Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bugetarii, din nou restructurati

• prefectul de Neamt a cerut sefilor de deconcentrate sã vadã de cîti oameni se pot dispensa • la Directia Agricolã umbla de mult un zvon de restructurare • si DSP-ul are ceva emotii • de la Prefecturã s-a cerut o radiografie a proiectelor cu probleme la finantare •

Sefii institutiilor deconcentrate din judetul Neamt au o grea misiune în urmãtoarele zece zile. Acestia trebuie sã dea raportul prefectului nemtean despre numãrul de persoane de care se pot dispensa în toamna acestui an pentru a mai reduce cheltuielile de personal. Concret, primul ministru Boc le-a cerut dumninicã, 7 august, tuturor prefectilor din tarã sã cearã la rîndul lor sefilor de institutii bugetare sã facã reduceri de personal ca sã facã economii. Prefectii au si ei termen de zece zile pentru a-i prezenta sefului ierahic, adicã lui Boc, situatia cu posibillele demiteri din sistemul bugetar. Asta înseamnã cã în luna august, mii de functionari din institutiile statului stau cu inima cît un purice de teamã cã si-ar putea pierde slujbele.

Agitatie la DSP, cosmaruri la agriculturã

La Directia de Sãnãtate Publicã Neamt angajatii sînt destul de agitati si soptesc pe la colturi cã ar putea fi loviti de un nou val de restructurãri. Mai mult, se mai zvoneste cã din toamna acestui an si aceste institutii vor fi clasificate la fel ca spitalele, în functie de calitatea serviciilor, si acest lucru ar putea aduce noi reduceri de posturi. „Nu am auzit nimic în acest sens, dar sper sã nu se mai reducã numãrul de angajati pentru cã si asa am rãmas destul de putini. Abia facem fatã lucrãrilor curente pe care le avem“, a declarat medicul Dan Morenciu, seful DSP Neamt.
Aceastã institutie a pierdut deja 16 posturi, multi dintre angajati reusind sã iasã la pensie, dar altii fiind efectiv scosi din sistem. Initial s-a vorbit de o reducere de 40 de posturi, dar ulterior s-a renuntat si s-au desfiintat doar 16. Directia Agricolã este o altã institutie în care zvonul restructurãrii dã cosmaruri angajatilor. Anul trecut, la aceastã institutie au fost reduse 49 de posturi, din 79 de angajati rãmînînd doar 30 de persoane. Multi dintre cei restructurati însã nu au ajuns someri si nici angajati la patroni ci au rãmas tot bugetari, ei transferîndu-se la alte institutii ale statului din acelasi domeniu de activitate si unde tãvãlugul restructurãrilor a fost mai blînd. Totusi, o nouã reducere de personal ar duce aproape la disparitia institutiei, motiv pentru care angajatii au de ce sã se teamã. Este posibil ca aceastã nouã restructurare bugetarã sã nu semene cu celelalte, cînd s-au tãiat posturi mai mult în scripte decît în fapte.

Inventariere de probleme

Conform precizãrilor prefectului Mihai Archip, prioritãtile din perioada urmãtoare la nivelul judetului Neamt sînt investitiile guvernamentale, implementarea fondurilor europene, combaterea evaziunii fiscale, descentralizarea si agricultura. Sînt domenii pe care premierul a pus accentul pentru a fi urmãrite îndeaproape de cãtre autoritãti, în cadrul videoconferintei de zilele trecute. Prefectul a dispus autoritãtilor locale inventarierea problemelor pe care le întîmpinã în legãturã cu proiectele de investitii finantate din fonduri guvernamentale si cu finantare externã, problemele la proiectele de investitii din fonduri guvernamentale, precum OG 7 sau HG 577. „Cu privire absorbtia fondurilor europene, stãm bine la contracte semnate, stãm bine la contracte depuse, stãm încã prost la ce înseamnã rambursãri de lucrãri efectuate, iar tara a fãcut un efort urias sã asigure banii necesari pentru continuarea acestor proiecte europene. ÃŽn agriculturã, plata la timp a subventiilor este importantã, banii au fost alocati, nu trebuie sã existe întîrzieri la APIA sau APDRP din acest punct de vedere, pentru cã avem o sansã cu anul agricol bun pe care-l avem. Dacã si statul functioneazã bine, putem asigura un procent consistent în PIB al agriculturii“, a declarat prefectul Mihai Archip (foto).

Articol afisat de 2887 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective