Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O tezã din patru de la evaluare, notatã sub 5

• alte 177 de lucrãri au fost realizate ireprosabil, primind nota maximã • astãzi se vor anunta rezultatele finale ale evaluãrii nationale •

Generatia de absolventi de clasa a VIII-a din acest an are circa o sutã de copii care au realizat teze ireprosabile la evaluarea nationalã, sustinutã sãptãmîna trecutã la românã si matematicã. Din pãcate, cam tot atîtia au dat teze goale sau aproximativ goale, fiind notati cu cel mult nota doi. Din statisticile prezentate de cãtre conducerea Inspectoratului Scolar Neamt, la românã s-au prezentat pentru sustinerea tezei 5.825 de copii, absentînd 95. Dintre acestia, au primit note sub doi, 51 de elevi - 45 din rural si 6 din urban. Note între doi si trei au primit 128 de elevi, între trei si patru - 282, între patru si cinci - 337, între cinci si sase - 848, între sase si sapte - 925, între sapte si opt - 1.072, între opt si nouã - 1.171, între nouã si 9,99 - 913, iar note de zece au primit 98 de elevi - 27 de la sate si 71 de la orase. La matematicã au dat tezã 5.811 elevi. Note mai mici de doi au primit 96 de copii, între doi si trei - 287, între trei si patru - 515, între patru si cinci - 983, între cinci si sase - 1.124, între sase si sapte - 900, între sapte si opt - 667, între opt si nouã - 553, între nouã si 9,99 - 507, iar note de zece au primit 79 de candidati, 22 din mediul rural si 57 din urban. Multi dintre copiii de frunte au obtinut teze cu punctaje maxime la ambele lucrãri.

ISJ recomandã studiile necostisitoare

ÃŽntrucît învãtãmîntul obligatoriu înseamnã clasa a X-a inclusiv, toti absolventii de gimnaziu, cu sau fãrã evaluare nationalã, în toamnã vor deveni absolventi. Sînt în judet cîteva zeci de cazuri de copii care nu au sustinut tezele de evaluare sãptãmîna trecutã, nefiind interesati de acest aspect, dar tîrîs-grãpis ei vor fi prinsi în clasa a IX-a de liceu, doar prin competarea fisei de admitere. Cuprinderea lor în licee va avea loc în cea de-a doua sesiune. Unele unitãti de învãtãmînt nu vor reusi sã îsi formeze clasele propuse la toamnã, pentru cã numãrul de locuri la clasele a IX-a este mai mare decît numãrul de absolventi de gimnaziu. Conducerea Inspectoratului Scolar Neamt recomandã pãrintilor, elevilor si dirigintilor sã urmãreascã la stabilirea optiunilor copiilor, pe lîngã unitatea de învãtãmînt vizatã, si costurile implicate de continuarea studiilor. „Vrem ca pãrintii sã fie informati despre modalitatea de realizare a documentatiei pentru admitere si sã urmãreascã si costurile pe care le vor avea de suportat pentru ca sã poatã continua copiii studiile. Este foarte important ca liceele unde vor merge sã nu fie foarte departe de casã, pentru cã în felul acesta cheltuielile nu vor fi exagerate. Sperãm în cît mai putine cereri de transfer de dupã afisarea rezultatelor admiterii, si asta va fi posibil doar printr-o bunã orientare la completarea optiunilor. Noi vom analiza fiecare cerere de transfer si prioritate vor avea în special copiii admisi prin intermediul calculatorului în unitãti situate la mare distantã de casã. Dacã vor rãmîne astfel de cazuri, riscãm sã îi pierdem pe copii, pentru cã le va fi greu pãrintilor sã sustinã financiar studiile“, a declarat profesor Liliana Georgescu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Neamt.

Azi, mediile finale pentru admitere

Contestatiile la evaluarea nationalã au fost depuse vineri pînã la ora 18, iar rezolvarea lor s-a desfãsurat în week-end, pentru ca astãzi sã fie afisate rezultatele finale dupã contestatii. Potrivit ordinului ministrului Educatiei, media de admitere la liceu este media aritmeticã între media generalã la evaluarea nationalã 2011 sustinutã de absolventii clasei a VIII-a si media generalã de absolvire a claselor a V-a - a VIIIa. Pentru absolventii din promotiile de pînã în anul 2009 inclusiv, în media de admitere, media generalã obtinutã la evaluarea nationalã se va înlocui cu media de la examenul de capacitate. Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fãrã examen, doar pe baza mediei de admitere.

Calendarul înscrierii la liceu

- 29 iunie - 5 iulie: absolventii clasei a VIII-a si pãrintii acestora, asistati de diriginti completeazã optiunileor în fisele de înscriere;
- 30 iunie - 6 iulie: datele din fisele de înscriere sînt introduse în baza de date computerizatã;
- 30 iunie - 7 iulie: pãrintii si candidatii verificã fiselor editate de calculator pentru corectarea greselilor în baza de date computerizatã si listarea fiselor corectate din calculator.
Termenul limitã pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judetean de admitere, precum si a listei absolventilor care nu participã la repartizarea computerizatã este 8 iulie. În 9 iulie baza de date este transmisã de la centrele de admitere judetene, la Centrul National de Admitere pentru ca în 12 iulie sã aibã loc repartizarea computerizatã în învãtãmîntul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pînã la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

Articol afisat de 1995 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective