Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mãritisul în cetate costã 500 de lei

Mãritisul în cetate costã 500 de lei

• taxa se percepe din acest an si presupune gãzduirea ceremonialului religios în incinta Cetãtii Neamtului • Consiliul Judetean a aprobat tarifele pentru 2012 la serviciile pe care le presteazã •

Cetatea Neamtului va avea încasãri frumoase în acest an, dacã obiceiul tinerilor îndrãgostiti de a-si uni destinele pe unde se plimbau Stefan si plãiesii sãi se va mentine. Doar cã în acest an, spre deosebire de perioada de pînã acum, mãritisul la Cetatea Neamtului se taxeazã. Si se taxeazã bine, avînd în vedere cã pentru gãzduirea ceremonialului religios în incinta monumentului istoric, mirii trebuie sã scoatã din buzunar cinci milioane de lei vechi. Aceastã taxã n-a mai fost perceputã pînã acum, chiar dacã de vreo doi ani cetatea este reabilitatã si atractivã pentru însurãtei. Si ca sã facã un ban grãmadã, administratorul cetãtii va tãia si bon pentru a permite filmarea în incinta unitãtii muzeale. Asa cã pe lîngã cei cinci sute de lei se mai adaugã douã sute. Si-uite-asa, pentru o singurã cununie religioasã, în casieria Cetãtii Neamt intrã bani cît nu se fac poate într-o sãptãmînã prielnicã turismului, de la toti cei care trec pragul acestui obiectiv, pentru cã dupã o cununie „la popã, la cetate“, se încaseazã sapte milioane de lei vechi. Acestea sînt doar douã dintre taxele valabile pe 2012. Consiliul Judetean a stabilit însã multe altele, care îi vizeazã pe cei care vor sã construiascã, pe cei care trec pe drumurile judetului, pe interesatii de a începe lucrul pe calculator, care au nevoie de un act dintr-o arhivã a unei institutii din subordinea legislativului sau care vor sã învete sã cînte la un instrument muzical ori sã se relaxeze în Parcul National Ceahlãu.
Printre institutiile ale cãror preturi de intrare s-au stabilit de cãtre Consiliul Judetean se numãrã si Teatrul Tineretului, aflat în plin proces de moderizare si despre care nu se stie dacã va putea fi deschis în acest an. Cu toate acestea, legislativul si-a fãcut planul pentru încasãri de la iubitorii de acte de culturã. Spectacolele obisnuite vor fi taxate cu 18 lei pentru un loc la lojã si cu 12 lei pentru un loc la stal si gradene. Biletele pentru spectacolele extraordinare si festivalurile de teatru vor fi de 40 de lei pentru categoria A (lojã) si 30 pentru categoria B (stal) si gradene si spatii neconventionale. Elevii si studentii vor avea o reducere de 50%.
Centrul pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“ are si el preturile lui la serviciile pe care le presteazã. Institutia îsi închiriazã autocarul cu 3,4 lei pe kilometru, un pret destul de piperat în comparatie cu ceea ce se gãseste pe piata liberã, iar cursurile de canto (clasic), canto popular, actorie, pian, orgã-tobe, chitarã, picturã, artã fotograficã, dans modern si de societate se taxeazã cu 50 de lei pe lunã. Rãmîn gratuite alte douã cursuri, de dans popular si tesut-cusut. Participarea Ansamblului folcloric Floricicã de la munte la diferite manifestãri culturale se face contra sumei de cel putin douã mii de lei pe concert, iar sonorizarea se asigurã pe cel putin cinci sute de lei de manifestare. Biletul la stagiunea muzicalã se taie contra sumei de cinci lei, elevii, studentii si pensionarii avînd o reducere de 50%. Abonamentul la Festivalul „Vacante muzicale“ este de zece lei, pentru spectacolele în salã si aer liber.

Articol afisat de 1552 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective