Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zile însîngerate

Zile însîngerate

Minivacanta de 1 decembrie, în care foarte multi nemteni s-au relaxat, a reprezentat pentru cadrele medicale de la Serviciul de Ambulantã dar si pentru politisti ori reprezentanti ai ISU, o perioadã grea, avînd de rãspuns multor solicitãri grave. Sirul nenorocirilor a debutat încã de vineri. O femeie de 73 de ani, din Tîrgu Neamt, a suferit un infarct miocardic masiv si a fost dusã la spital pentru a fi stabilizatã. Din caza stãrii foarte grave, s-a decis sã fie transferatã la un spital din Iasi, iar pentru ca transportul sã se facã cît mai rapid a fost solicitat un elicopter. De Sfîntul Andrei, o bãtrînã de 90 de ani, din Tîrgu Neamt era cît pe ce sã sfîrseascã în casã, dupã ce aparatamentul în care locuia a luat foc. Femeia a fost salvatã de pompieri, iar cadrele medicale de la Ambulantã au diagnosticat-o cu intoxicatie cu fum si atac de panicã. Pacienta a rãmas internatã în Spitalul Tîrgu Neamt. Minivacanta de 1 decembrie a început prost si pentru o femeie de 47 de ani, venitã împreunã cu familia în statiunea Durãu. Aceasta a plecat vineri dupã amiazã într-o plimbare pe Ceahlãu, dar a cãlcat gresit si si-a rupt glezna. A fost nevoie de interventia salvamontistilor pentru a o coborî de pe munte. În jurul orei 17.00 pacienta a ajuns în statiune de unde a fost preluatã de un echipaj al Ambulantei care a dus-o la Spitalul Judetean, unde a fost diagnosticatã cu fracturã a gleznei.
Ziua Nationalã a debutat sîngeros, pentru cã la putin timp dupã miezul noptii, cadrele medicale de la Ambulantã au fost solicitate sã acorde primul ajutor unui bãrbat care încercase sã se sinucidã. Omul, în vîrstã de 65 de ani, din Brosteni, judetul Suceava, s-a înjunghiat cu un cutit în zona inimii pe fondul unor conflicte cu familia. Pentru cã cel mai apropiat echipaj medical era din Neamt, cadrele medicale de la noi au preluat pacientul. „Nu mai existã demult limitãri teritoriale, prioritatea fiind salvarea vietii, deci intervine cine este cel mai aproape. Pacientul respectiv pierduse foarte mult sînge, fiind în soc hemoragic. Dupã ce a fost stabilizat, din cauza stãrii sale foarte grave, a fost transferat direct la Iasi“, a precizat medicul Letitia Damoc, managerul SJU Neamt.
Sîmbãtã dimineatã, la Stejaru, a fost gãsit cãzut în stradã un bãtrîn de 84 de ani. Medicii care au ajuns acolo au constatat cã pacientul era deja decedat, cauza mortii fiind un infarct.

Bãtaie în trafic

Tot sîmbãtã, un bãrbat de 33 de ani, din Dãmuc a ajuns la spital dupã ce a cãzut de pe casã în timp ce fãcea unele reparatii. Pacientul a fost diagnosticat cu multiple traumatisme si cu fracturã de femur, rãmînînd internat la Spitalul Judetean. Din nefericire, la acest sfîrsit de sãptãmînã s-au produs si numeroase accidente rutiere. Cel mai grav s-a înregistrat sîmbãtã seara, în jurul orei 19.30, pe raza localitãtii Costisa. Mihai F., de 51 de ani, se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost lovit de autoturismul condus de Mihail B., de 52 de ani, din Piatra Neamt. În urma impactului, pietonul a decedat pe loc. Un alt eveniment rutier, înregistrat în noaptea de 1/2 decembrie, pe DN 15, în comuna Zãnesti, s-a soldat cu rãnirea unei persoane. Totul a pornit de la un conflict în trafic între un conducãtor auto si pasagerii altui autoturism. Cele douã persoane implicate, printre care care si unul dintre conducãtorii auto, se aflau sub influenta bãuturilor alcoolice. Mihai C., de 25 de ani, din Zãnesti, conducea un autoturism pe DN 15, pe directia Bacãu-Piatra Neamt. În comuna Zãnesti, între Mihai C. si pasagerii unui alt autoturism, condus de Marian M., de 28 de ani, a avut loc un conflict în trafic. Cei doi soferi nu s-au multumit numai cu injuriile adresate reciproc, drept pentru care au oprit masinile pentru a transa disputa. Din autoturismul condus de Marian M. a coborît Ioan L., de 25 de ani, din Piatra Neamt, care s-a dus glont la portiera stînga fatã a primului vehicul, unde a avut o altercatie cu Mihai C. La scurt timp, zãnesteanul a demarat în trombã, tîrîndu-l pe Ioan L. pe o distantã de circa 200 de metri. Spre norocul sãu, victima a scãpat cu leziuni usoare. Politistii au constatat cã Ioan L. avea în aerul expirat o concentratie de 0,98 mg/l alcool pur. De asemenea, s-a constatat cã soferul Mihai C. avea o alcoolemie de 0,62 mg/l în aerul expirat. Cel din urmã a avut si el nevoie de îngirjiri medicale, în urma tratamentului primit din partea celorlalti pasageri din masina condusã de cãtre Marian M. Politistii au întocmit un dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avînd în sînge o alcoolemie peste limita legalã si pãrãsirea locului accidentului.

Articol afisat de 2492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective