Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doctorul Lazãr, sef, Frãtilã nu se dã dus

Doctorul Lazãr, sef, Frãtilã nu se dã dus

• medicul Ioan Lazãr a primit delegatie pentru a asigura interimatul la Spitalul Judetean, pînã la prima sedintã de CA • presedintele Tãrâtã l-a preferat pe demisionarul Lucian Ciobotaru consilier pe probleme de sãnãtate • presedintele Casei Nationale de Sãnãtate a emis ordinul de suspendare din functie pentru Valericã Frãtilã • acesta spune cã atît timp cît nu-l semnezã, ordinul nu poate intra în vigoare • doctorul Magda Spînoiu rãmîne presedinte cu delegatie pînã la organizarea concursului •

Rotire de doctori la conducerera Spitalului Judetean Neamt, acolo unde locul lãsat liber de Lucian Ciobotaru a fost preluat de cãtre medicul orelist Ioan Lazãr. Schimbarea s-a produs ieri, iar medicul Ioan Lazãr a preluat functia pe bazã de interimat, pînã la jumãtatea sãptãmînii viitoare, cînd va avea loc o sedintã a Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean si se va vota numirea lui. Culitã Tãrâtã, presedinte al Consiliului Judetean Neamt, a declarat cã a semnat demisia lui Lucian Ciobotaru în cursul diminetii din 21 septembrie. „Am acceptat demisia managerului spitalului. ÃŽncã nu mi-a ajuns cea a doctoritei Cristina Iacob Atãnãsoaie, dar o voi semna de cum va ajunge la mine. Pe doctorul Lazãr l-am numit cu regim de interimat si vom reglementa situatia lui pe 26 august, în sedinta Consiliului de Administratie de la spital“, a declarat presedintele CJ Neamt.

Mutare surprizã

Dupã ce si-a înaintat demisia, medicul Lucian Ciobotau nu a rãmas fãrã loc de muncã, pentru cã în paralel cu acceptul sefului judetului de a pãrãsi spitalul a primit aviz de a se muta la Consiliul Judetean Neamt, în calitate de consilier pe probleme de sãnãtate. Medicul Ciobotaru a mai fost în aceastã functie pe vremea cînd presedinte al judetului era Vasile Pruteanu. Nu acelasi privilegiu i se va oferi doctoritei Atãnãnoaie, care este medic internist în Spitalul Judetean. Miercuri, sedinta CA se va desfãsura cu o componentã partial schimbatã. Este vorba despre oameni noi care reprezintã interesele CJ Neamt: consilierii Constantin Iacoban si Nadina Simion, si reprezentantul presedintelui, doctorul Octavian Huianu. Cu certitudine la discutii va participa si presedintele Culitã Tãrâtã, care vrea sã punã pe masã din nou raportul reprezentantilor Ministerului Sãnãtãtii. „Organele de anchetã au destul de mult de treabã pe baza acestui raport. Vreau sã se scoatã adevãrul la ivealã, vinovatii sã plãteascã, iar Spitalul Judetean sã fie adus pe linia de plutire“, a mai spus Culitã Tãrâtã. Dupã numirea cu delegatie de vineri, 22 septembrie, medicul Ioan Lazãr a preferat sã nu dea declaratii, precizînd cã asteaptã ziua de 26 septembrie, cînd se va întruni Consiliul de Adminstratie.

Frãtilã a fost suspendat

Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate se pare cã nu a mai avut rãbdare cu boala lui Valericã Frãtilã si a decis sã-l schimbe din functie chiar si în timpul concediului medical. Astfel, presedintele acestei institutii a emis un ordin de suspendare care, se pare cã ar fi ajuns în judet vineri, 21 septembrie. Valericã Frãtilã, desi aflat în concediu medical de peste douã luni si jumãtate si, teoretic, intangibil, nu mai este seful CJAS Neamt iar postul sãu a devenit vacant. Din acest motiv, a fost numitã interimar la sefia institutiei nemtene doctorita Magda Spînoiu. Aici vor intra în miscare partidele politice din arcul guvernamental care-si vor desemna oamenii capabili si care îndeplinesc conditiile legale pentru a ocupa aceastã functie extrem de tentantã si rîvnitã. Se pare cã acest ordin al presedintelui CNAS nu poate fi ignorat sau interpretat ci el trebuie pus în practicã fãrã discutii. Cu toate acestea, presedintele Valericã Frãtilã crede cã ordinul nu are nici o valoare fãrã semnãtura lui, iar el nu doreste sã semneze deocamdatã acest act. „Mã aflu în acest moment internat într-un spital la Iasi unde îmi tratez afectiunile de care sufãr. Stiu despre acest ordin, dar dacã eu nu-l semnez, el nu poate fi aplicat. Eu sînt în concediu medical deocamdatã si mai am pînã la 1 octombrie“, a precizat Valericã Frãtilã. Indiferent însã dacã acesta va semna sau nu acest document sau dacã el intrã în vigoare de acum ori peste o lunã, cert este cã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt se va produce schimbarea sefului cel mare. Aceastã schimbare ar fi trebuit sã se petreacã încã de acum cîteva luni, dar presedintele în functiune de atunci, Valericã Frãtilã, s-a îmbolnãvit brusc si a intrat în concediu medical. ÃŽn alte judete schimbãrile s-au produs deja, vechii sefi numiti si ei politic, fiind înlocuiti de altii noi. ÃŽn Neamt schimbarea nu s-a produs atît de lin pe cît s-a dorit ci cu o oarecare încrîncenare, seful în functiune alegînd sã stea în concediu medical. Rãmîne de vãzut cine îi va succeda lui Valericã Frãtilã pentru cã doritori sînt destui.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective