Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alegerea sefilor CARP, ce mai vuiet, ce mai zarvã

• Adunarea generalã a tinut patru ore • sala a fost împãrtitã în douã tabere care s-au rãzboit între ele • în momentul alegerilor „vajnicii“ pensionari s-au îmbrîncit si si-au aruncat vorbe grele • un motiv de disputã a fost si indemnizatia de 42 de milioane de lei vechi a conducerii • gruparea Vlãdut s-a retras din salã si a fãcut plîngere la Politie • presedinte a fost ales Constantin Tãrîtã •

Timp de aproximativ patru ore, cei 124 de delegati cu drept de vot si tot pe atîtia membri fãrã delegatie, s-au ciondãnit aprig la alegerea noilor sefi ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman. Si ca totul sã fie „perfect“, la un moment dat s-a ajuns si la îmbrînceli. Acest lucru a dus la aparitia în salã a politistilor locali si a cîtorva jandarmi, dar n-a fost nevoie de vreo interventie a acestora. Miza alegerilor a stîrnit patimi, atît din partea fostei conduceri, cît si a celor noi înscrisi pentru sefie. Trebuie spus cã asociatia gestioneazã circa 80 de miliarde de lei vechi, bani ai celor 24.786 de membri ai CARP. Adunarea Generalã a fost condusã de consilierul Dumbravã, care n-a reusit sã tinã piept grupului de presiune din salã. Presedintele Ioan Vlãdut a prezentat darea de seamã, iar contabila sefã, Mariana Rusu, bilantul financiar al unitãtii si al magazinului Pensirom. S-a discutat si pe marginea raportului comisiei de cenzori. Luãrile de cuvînt s-au împãrtit si ele tot pe taberele beligerante. Cei din gruparea Vlãdut au tinut sã atragã atentia referitor la amestecul primejdios al politicului în activitatea pensionarilor. Unul dintre vorbitori a pomenit de umilintele bãtrînilor, dînd exemplu unei vîrstnice cu o pensie de trei milioane lei care a venit în baston sã-si plãteascã rata, în timp ce sefii CARP si-au fixat indemnizatii de 42 de milioane de lei pe lunã. Au fost si membri care au atras atentia pericolului de politizare a acestei institutii, dar a fost fluierat si huiduit de tabãra adversã. Certuri au fost si pe modul de desemnare a comisiei de numãrãtoare a voturilor. Unul din sustinãtorii taberei lui Constantin Tãrîtã au cerut excluderea presedintelui Vlãdut din CARP. „Nu vã spun cu cine sã votati, stimati pensionari, dar nu uitati cã CARP-ul ar putea fi transformat în al doilea FNI, dacã nu este lãsat sã meargã asa cum merge acum, adicã bine. Care sînt cei nemultumiti? Gînditi-vã cã banii vor lua altã cale“, a spus Vasile Rusu. Tatãl primarului Vasile Leoreanu, unul din cei mai vehementi vorbitori, a tinut sã atragã din nou atentia asupra indemnizatiilor „nesimtite“ încasate în vremuri atît de grele de cãtre membrii Consiliului Director.

Vorbe grele si huiduieli

În tot acest timp, din salã se auzeau huiduieli. Vasile Leoreanu a anuntat cã-si retrage candidatura în favoarea lui Constantin Tãrîtã.
Cu lacrimi în ochi, fosta contabilã sefã a CARP, Aurica Sevaste, a spus cã o dor acuzatiile de fraudã si toti au fost asigurati cã într-o institutie în care se manevreazã trei miliarde lei pe zi, s-a lucrat cu maximã corectitudine. Cineva din salã a reamintit faptul cã unul din cei propusi a face parte din Comisia de cenzori, Constantin Deliu, a fost directorul Bancoop, bancã falimentarã. ÃŽn huiduielile sãlii, contabila Mariana Rusu a încercat sã explice cã indemnizatiile primite ar fi pe mãsura rãspunderii materiale pe care o au cei care lucreazã acolo. A început apoi tîrguiala pe modul de vot, fãrã a se ajunge la vreo întelegere. A existat o tentativã de prezentare a „motiunilor“ fiecãrui candidat. Tîrguialã a fost si pe numele celor propusi sã numere voturile. „Ai jãcmãnit opt ani CARP-ul. E timpul sã pleci, hotule! Dã-te jos, escrocule!“, i s-a strigat lui Ioan Vlãdut, în timp ce era îmbrîncit si silit sã coboare de pe scenã. Tabãra Vlãdut s-a retras din salã si s-a trecut la vot deschis si nu secret cum erau pregãtite buletinele. „Sã-mi predai lista cu acei «tovarãsi» care au depus candidaturile“ a cerut Milutã Scutaru, cel care a preluat Comitetul de initiativã privind schimbarea conducerii. Comisia initialã de întocmire a procesului-verbal s-a retras si a fost numitã o altã comisie, a „pucistilor“, care a trecut la numãrarea voturilor pentru alegerea lui Constantin Tãrîtã ca presedinte. ÃŽn final, s-a constatat cã a obtinut 165 de voturi, iar ca vicepresedinte a fost ales Vasile Leoreanu. S-a trecut si la alegerea Consiliului Director, format din Traian Dimitriu, Milutã Scutaru, Vasile Leoreanu, Elena Mantale si Aurel Blãnaru. Comisia de cenzori este formatã din Deliu Constantin, Mariana Pelin, Aurica Sevastre. Gruparea Ioan Vlãdut a închis sediul CARP, în timp ce unul din membrii fostului Comitet Director a plecat la Politia Roman sã facã reclamatie.

Articol afisat de 1976 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective