Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãraci si vai de ei, dar buni de platã

• o familie sãrmanã din Boboiesti, Pipirig, are de platã o amendã de 150 de lei, primitã în urma unui scandal cu vecinii •

Un scandal între vecini, cum sînt cu zecile în judet, reuseste sã evidentieze cît de sãrmani sînt unii dintre semenii nostri, ajunsi la vîrste la care ar trebui sã se odihneascã pe prispa casei si sã se bucure de o pensie care sã le asigure un trai decent. Vorbim de oameni care au luptat pe cîmpuri de luptã, de oameni care au muncit o viatã si care acum sînt mãcinati de boli si de neputintã. Sotii Arcip din Boboiesti au mai primit în aceastã varã o loviturã, întemeiatã într-o mãsurã, dar nedreaptã dacã se are în vedere sãrãcia în care trãiesc, pentru cã parcã si sã le ceri un capãt de atã e prea mult. Pentru o faptã a Catrinei Arcip, care suferã de unele afectiuni neuro, faptã care a adus-o în fata instantei de judecatã, cei doi bãtrîni au avut de platã 150 de lei, bani care nu le stãteau degeaba prin buzunare. Dar n-au avut încotro si din sãrãcia lor au adunat leu cu leu si au onorat datoria cãtre stat.

Stîlpul buclucas

Beleaua pe capul sotilor Arcip s-a tras astã varã, cînd femeia, cu oarece afectiuni psihice, a smuls un stîlp din beton si l-a aruncat în rîul Ozana. Stîlpul delimiteazã proprietatea ei de a unui vecin, despre care crede cã a depãsit hatul si i-a luat din teren. Bãtrîna locuieste în altã casã si într-o zi, cînd a mers la proprietatea cu pricina si a vãzut stîlpul înfipt în beton, a muncit douã zile, l-a smuls si l-a dat în albie. Vecinul, supãrat de stricãciunea cu care s-a ales, si fiind un om cu functie într-o institutie a statului la Tîrgu Neamt, a reclamat-o pe femeie, pe capul cãreia s-a dispus începerea urmãririi penale pentru sãvîrsirea infractiunii de distrugere. Martorii i-au dat dreptate reclamantului. ÃŽn fata judecãtorului femeia si-a recunoscut fapta si a motivat cã stîlpul era pe terenul ei. „Cînd m-am dus la proprietatea pe care o am de la pãrintii mei si am vãzut gardul m-am tulburat la cap si am scos un stîlp din beton, dar vecinul meu si-a fãcut gardul în continuare. S-a rãzbunat pe mine si mi-a fãcut dosar penal. Am fãcut si eu plîngere la Parchet, dar mi-a fost respinsã. M-au pus sã plãtesc o amendã de 100 de lei si 50 de lei cheltuieli de judecatã. S-a procedat corect fatã de noi, doi amãrîti, bãtrîni si bolnavi? Eu am pensie de handicap de 234 de lei, iar sotul de 350 de lei. Nu ne ajung banii nici de medicamente. Au venit cu functionari din primãrie si cu politistul din comunã si ne-au amenintat sã stãm cuminti si vecinul nostru si-a fãcut treaba“, a spus bãtrîna prin intermediul unei scrisori adresate redactiei.
Pentru cã afectiunile de care suferã nu îi permit deplasarea, la redactie a venit sotul (foto). Dupã ani de rãzboi, de suferinte inimaginabile si o viatã deloc usoarã, omul a ajuns un schelet ambulant. Sprijinit într-o cîrjã, a venit si a plîns ca un copil. Ca sã se aseze pe un scaun avea de fãcut tot felul de miscãri anapoda pentru un om normal, pentru cã un picior nu i se mai îndoaie deloc, iar celãlalt e rãsucit. Dar asa schimonosit cum e, într-o dimineatã s-a urcat în autobuzul care l-a adus la Tîrgu Neamt, apoi l-a schimbat pentru altul cu care a ajuns în Piatra. Tinîndu-se ba de un gard, ba odihnindu-se pe cîte o balustradã, a ajuns la redactie. Aici avea sã afle cã statul nu iartã nimic si cã trei sferturi din pensia sotiei bolnavã psihic trebuie date spre visteria nationalã. Bine cã n-a fost mai mult. Probabil magistratii tîrgnemteni au fost constienti cã o bãtrînã într-un astfel de caz nu poate fi pedepsitã într-atît încît sã i se ia firimiturile din farfurie, iar reclamantul, functionar public cu venituri frumoase, n-a intrat în colaps financiar dacã a avut de repus un stîlp într-un loc din care fusese smuls.

Articol afisat de 2026 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective