Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alarmã falsã cu... petrol la groapa de gunoi Roman

• consilierul Emil Pericicã l-a informat pe edilul sef cã la groapa de gunoi sînt aduse reziduuri petroliere • verificãrile în teren au infirmat cele semnalate • pentru sigurantã, primarul Leoreanu a dispus sã fie recoltate probe, ce au fost trimise la analizã la Piatra Neamt •

Informatia fãcutã de consilierul local din partea PNL Emil Pericicã, în plenul sedintei ordinare de joi, 28 aprilie, despre faptul cã la groapa de gunoi a orasului mai sînt „abonati“ si din judetele Bacãu si Suceava, care, sub oblãduirea noptii descarcã deseuri si chiar reziduuri petroliere, ce pun în pericol mediul, nu s-a confirmat. O comisie formatã din consilieri locali, reprezentanti ai Serviciului Tehnic, de Mediu, ai ISU, s-a deplasat imediat în zonã, au ocolit groapa, au fãcut o incursiune si la suprafata zonei si nu au gãsit urme de reziduuri solide sau vîscoase, de naturã mineralã. Iar, de incediu care ar fi ars aceste deseuri petroliere nici vorbã. Mai mult, cetãtenii din zonã nu au vãzut si nici nu au auzit zgomotele fãcute de cele 10-15 TIR-uri din Moinesti care ar fi descãrcat astfel de deseuri. „Mai multi cetãteni mi-au semnalat faptul cã de mai multe ori, în special noaptea, cîte 10-15 TIR-uri din zona Moinesti, au descãrcat reziduuri petroliere la groapa de gunoi, fapt care a fãcut sã aibe de suferit puietii de salcîm plantati în aceastã primãvarã. De asemenea, au mai fost semnalate si masini din Suceava care au descãrcat gunoi. Vã rog domnule primar sã luati mãsuri“, a cerut primarului, Emil Pericicã.

Verificãri si... monitorizãri

Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, a precizat cã a trimis urgent angajatii primãriei, care împreunã cu membrii comisiei stabilite la predarea gropii de sub administrarea Locato, la firma Rossal, sã analizeze cele semnalate. „Toti membrii comisiei, precum si celelalte persoane desemnate din Primãrie, pentru a verifica cele sesizate de consilierul Emil Pericicã, au fãcut incursiuni si deasupra si împrejurul gropii. Nici urmã de deseuri petroliere solide sau vîscoase. Au fost luate probe din anumite zone mai umede, care au fost trimise spre analizã la un laborator din Piatra Neamt. Peste douã sãptãmîni asteptãm rezultatele. Reprezentantii Rossal, societate care administreazã groapa au precizat cã nu este încheiat nici un contract cu vreo firmã din Moinesti. Levigatul sau zeama scursã în pãmînt si care a mai ars iarba în unele locuri este de naturã organicã si nu mineralã. Ceea ce s-a constatat este cã groapa a început sã fie mai bine organizatã în sistemul cerut de legislatie, lucru pe care firma Locato nu ar fi avut posibilitate sã o facã, din lipsã de utilaje. Oricum, groapa va fi supravegheatã atent, iar dacã se vor ivi nereguli, toleranta va fi zero si vor fi luate mãsuri drastice“ a declarat edilul sef.

La Protan e la fel

Alesul Local Valentin Dãnãilã, din partea PNL a precizat cã nici problema mirosurilor pestilentiale de la Protan nu a fost rezolvatã. „Vin si eu cu o rugãminte, pentru a se face ceva si cu Protanul. Bãietii de acolo sfideazã pe toatã lumea, iar sîmbãta si duminica tot depoziteazã lesuri acolo. Vine vara si mirosurile vor fi din nou insuportabile“, s-a plîns Valentin Dãnãilã. Primarul Leoreanu a precizat cã au fost luate unele mãsuri si le-a cerut angajatilor firmei sã respecte un program de eliminare a deseurilor animale. „Protanului i s-a interzis arderea lesurilor si depozitarea acestora în curtea firmei. Le-am cerut ca în aceastã primãvarã sã lichideze toate deseurile din curte. S-au plîns cã sînt în faliment si cã nu au bani de eliminare a resturilor la termenul solicitat si cã pînã la terminarea anului curtea va fi eliberatã. Vom mai trimite încã o datã comisia, vom sesiza din nou OPC, Garda de Mediu si alte institutii abilitate, pentru ca sã înlãturãm si acest neajuns“, a promis seful administratiei publice din Roman.

Articol afisat de 1523 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective