Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încurcate-s treburile în politichia nemteanã

Liderii USL nu mai vor sefi portocalii

Liderii USL Neamt au declarat cã la întîlnirea de la Murighiol, de sãptãmîna trecutã, au solicitat imperativ Guvernului, respectiv ministrilor, sã solutioneze problema înlocuirii sefilor institutiilor deconcentrate, pentru ca declansarea campaniei electorale sã nu-i gãseascã cu sefi portocalii. „Am cerut Guvernului si domnului prim ministru sã urgenteze schimbarea sefilor institutiilor descentralizate pentru cã nu este normal ca dupã atîtea luni de guvernare ministerele sã lucreze în teritoriu tot cu oamenii lui Boc”, a declarat Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt. Si liderul PNL, Dorin Ursãrescu, a fost de aceeasi pãrere. „S-a cerut Guvernului sã gãseascã cãile legale de înlocuire a sefilor institutiilor descentralizate. Problema este cã foarte multi dintre cei ce trebuie înlocuiti sînt functionari publici si USL nu doreste sã facã aceleasi abuzuri ca PDL, care în anii trecuti a încãlcat legea si a înlocuit functionari publici cu lipitorii de afise. S-a vãzut cu ce consecinte. Repet cã s-a luat hotãrîrea ca pînã la 1 octombrie sã se gãsescã solutii legale de modificare a organigramelor. Vã asigur cã se va realiza acest lucru. Ceea ce vã pot spune este cã la ARR colegul nostru Titi Acatrinei a fost chemat vineri la Bucuresti si se pare cã de luni, 24 iulie, îsi va lua postul în primire”, a declarat presedintele PNL, Dorin Ursãrescu. Acesta a mai sustinut cã discutiile la întîlnirea de la Tulcea s-au fãcut adesea pe un ton imperativ, solicitîndu-se ministrilor sã nu mai tegiverseze lucrurile. Ursãrescu a mai afirmat cã Protectia Consumatorilor apartine conform algoritmului tot PNL, unde este nominalizat romascanul George Lazãr, fost viceprimar pentru vreo jumãtate de an. Argumentul redactorului cã Gelu Moldovanu ar fi sustinut de Culitã Tãrâtã a adus riposta. „Eu nu stiu ca domnul Moldovanu sã fie sustinut de presedintele UNPR, Culitã Tãrâtã. De altfel nu sîntem multumiti de tergiversarea creãrii unei alte majoritãti în Consiliul Judetean, care ar fi trebuit transpusã în teritoriu pînã acum. Nu poti la Bucuresti sã fii cu USL, iar în teritoriu sã rãmîi în aliantã cu PDL”, a mai declarat penelistul Ursãrescu. El sustine cã postul de la OPC urmeazã sã fie ocupat de seful de cabinet al prefectului Ilie Mitea, Stelian Mitrea, cel care a fost consilier judetean doar o zi, dupã validare, în mandatul trecut, înlocuindu-l pe Dionisie Dumitrascu, liberalul care a „sãrit în barca APEL” în chiar ultima sedintã a CJ Neamt.

Validare cu mult „cîntec“ a PSD-istilor la parlamentare

ÃŽn sedinta Biroului Executiv al PSD Neamt, ieri dimineatã au fost discutate si validate candidaturile la alegerile din decembrie. Desi nu au lipsit discutii ceva mai aprinse, cei prezenti au fost de acord cu propunerile privind candidaturile, lista urmînd sã fie trimisã la Bucuresti pentru o ultimã aprobare. Dan Manoliu, responsabil în Colegiul 6, a fost nemultumit de faptul cã locul a fost cedat liberalilor. El a prezentat eforturile depuse în campaniile electorale, lãsînd de înteles cã ar fi meritat sã candideze, asa cum s-a discutat de mult timp. Manoliu a fost alãturi de regretatul Victor Surdu în campania din 2008, devenind ulterior seful de cabinet parlamentar al acestuia. El rãspunde de mai bine de patru ani de Colegiul 6, dar a rãmas pe dinafarã. ÃŽn locul sãu va candida un liberal, cel mai probabil Dorinel Ursãrescu. Mai multi primari au solicitat explicatii si au amenintat cã nu-l vor sustine pe liberal. Sefii social democrati au încercat sã se scuze, afirmînd cã decizia a fost luatã la Bucuresti. Discutii la fel de acide au fost si atunci cînd s-a discutat despre situatia din Colegiul 3, unde a fost propus Liviu Harbuz. Neculai Puscasu, respondabil pe Colegiul 3 si-a tras sefii de urechi, dîndu-le de înteles cã Harbuz nu ar fi avut nici un drept sã candideze. „Unde a fost Liviu Harbuz în ultimele campanii electorale, unde se afla atunci cînd aveam nevoie de el?“, ar fi spus un pesedist. Se pare cã Harbuz ar fi fost impus de Victor Ponta. Dar iatã cu cine va intra PSD în campania electoralã: Colegiul 2 (Mãrãtei, Precista, Sãvinesti, Dumbrava Rosie) - Vlad Marcoci; Colegiul 3 (Roznov, Borlesti, Piatra Soimului, Cîndesti, Rediu, Costisa, Podoleni, Români) - Liviu Harbuz, Colegiul 5 (zona Roman) - Ioan Munteanu; Colegiul 7 (zona Tîrgu Neamt) - Ionel Arsene; Colegiul 2 Senat (zona Roman) - Ioan Chelaru Toti vor candida sub sigla USL, împreunã cu competitorii din partea UNPR, în cadrul aliantei Aliantei de Centru Stînga (ACS) si cu cei ai PNL si PC, în cadrul Aliantei de Centru Dreapta (ACD). „Nu au existat discutii în alegerea candidatilor, acestia fiind acceptati de membrii partidului fãrã probleme. Sînt oameni de valoare si vor ajunge în Parlament. Dacã ar fi sã mã rezum numai la ACS, sper sã obtinem sapte din sapte mandate. Cît priveste USL, în întregul sãu, cred cã vom lua 10 din cele 11 mandate de parlamentar“, a declarat Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt. ÃŽn cadrul USL trebuie sã-si mai stabileascã candidaturile cei de la UNPR, pe Colegiul 8 - Camera Deputatilor si Colegiul 3 Senat, dar si liberalii. ACD, din care face parte PNL si PC, vor avea candidati în colegiile 6 si 4 la Camera Deputatilor si Colegiul 1 la Senat.

Articol afisat de 2097 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective