Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 19 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mai mult de zece copii din Japonia care au luat Tamiflu au murit

Doisprezece copii din Japonia care luau Tamiflu au murit, dar este dificil de stabilit o legãturã între acest medicament ºi cauza deceselor, potrivit unui raport publicat joi de Agenþia federalã americanã pentru medicamente (FDA).
Tamiflu este unul dintre cele douã antivirale considerate destul de eficiente în cazul unei pandemii de gripã aviarã. El nu vindecã boala, dar atenueazã efectele. Medicamentul este fabricat de laboratorul elveþian Roche.
FDA a publicat, joi, pe site-ul sãu Internet un raport care va fi prezentat vineri în cadrul unei reuniuni a comisiei sale pentru pediatrie. Documentul prezintã rezultatele unei anchete efectuate în perioada martie 2004-aprilie 2005, care viza stabilirea efectelor administrãrii de Tamiflu la copiii cu vîrste sub 16 ani.
„ÃŽn ultimele 13 luni, opt copii au murit, iar alte patru decese s-au semnalat în timpul altor cercetãri“, precizeazã raportul. „Toate decesele au fost constatate la copii din Japonia. Nivelul detaliilor furnizate de informãrile transmise este variabil, astfel cã este foarte dificilã stablirea unui rol al Tamiflu în ceea ce priveºte cauzele deceselor“, precizeazã documentul.
Publicarea acestor informaþii a provocat imediat scãderea cu aproape doi la sutã a preþului acþiunilor Roche la Bursa din Zurich.
Un purtãtor de cuvînt al companiei Roche din Statele Unite a declarat cã raportul nu este „decît o evaluare de rutinã a datelor referitoare la Tamiflu“. „Nu existã informaþii despre astfel de decese în Statele Unite. Roche este de pãrere cã nu existã nici o legãturã între Tamiflu ºi aceste decese ºi avem încredere în faptul cã Tamiflu poate fi administrat fãrã probleme la copii ºi adulþi“, a subliniat el.
Potrivit raportului FDA, patru dintre cele 12 decese au fost subite, iar alte patru au fost provocate de disfuncþii cardiopulmonare. Celelalte s-au produs din cauza pierderii cunoºtinþei, urmatã de o cãdere mortalã, a unei pneumonii, a unei sufocãri ºi a unei pancreatite acute urmate de stop cardiorespirator.
Roche a precizat cã Tamiflu a fost prescris pentru mai mult de 11,6 milioane de persoane cu vîrste sub 16 ani, în Japonia ºi Statele Unite, în perioada 2001-2005.
Presa niponã a informat despre episoade neuro-psihiatrice grave la copii care luau Tamiflu, existînd chiar cazuri în care unii copii s-au aruncat pe fereastrã.

Articol afisat de 1491 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective