au mai fost semnalate si masini din Suceava care au descărcat gunoi. Vă rog domnule primar să luati măsuri“, a cerut primarului, Emil Pericică.

Verificări si... monitorizări

Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, a precizat că a trimis urgent angajatii primăriei, care împreună cu membrii comisiei stabilite la predarea gropii de sub administrarea Locato, la firma Rossal, să analizeze cele semnalate. „Toti membrii comisiei, precum si celelalte persoane desemnate din Primărie, pentru a verifica cele sesizate de consilierul Emil Pericică, au făcut incursiuni si deasupra si împrejurul gropii. Nici urmă de deseuri petroliere solide sau vîscoase. Au fost luate probe din anumite zone mai umede, care au fost trimise spre analiză la un laborator din Piatra Neamt. Peste două săptămîni asteptăm rezultatele. Reprezentantii Rossal, societate care administrează groapa au precizat că nu este încheiat nici un contract cu vreo firmă din Moinesti. Levigatul sau zeama scursă în pămînt si care a mai ars iarba în unele locuri este de natură organică si nu minerală. Ceea ce s-a constatat este că groapa a început să fie mai bine organizată în sistemul cerut de legislatie, lucru pe care firma Locato nu ar fi avut posibilitate să o facă, din lipsă de utilaje. Oricum, groapa va fi supravegheată atent, iar dacă se vor ivi nereguli, toleranta va fi zero si vor fi luate măsuri drastice“ a declarat edilul sef.

La Protan e la fel

Alesul Local Valentin Dănăilă, din partea PNL a precizat că nici problema mirosurilor pestilentiale de la Protan nu a fost rezolvată. „Vin si eu cu o rugăminte, pentru a se face ceva si cu Protanul. Băietii de acolo sfidează pe toată lumea, iar sîmbăta si duminica tot depozitează lesuri acolo. Vine vara si mirosurile vor fi din nou insuportabile“, s-a plîns Valentin Dănăilă. Primarul Leoreanu a precizat că au fost luate unele măsuri si le-a cerut angajatilor firmei să respecte un program de eliminare a deseurilor animale. „Protanului i s-a interzis arderea lesurilor si depozitarea acestora în curtea firmei. Le-am cerut ca în această primăvară să lichideze toate deseurile din curte. S-au plîns că sînt în faliment si că nu au bani de eliminare a resturilor la termenul solicitat si că pînă la terminarea anului curtea va fi eliberată. Vom mai trimite încă o dată comisia, vom sesiza din nou OPC, Garda de Mediu si alte institutii abilitate, pentru ca să înlăturăm si acest neajuns“, a promis seful administratiei publice din Roman.

Articol afisat de 1309 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective