Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fãrã concurentã la sefia spitalului?

• desi nimeni nu s-a înscris, se pare cã medicul Ioan Lazãr va fi singurul candidat • totusi, Dana Soroceanu se încãlzeste pe tusã •

Concursul pentrui sefia Spitalului Judetean Neamt, desi se anunta a fi disputat, se pare cã de fapt va fi foarte linistit, fiind un singur candidat. Initial si-au anuntat intentia de a participa la concurs si douã doamne, una dintre ele fiind chiar vicepresedinta Consiliului Judetean, Emilia Arcan, iar cealaltã, secretarul general al administratiei publice nemtene, jurista Daniela Soroceanu.
Aceasta din urmã pãrea sã aibã multe atuuri, mai ales cã sistemul sanitar nu îi este deloc strãin, ea fiind multi ani presedintele Casei de Asigurãri de Sãnãtate, apoi jurist în cadrul aceleiasi institutii.
Desi încã nu s-a înscris oficial, ea a fãcut deja demersuri pentru a-si pregãti dosarul de concurs, pe care ar putea sã-l depunã azi sau luni. Vicepresedintele CJ, desi lipsitã de experienta sanitarã, considera pînã de curînd cã în calitate de economist ar putea manageria unitatea sanitarã astfel încît s-o rentabilizeze ca pe o companie privatã, principiile economice fiind aceleasi. Ulterior s-a rãzgîndit, astfel cã acum nu mai vrea sefie la spital. „La un moment dat mã bãtea gîndul sã particip la concurs, dar am analizat cu atentie unde e locul mai potrivit mie pentru a veni în sprijinul oamenilor care si-au pus sperantele cînd mi-au acordat votul. Rãmîn cu aceeasi mare dorintã de a ajuta unitatea spitaliceascã, lucru pe care îl pot face poate mai bine de pe functia de vicepresedinte, pentru cã spitalul este în responsabilitatea mea. Pe toatã aceastã perioadã în care m-am tot gîndit dacã e bine sã merg la concurs sau nu, desi am avut zile în care am fost convinsã cã mã voi înscrie, tot timpul am avut si o umbrã de îndoialã. Acum decizia este definitivã si nu voi merge la concurs“, a declarat economista Emilia Arcan. Dacã totusi Daniela Soroceanu se va rãzgîndi, asa cum anuntã unele zvonuri, si nu va intra în competitie, unicul concurent care va intra în cursa pentru sefia Spitalului Judetean Neamt rãmîne doctorul Ioan Lazãr, managerul în functie al unitãtii sanitare încã din septembrie anul trecut. Acesta a sustinut categoric cã va participa la examen, motivul fiind faptul cã a demarat deja o serie de proiecte pe care si le-ar dori finalizate. Ultima zi de înscriere este luni, 12 august. Concursul propriu zis va începe pe 19 august, cînd va fi proba scrisã si va continua cu sustinerea proiectului managerial, iar ulterior va avea loc un interviu. Candidatul care va deveni director cu patalama ar trebui sã conducã spitalul timp de patru ani, atît cît dureazã contractul managerial. Ultimii ani însã au dus la schimbãri de directori pe bandã rulantã, putini rezistînd presiunilor politice mai mult de cîteva luni.

Articol afisat de 1813 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.VASILACHE, S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective