Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 19 Noiembrie 2005
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noile condiții de acordare a tarifului social la energie electrică

Schimbarea condițiilor de acordare a tarifului social la energie electrică i-a cam buimăcit pe unii consumatori. Încă din luna octombrie, E.ON Moldova SA Sucursala Iași le-a trimis tuturor beneficiarilor de tarif social, prin poștă, documentele care trebuie completate în vederea păstrării acestui tip de tarif și depuse, pînă la 15 decembrie 2005, la Centrul de Relații cu Clienții de care aparțin. Pot apărea, însă, situații diferite. Astfel, consumatorul care a beneficiat de tariful social, care depune documentele pînă pe 15 decembrie a.c. și care îndeplinește condițiile de acordare a tarifului social, beneficiază în continuare de acest tarif. În cazul în care consumatorul a beneficiat de tariful social, a depus documentele pînă la data stabilită, dar nu mai îndeplinește condițiile de acordare a tarifului social, el va fi facturat - dacă nu își alege alt tip de tarif - la tariful monom consum cu rezervare (CR) (preț de rezervare # 1.300 lei/zi și preț consum de energie # 2.700 lei/kwh), începînd cu data de 1 noiembrie 2005. Cînd consumatorul care a beneficiat de tariful social și care îndeplinește condițiile de acordare a tarifului social depune documentele după 15 decembrie, el va fi facturat la tarif social începînd cu perioada de facturare următoare celei în care a fost depusă documentația; între data de 01.11.2005 și data depunerii documentației consumul de energie electrică va fi facturat la tariful CR, de tip monom cu rezervare. Consumatorii care optează pentru tariful social trebuie să prezinte documentația necesară, inclusiv declarația de venit vizată de primărie (prin grija consumatorului). În cazul în care consumatorul, care a beneficiat de tariful social, a depus documentația în termen, însă primăria nu i-a aprobat declarația de venit, consumul se va factura la tariful CD de tip monom simplu (preț consum # 3.600 lei/kwh) începînd cu data de 1 noiembrie 2005 și pînă cînd consumatorul își alege alt tip de tarif.
Dacă documentația este trimisă prin poștă și este fie incompletă, fie necorespunzătoare, consumatorul va fi informat în scris în termen de 30 de zile de la primirea cererii despre motivul neacordării tarifului social. Pînă la data transmiterii documentației complete, consumul de energie electrică va fi facturat de la 01.11.2005 la tariful CR de tip monom cu rezervare. Iar dacă un consumator solicită menținerea tarifului social, dar nu este titular de contract, se va încheia un nou contract de furnizare a energiei electrice pe numele solicitantului, prin prezentarea acestuia la Centrul de Relații cu Clienții de care aparține, cu copii după actul care dovedește deținerea legală a locuinței și după buletin/carte de identitate.

Articol afisat de 1377 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective