Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 11 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Justiþia ºi educaþia trebuie sã se facã în mod autoritar

Justiþia ºi educaþia trebuie sã se facã în mod autoritar

• considerã tinerii români

Majoritatea tinerilor din România considerã cã educaþia ºi justiþia ar trebui sã se facã în mod autoritar, a relevat un studiu realizat de Autoritatea Naþionalã pentru Sprijinirea Iniþiativei Tinerilor (ANSIT), în colaborare cu institutul CURS.
Sorin Mitulescu, ºef de serviciu în cadrul ANSIT, a declarat joi, într-o conferinþã de presã, cã, în opinia a 84% dintre subiecþi, copiii ar trebui învãþaþi sã fie ascultãtori ºi disciplinaþi, în vreme ce 81% dintre ei considerã cã este nevoie de pedepse mai dure pentru cei care încalcã legea.
La polul opus se aflã tinerii care sînt de pãrere cã liberalismul reprezintã o modalitate pentru rezolvarea problemelor din societatea româneascã, procentul respondenþilor în acest sens fiind de o treime din numãrul total al subiecþilor.
Un alt aspect ce reiese din studiu se referã la intenþia tinerilor de a pleca în strãinãtate. Astfel, 34% dintre ei doresc sã migreze temporar ºi, în cele mai multe cazuri, pentru a-ºi gãsi un loc de muncã, în vreme de 6% sînt deciºi sã plece definitiv în strãinãtate.
În opinia preºedintelui Autoritãþii Naþionale pentru Tineret, Karoly Borbely, aceastã tendinþã de migraþiune existã ºi la nivelul Uniunii Europene. Karoly Borbely considerã cã dorinþa tinerilor din România de a pleca sã lucreze sau sã studieze în alte þãri nu este îngrijorãtoare, în condiþiile în care, susþine el, mulþi tineri din Franþa pleacã la studiu în Germania sau Marea Britanie, dupã care revin acasã pentru a se angaja.
„ÃŽn general, tinerii au o tendinþã dinamicã ºi niciodatã nu se va putea ca toþi sã vrea sã rãmînã în România, dar cred cã s-au fãcut paºi importanþi pentru reducerea numãrului celor care pleacã“, a opinat Karoly Borbely.
Studiul face referiri ºi la participarea socialã ºi politicã a tinerilor, relevînd o scãdere faþã de anul 2004 a interesului tinerilor pentru deciziile politico-administrative care se iau în România. Astfel, dacã anul trecut erau destul de interesaþi de aceste chestiuni 45% dintre tineri, în 2005 procentul a scãzut la 29%.
De asemenea, în 2004 deciziile politico-administrative prezentau un interes scãzut pentru 25% dintre tineri, în vreme ce în acest an ponderea lor a ajuns la 41%.
Studiul realizat de ANSIT în colaborare cu institutul CURS este al nouãlea comandat la nivel naþional de autoritatea în domeniu din 1996 pînã în prezent.
Realizat în perioada 10-17 octombrie a.c., sondajul s-a adresat unui eºantion de 1.107 persoane, cu vîrsta cuprinsã între 14 ºi 29 de ani, provenind din 81 de localitãþi din întreaga þarã. Marja de eroare este de 2,7%.
În prezent, în România existã aproximativ 5,3 milioane de tineri cu vîrsta cuprinsã între 14 ºi 29 de ani, conform recensãmîntului din 2002.

Articol afisat de 1464 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective