Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2012
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bac-ul, iarăsi a fost jale

Bac-ul, iarăsi a fost jale

• 47% a fost promovabilitatea în Neamt • procentul pentru seria curentă de absolventi este de aproximativ 60%, iar la cei din seriile anterioare de circa 10% • la Petru Rares, Calistrat Hogas si Roman Vodă promovabilitatea a fost de peste 95% • Grupul Scolar Horia nu a avut nici un absolvent care să treacă • liceele Danubiana si Dimitrie Leonida au avut promovabilitate mai mică de 10% •

Vezi aici rezultatele la Bacalaureat 2012

Si anul acesta examenul de Bacalaureat s-a dovedit a fi o grea piatră de încercare pentru absolventii de liceu, procentul de promovabilitate fiind de doar 47%. Acest lucru înseamnă că mai bine de jumătate dintre absolventi, atît din seriile curente cît si din seriile anterioare, au picat. Reprezentantii ISJ consideră că rezultatele proaste erau previzibile, dar sînt mai bune decît anul trecut cu 2-3 procente, ceea ce arată clar că elevii încep să ia în serios acest examen si încep să se pregăteaască mai bine.
„Rezultatele erau de asteptat si arată că elevii nu sînt foarte bine pregătiti. Cu toate acestea, dacă stăm si ne gîndim că aproape o treime dintre cei care au sustinut examenul sînt absolventi din seriile anterioare si acestia au avut un procent de promovabilitate scăzut, de aproximativ 10%, este evident că absolventii din seria curentă au avut rezultate mult mai bune decît anul trecut, procentul estimat fiind de 58-60%. Matematica s-a dovedit si anul acesta cel mai greu obiect, aici fiind cele mai multe note foarte mici. Au existat însă si unităti de învătămînt cu rezultate foarte bune, cu multe note de 10, dar si altele, extrem de slabe, cu procent de promovabilitate de 0% si mă refer aici la Grupul Scolar Horia, unde si anul trecut a fost aceeasi situatie. Asteptăm contestatiile care se vor depune luni, 9 iulie, iar după corectarea tezelor este posibil ca rezultatele finale să mai crească putin, dar nu cu mai mult de 1,5-3 procente. La nivel national, ne situăm în prima jumătate a clasamentului, existînd si judete cu procent de promovabilitate de peste 60% dar fiind si unele cu procente mai mici de 20-30%“, a precizat profesorul Liliana Georgescu, inspector general adjunct al ISJ Neamt..
Cel mai mare procent de promovabilitate au avut liceele de elită ale judetului. Astfel, pe primul loc s-a situat Colegiul National Petru Rares, unde a existat un singur candidat picat, Colegiul National Calistrat Hogas care a avut 7 elevi picati, iar Colegiul Roman Vodă din Roman a avut 8 elevi declarati respinsi. Rezultate foarte bune, cu promovabilitate mai mare de 90% au avut si seminariile de la Agapia si de la Vînători Neamt. La polul opus s-au situat Grupul Scolar Horia, unde nici un candidat nu a reusit să treacă examenul, dar si liceele Danubiana Roman si Dimitrie Leonida, din Piatra Neamt care au avut mai putin de 10% dintre candidati admisi.
Rezultatele oficiale în judet au fost publicate duminică, la ora 13.00, mii de elevi si părinti asteptînd cu emotie să afle ce au făcut. Anul acesta s-au înscris la examen aproximativ 4.700 de absolventi, dintre care 1.072 din seriile anterioare. După probele orale si pentru că multi au absentat, au sustinut examenele scrise mai putin de 4.300 de elevi. Explicatii pentru rezultatele extrem de slabe sînt în primul rînd pregătirea insuficientă, dar si faptul că 2012 a fost al doilea an în care examenul s-a dat cu supraveghere video în toate sălile de examen, fapt care a făcut aproape imposibil copiatul. Anul trecut Bacalaureatul a fost dusul cel mai rece aplicat sistemului educativ din România post-revolutionară. În Neamt, promovabilitatea a fost de doar 44,5%, departe de rezultatele din anii de dinainte cînd treceau examenul peste 90% dintre candidati. Cel mai bine a fost în 2004, cînd au promovat peste 98% dintre cei înscrisi, judetul fiind atunci pe primul loc pe tară. Între 2004-2010 procentele de promovare au fost mereu peste 90% si toată lumea considera acest examen o simplă formalitate, iar copiatul un fel de sport national. În 2011, cînd s-a introdus obligatoriu camerele video în toată sălile de examen, elevii nu au mai putut copia, iar rezultatele s-au văzut.

Articol afisat de 3118 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective